bugün

terörün tekrar gündeme gelmesiyle türk halkinin evinde oturup oda lambasinin anahtarina basarak isigi acip kapamasiyla, yaptigi eylemin işe yaradıgını ve terörün kökünü kazıdıgı düsüncesi olsa gerek.

yazarın verdi boş bakınızdı.
(bkz: açıyorum kapıyorum ben bunu hep yapıyorum)
ışığı açıp kapamanın amacı terörün kökünü kazımak değildir. halkın birbirine bir çeşit sinyal vermesi, birlik çağrısı yapması, birşeylerin farkında olduğunu bildirmesi ve uyumadığını göstermesidir. bu yüzden bu cümle ancak yüzeysel düşünebilenlerin dile getirebileceği türden bir cümledir.

ayrıca bu entry tamamen objektif bir çerçevede yazılmıştır. gaz vermek amacıyla filan yazılmamıştır. zira bendeniz ışığı kapamamışımdır. tabi ki karşı bir hareket olarak değil; düşüncelerimde başka ince ayrıntılar da var. o yüzden.

ama eklemeden edemiciğim, hangi insan bu hareketin terörü engellemek amacıyla yapıldığını düşünebilir aklım almıyor.
(bkz: aç kapa artema)
ışığı açıp kapamayan bir kişinin söylemidir..

-abi, ben şimdi farklıyım ya, herkesden farklı düşünüyorum ya..
+ee?
-millet ışığı açıp kapatıyor, amma boş işler haa.. ben onlar gibi düşünmüyorum.. yapılcak iş mi, terör mü bitecek sanki.
+peki ne gibi düşüncelerin var ?
-ee.. örmm... ehm... bu terr.. kahrolsun terör abi..
Geceyarısına kadar süren yürüyüşlerle beraber askerin Kuzey Irak'a girmesini isteyen, zamanın süper gücü ABD'nin bile Vietnam'da, Irak'ta yaşadıklarını, girdikleri gibi çıkamadıklarını görmezden gelen, terör sorununun sona ermesindeki tek engelin oraya girmemekten kaynaklandığını öngören ilginç eylem.
çaresizliğin, en mahrem çığlığın traji-komik tecellisidir..