bugün

bakırköy ve zeytinburnu'nda bulunan çok güzel restorant. bakırköydeki et, zeytinburnu'ndaki ise balık ağırlıklıdır. yemekleri şahanedir.
istanbul'un klasiklerinden biri haline gelen restoran. özellikle zeytinburnu sahil yolundaki balık ağırlıklı olan restoranı daha çok tercih edilir.
istanbul'a her gidildiğin de mutlaka uğranılması gereken yer. özellikle güveç te pilavı şahanedir.
para ezmek için birebir mekan.
içeriye girmeden iki kere düşünmeniz gereken mekandır. iki kişi ortalama bir yemek yediğinizde gelecek hesap 100 ytl civarı olacaktır. mantarlı pilavı, tandırı güzeldir.
gelmiş olma durumu. gel bildiğimiz gel, ik ise durum belirten bir ek. ingilizcedeki "have been" gibi yani. bir tek yörüklerde duydum bu ağızı. istanbul türkçesinde yok.

lisedeyken bu kelimeyi ağzından kaçıran bir arkadaşımızı edebiyat öğretmeni feci şekilde azarlamıştı türkçeyi katlediyorsunuz diye. oyasa bu lehçenin ifade gücü istanbul lehçesine göre daha kuvvetli sanrım. ayrıca kültürel zenginliğimiz. bir edebiyatçı bunun kıymetini bilmeli idi.

not: burada gelik kelimesinden ziyade ik ekini açıklamak istedim. ik bir çok fiilin sonuna konuyor toroslarda.

(bkz: yörük)
pilavı,döneri ve özellikle fıstıklı künefesi harika olan restaurant.ağız tadıyla döner-köfte yemek isteyenler için ideal mekan.
90'larda kaşarlı köftesine deli olduğumuz restoran... hala öyle midir bilmem.
yediğim hiç bir kazığa bu kadar üzülmemiştim.. istanbul'da gitmediğim çok az restaurant kalmıştır, gurme değilim ama damak tadı diye de bir şey var..

kuyu kebabı yağsız olsun dememe rağmen yarısından fazlası yağdan ibaretti.. zaten dondurulmuş yemeği mikrodalgada ısıtıp attılar önümüze.. kız arkadaşımın köftesi o kadar çiğdi ki kan damalamasın diye peçete ile yedi kızcağız.. mantarlı pilava girmiyorum bile, annem getirse sofraya ona babam başına çalardı..

bir istememize rağmen suyu direk dayadılar ki cıngar çıkarmamak için zor tuttum..

yanımda çalışan bir elemanımın iki günlük yevmiyesini o salak kebaba verdiğim için kendimi ikiye kesecektim..

bir de restaurant yabancılarla dolup taşıyor.. heralde otellerle siz getirin biz yatırıp sikelim anlaşması yapmışlar..
mercedes g serisine rusyada ve orta asya ülkelerinde verilen isim.
bahçe ve tarlalara yapılan ufak ev/kulübe. Aynı zamanda bizim yörede yayla evleri için kullanılan terim.
görsel

Efsane lezzetler dediler.
"ayıp değil mi bu saatte bu fotoğrafı atmak..." dedirtmiştir.

dizayn ve menüler güzel gibi duruyor. patatesi sığır gibi oyuncak market sepetinde getiren kahveland'a şahit oldu bu gözler.