bugün

Maddenin kimyasal yapısındaki değişiklikler dışında genel veya geçici yasalara bağlı, deneysel olarak araştırılabilen, ölçülebilen, matematiksel olarak tanımlanabilen madde ve enerji olgularıyla uğraşan bilim dalı.*
boy, pos, endam. mesela; "abi fizigin cok guzelmis."
kullanım amacına göre alim yada zalim olunan bilim dalı
hayatın sayısal açıklaması..doğayı türev,integral,diferansiyel hesaplarıyla incelemek.mühendisliğin,teknolojinin temelleri..
GÜZEL BiR HATUN vücudu
tümevarımın atış alanı..önce küçük bi diferansiyel büyüklük alıyorsunuz,yasalara uygun olarak büyük sonuçlara ulaşıyorsunuz...dehşet birşey,dier bilimlerin babasıdır ve gelişimini tamamlamaya en yakın,en tutarlı bilim dalıdır
(bkz: deniz karaman)
Fen fakültesine girerken gülücüklerle girip çıkarken bitirme aşamasında "Müzik ruhun gıdası Fizik allahın belası" dedirten bilim dalı.
Mühendis olmaya karar verenlerin tekrar düşünmesini gerektirebilecek doğa bilimi dersi.
(bkz: einstein), (bkz: max planck), (bkz: niels bohr), (bkz: wolfgang pauli), (bkz: erdal inönü), (bkz: aytaç yalçıner), (bkz: ısaac newton), (bkz: enrico fermi) ve adını hatırlayamadığım bilim adamlarının ilgendikleri bilim dalı...
çok zordur bi bölümdür, okuyana allah akıl,fikir ve sabır versin.
mühendis olmaya karar verenlerin sadece matematiği sevmekle bu işin dönmeyeceğinin farkına varıp, göz önünde bulundurmaları gereken ömür törpüsü ders.
(bkz: benim için fizik newton dan ibarettir)
kiminin kafayı yediği, kimin bıraktığı, kimininse bitirip bir einstein,bir newton olmayı hayal ettiği bölüm.
allah okuyanlara yardım etsin ve akıl fikir verisin.
yunancası 'physikos' olan, enerji ve maddenin etkileşimini inceleyen bir bilim dalıdır. ilk bakışta hiç ilgisi olmadığı düşünülen arkeoloji, psikoloji, tarih vs. konularında önemli bir yardımcıdır.
lise 2de adamı yamultan ders.
birçok sözel öğrencisinin başına bela olan derstir.
(bkz: 90-60-90)
mühendislik bölümlerinin sadece matematikten olustugunu sanan bünyeler(örnegin; rosie dunne) icin gercek anlamda kabus olan bir derstir. matematigin cok daha zoru, felsefenin cok daha karmasigi( (bkz: quantum fizigi), insanin anasindan emdigi sütü harbiden burnundan getiren (3 ay boyunca calisip gecilemeyen baska bir sinav daha yoktur herhalde) , "bu isin sonu ya bölüm degistirmeye yada timarhaneye bakar" diye insani kara kara düsündüren , illet bir derstir.
kuantum fiziğinde duvara atılan taşın ilerleyebilceğini öğrenirken bir sonraki modern fizikte hiç bir hızın ışık hızının üstüne çıkamaycağını öğrendiğimiz, kendi içinde çelişen ve öğrenciyi okuyup okuyacağına pişman eden ömür törpüsü bir bölüm...
başta çok zor olan ama anlamaya başladıktan sonra hoşa giden derstir.
okunması ve anlaşılması gereken bir olgu olarak görüyorum ben bu bilim dalını. fizik evrendeki olguları net olarak açıklamaya çalışan ifadeler vardır ve anlamaya çalışmak tıpkı felsefesi gibi zordur.
kimisine göre de okuduğu bölümdür. *
(bkz: işsiz)
anlatilmaz yasanir bilim dali.
tüm bilimlerin başı, o olmadan diğerleri hakkında mantık yürütülemezdi. biyolojideki bile bir olayin sebebinin fizikten dogdugunu dusunursek ne kadar buyuk bir bilim oldugunu anlamıs oluruz. ilk okulda verilen matematik derslerinde bile cocuklara bak bir elma burda var bir elmada burda simdi ikisi yanyana say bakalım kac elma var cinsinden sorular sorulur, burda bile elmaların yer degismesi fizige baglidir.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar