bugün

Karnı tok sırtı pek birkaç antik yunan pezevengi çıkıp götlerinden sallayarak evreni tanımlıyorlar ve binlerce yıl sonra medeni insan hala daha bu malların masallarına bilim diyor. Salaklar.
sonu yok karşim adam haklı.
gerekli veya gereksiz olduğu tartışılır. Mevlana hazretleride felsefeciler ile çok kez dalga geçmiştir. Ama felsefenin insanlığı ileriye götürmek için bir araç olduğu yadırganamaz bir gerçektir. Felsefe boş bir uğraş filanda değildir. Zira felsefe bilen adam, tarih, astronomi, siyaset, hukuk vs. yan dallarınıda iyi bilmesi lazım. Bunları bilen, bilgi birikeme sahip insana da boş uğraş peşindesin diyemezsin.
felsefeye dair en ufak bir fikri olmayan ve felsefenin antik yunan döneminden kalma olduğunu düşünen (!) yazar beyanatı.
Dolu olan ugras olmamasiyla alakalidir. Bilen bilimle de ugrasmaz felsefeyle de. senin dusunce sistemin bile anlami sekillenmis kelimelerden olusuyorken, senin bu kelimeleri disavurus seklin öteki olarak gordugun bir insana gore anlam kazaniyorken, senin masalinin baskasinin masalindan bilimin masalinin felsefenin masalindan farki yoktur. Olaylari yorumlayan her daim sensen ve bilinmezlikten cikmaya calisirken kurallar koyan ama bu koydugu kurallari kendi sekillenmis dusunce sisteminde oturtmaya calisiyorken sen bilimi kullanarak felsefeden daha fazla hakikate yakin oldugunu soyleyemezsin. Parcalanmaz olana atom deyip de sonradan parcalandigini ogrenmeye benzer bu isler. Senin karsina cikanin gittigi yol degil seninle tartisabilmesi onemli olandir. Bilmeyenin tartistigi bilmeyendir. Buradaki bilmeyenlerin birbirinden ayri olup olmadigi da ayri konudur. Ayni ortamda bulunanlarin gittigi yol degil o yollarda gidenlerin birbirlerinin karsisina cikabilip cikamayacak olmasi onemlidir. Hangimizin yolunun hakikate daha yakin oldugu o yolu gitme amaclari zaten bilinmezlik olan kisilerin bilecegi is degildir. Lakin bu ayrim var gibi dusunuldugunde boyledir. bilinmezligi anlatmanin zaten butunlukte olabilecegini anlatmistim önceki yazilarimda. bu durumda da evren dedigimiz seyin sinirlarina ulastigimizda yani ifade etmemizin ifade ettigimiz seylerin anlamli oldugunu soyledigimiz seyin sinirlarina vardigimizda da buna varabilmemizin bilginin ickin olmadigini gosterecektir. Yani evren olarak gittigimiz yolda evrenin hakikat olamayacak olmasi sonra gerceklesenin önce gerceklesenden onemli olmadigini gosterir. Evren de bilinmezlikte hareket edecektir. Yani aslinda demek istedigim sey bilinmezlikte gidilen yolda sonrasinin oncesinden, butunun parcadan, felsefenin bilimden, sonra cikanin once cikandan farki yoktur.
bir at, gergedan veya köpekten duyulduğunda normal karşılanacak iddia.
Felsefe olmasaydı baban kimdi bilmezdin.
adam haklı polis misin neyi sorguluyorsun.
Felsefe beyin jimnastiğidir. Beyin hücrelerinin akrabalık seviyesini, ardından senin zeka seviyeni artırır. Herkes filozof olamaz bu yüzden.
Filozof totosunun üstüne oturup düşünür, felsefe boş iş diyenlerin çoğu eğilip menfaati olan götü yalar o sırada sadece çıkarını düşünerek. Aradaki fark heyula.
sen hazir dusuncelere konmussun oradan cikarim yapiyorsun demek nedir yahu hani ben zaten dediklerimin bu yolda ne olursa olsun hakikate ulasmada esit uzaklikta ve ulasilmazlikta oldugundan bahsettim. Benim bu dusuncelerden yola cikmam size bunlari anlatirken dediklerim de hakikat acisindan ayni derecede anlamsiz zaten. Ben bu dusuncelerin uzerine konussam da konusmasam da bilinene giderken sizden ileride degilim. bilene muhtac bilinmezlikte bilmeyenlerden ayri da degilim zaten.
Uçakların yapılışında kuşlara dair felsefe vardır. insanoğlu kuşları inceler, uçabilme yeteneklerinden yola çıkarak kuşların fiziksel yapıları üzerinden uçağı tasarlar. Temelinde hayal gücü, analiz, felsefe vardır.

Tüm bu açılardan bomboş bir iddiadır.
Stephan hawking sen misin?
Felsefe yoksa sen de yoksun. Cahil.
başlık sahibi arkadaşın işine yaramıyor olabilir zira beynini pek kullanmıyor. yani haklıdır, felsefe onun için bomboş! bir uğraştır.
Felsefeyi filozoflardan ibaret sanan yazar beyanı.
(bkz: tabi lan manyak mısın)
Yanlış tespit. Felsefe her zaman çok yönlü düşünmek için vardır. Aslında her insan kendi beyninde bir felsefe sahibidir. Benim ki sana, senin ki bana uymayabilir. Ama ne olursa olsun, felsefe şarttır.
felsefe,akılı sınama, soru işaretlerinden kurtulma ve aynı zamanda düşünce üzerine düşünmektir. felsefenin amacı daha iyi bir hayata sahip olmak, mutluluğa ve üst insana ulaşmaktır. boş olan yıllarca size empoze edilen düşünce ve ket vurulan dar akıllarınızdır.
Aslında felsefe eskiden bütün bilimleri ihtiva ediyordu sonra ayrila ayrila dımdızlak ayakta kaldı bu ilim. Daha sonrası malum sen kimsin yok ben kimim bu sandalyenin burada olduğunu açıkla. En sonunda küfür edersin yüz puan alırsın. Olay buralara kadar geldi. Felsefenin halini sorarsan yazık bunalıma girmiş ilim dalı.
felsefe sorgulama gerektirir. sorgulama yapmayan insan kayıp insandır. hiç den çok’a. çok dan hiç’e. felsefe can’dır
""felsefenin bomboş bir uğraş olması" sözünün tamamen boş olması."
düşüncesinin boş olmasının tartışılıp tartışılamayacağı ve gerçekliğiyle ilgili hakikate ulaşılamayacağı kadar boş?
ülkemizde felsefe bölümünü okuduktan sonra iş sahibi olmanın kolay olmamasından mütevellit, iş sahibi olmak isteyen kişinin hayal kırıklığı ile kurduğu haklı cümle.
kafasında beyin yerine ot taşıyanların önergesi,

Tabi bunlar önlerine ne konsa he he dedikleri için sorgulama kabiliyetleri zayıflamış, üzgünüm ki 90’lı yıllarda dünya daha liberaldi.