bugün
- akp sizi islam la aldatıp sermayeye köle yapıyor10
- arkadaşlar sizce bu ayakkabı nasıl26
- satılan koinin yükselmesi10
- v a m p i r o v18
- gecenin şarkısı17
- abd çin'in teknolojik üstünlüğünü durduramıyor11
- oksijensizsu17
- erdoğan'ın sürekli ak parti kongrelerine gitmesi8
- arkadaşlar buyrun çay hazır16
- abdullah öcalanın seks istemesi8
- ben prensesim10
- wifii uydu alıcısı alırken nelere dikkat etmeliyiz10
- kalkmıyor15
- sözlüğün en kültürlü kadın yazarı12
- istanbul dışına nasıl çıkabilirim8
- iyi bir insan olmanın modern toplumdaki anlamı9
- en son ne yediniz16
- çiğköfte yapabilen bi kızı üzmek15
- elinizde sihirli bir değnek olsa ne yapardınız15
- tekrar ilkokula başlamak ister misiniz11
- gittim de true yu pezevenklerin elinden aldım8
- 4 ocak 2025 galatasaray göztepe maçı21
- bir sözlük erkeğine yün çorap örmek12
- giyim tarzını değiştirmek10
- bir kadınla çiftleşmek10
- mezhepsiz müslüman18
- aşık olduğumuzu nasıl anlarız sorunsali26
- günün şarkısı10
- evrim dersine tepki yok zorunlu din dersine auvvvv8
- barış alper yılmaz13
- bundan 40 sene önce stres diye bir kavram yoktu10
- 6 ocak 2025 sigaraya zam gelmesi12
- true ile evlenir misiniz10
- türklerin ve arapların aynı kandan olması9
- evin duvarlarını karalayan çocuk8
- evi temiz kendi bakımlı kültürlü ve neşeli hatun8
- sözlüğe bacanı atan erkeğin namusu9
- wanda nara ile evlenir miydiniz21
- misafir gidince yapılanlar17
- merfulu ile bazlama öğreniyorum9
- sözlük yazarlarının gece yemekleri9
- nervio8
- sözlük yazarlarının akşam yemekleri24
- ferdi tayfur15
- evrimcilerin cevap veremediği sorular14
- claudia s cloud12
- menuet8
- sözlükteki müzisyen kızlar9
- erecto tezgah açtı mı sorunsalı10
- sozluk yazarlarinin hayalleri12
bir elektronik müzik türü. baslar kıvamında ve isabetli kullanılır...
jamaika menşeili bir müzik türü olup 1960'ların reggae ve ska müziğinden evrilerek ortaya çıkmıştır. ses sistemlerinin kullanımı çok önemlidir ve bu nedenle stüdyo müziği gibi görünür, ancak bu müziği canlı olarak da mükemmel şekilde icra eden çok yetenekli dub müzisyenleri de mevcuttur. genellikle enstrüman kullanımı ve ses tekniklerinin ağırlıklı yer teşklil etmesi nedeniyle vokale ve sözlere çok fazla ağırlık verilmese de asian dub foundation gibi vokali de çok iyi kullanan ayrıca şarkı sözleri ve radikal politik tavırlarıyla dikkat çeken çok başarılı gruplar da bulunmaktadır. özellikle bas ve davul ve yer yer de gitar reverb ve delay gibi çeşitli ses tekniklerinin kullanımıyla çok farklı ve ilginç bir boyut kazanır.
(bkz: dub trio)
ingilizcede cok fazla kullanılmayan bir fiil olarak dub "isim vermek/lakap takmak" anlamındadır.
reggae bir parça alınır, vuruşlara eko ve çeşitli efektler verilir, vokaller parçadan çıkarılır(veya büyük bir kısmı) ve ortaya dub çıkar.** reggae'nin biraz daha kasvetli ve elektronik hali diyebiliriz.
(bkz: mad professor)
(bkz: scientist)
(bkz: king tubby)
(bkz: mad professor)
(bkz: scientist)
(bkz: king tubby)
genel olarak "wooob-a-woomp-wooob-a-wooob-wooompa" gibi sub bassların ön planda olduğu elektronik müzik türü.
thievery corporation'un yalayıp yuttuğu elektronik müzik olayı.
ingilizce "duplicate" olan sözcüğün kısaltması. teknik bir terim olarak orijinal ses veya video kaydın kopyalanarak double yani çift hale getirmesi anlamındadır.
ayrıca
gene orijinal ses veya video kaydın üzerine kayıt yapmak anlamına gelen "dubbing" kelimesi için de kullanılır.
öyle sanıyorum ki tarihi 50'lere kadar dayanmakla beraber(kingston da ki ilk radyo istasyonları), jamaica da reggae çalan radyo istasyonlarında, dj'lerin çalan şarkıların üzerine effect ve çoğunlukla kendi vokallerini ekleyerek başlattığı müzik akımı. buna halk arasında toasting de denmektedir. öyle ki daha sonra her reggae grubu beraberinde bir dj bulundurmaya başladı ve bu dubbing olayını sahnede canlı sergilemeye başladılar. böylece radyolarda kendini dinleten dj ler yavaş yavaş sahnelerde boy göstermeye başladı. bunların bence en önemli örneği kendisini çok sevdiğim u-roy dur.
(bkz: u roy)
wikipedia'nın verdiği bilgiye göre 1942 doğumlu çukulata rengli dub sanatçısı, profesyonel dj lik kariyerine 1961 yılında başlamış. vay be, ve bu adam hala birileriyle albüm yapmakta, yaşadığı ve hala üretken olduğu için her gün kendisine teşekkür etmeliyiz bence. (çok seviyorum ulan) ayrıca ilhan erşahin le beraber yaptıkları love trio in dub feat. u-roy albümü muhteşemdir.
(bkz: love trio in dub)
ayrıca
gene orijinal ses veya video kaydın üzerine kayıt yapmak anlamına gelen "dubbing" kelimesi için de kullanılır.
öyle sanıyorum ki tarihi 50'lere kadar dayanmakla beraber(kingston da ki ilk radyo istasyonları), jamaica da reggae çalan radyo istasyonlarında, dj'lerin çalan şarkıların üzerine effect ve çoğunlukla kendi vokallerini ekleyerek başlattığı müzik akımı. buna halk arasında toasting de denmektedir. öyle ki daha sonra her reggae grubu beraberinde bir dj bulundurmaya başladı ve bu dubbing olayını sahnede canlı sergilemeye başladılar. böylece radyolarda kendini dinleten dj ler yavaş yavaş sahnelerde boy göstermeye başladı. bunların bence en önemli örneği kendisini çok sevdiğim u-roy dur.
(bkz: u roy)
wikipedia'nın verdiği bilgiye göre 1942 doğumlu çukulata rengli dub sanatçısı, profesyonel dj lik kariyerine 1961 yılında başlamış. vay be, ve bu adam hala birileriyle albüm yapmakta, yaşadığı ve hala üretken olduğu için her gün kendisine teşekkür etmeliyiz bence. (çok seviyorum ulan) ayrıca ilhan erşahin le beraber yaptıkları love trio in dub feat. u-roy albümü muhteşemdir.
(bkz: love trio in dub)
güncel Önemli Başlıklar