bugün

oyunu yükledim online olarak açmıyor ayar oldum.
bilen varsa yeşillendirsin!
Reddit'ten takip ettiğim kadarıyla son güncellemeden sonra sıçışlara gark edip oyun bulamıyormuş ki bu sorun bu sefer custom game'e de yansımış.

Ayrıca 6.85 yoldaymış.

Seyrettiğim turnuva maçlarını baz alarak söylersem anti mage ve blood kesin nerf yer zira çoğu oyunda blood banlanıyor ve mage'i seçen takım maçı kazanıyordu.

Kafam bu işlere pek basmaz ama mage'in blink yeteneği blink dagger gibi saldırı yediğinde 3 saniye boyunca kullanılamaz olsa ne güzel olur. Zaaaa.

Bloodseeker'ın yetenekleri zamanında değiştirilmişti, bu sefer ne olur bilmiyorum ama ulti'sini 60 saniyede bir kullanmasına veya lifesteal'ın alası olan(ayrıca fazla hasar vurup yemesini sağlayan) bloodrage'e bir nerf pls.

Naga siren'ın ağ atma yeteneğine silence buff'ı gelse var ya of of of.

Bir diğer en çok ban yiyen hero'lardan biri bounty hunter idi, bunun sebebi bence elemanın jinada, toss ve gorunmezlikte 1. seviyeyi bulur bulmaz orb of venom çıkıp mid'e gidip rakip elemana tecavüz etmesi. En çok seçilen hero'lardan biri olduğu için kendisine ne olur bilmiyorum ama eskiden ulti'si az da olsa armor eksiltirdi, yine öyle şeyler olsa keşke. Bence nerf yememeli zira adam mid game'den sonra gank'te track atıp fazladan altın kazandırmaktan başka bir işe yaramıyor.

Undying, lesh, tusk(bilhassa turnuvadan sonra daha bir oynanır oldu gördüğüm kadarıyla), lina, gyro ve qop en çok seçilen hero'lardan birkaçı. Yeteneklerine dair bir şeyler kısılacak veya mana cost'lar ve/veya cooldown süreleri artacak ama bakalım...

Neyse bayramda pilavla kavurmamızı yerken ne haberler duyacağız merak içinde bekliyoruz.
reborn ana güncellemesinden sonra dinamikleri değişmiş ve hala stabil bir eşleştirme bulamayan oyun. 20.092015 tarihindeki maç bulamama durumu da tuz biber olmuştur.

(bkz: amlarına koyayım onların çok ayıp ediyorlar)
çok sağlam ergen kandıran oyun.
reborn reborn diye milleti iyi kandırdılar. ben en başta da demiştim, sikindirik bir görsel update den çok daha fazlası lazım diye. yok oyun sonu istatistiğiymiş yok daha cavcavlı karakter seçme ekranıymış... geçiniz bunları.

-oyun kendi halindeyken bile bug yuvasıydı, betadan çıkalı yıllar olmuştu toparlayamadılar. şimdi yeni bahaneleri "ama bu reborn ondan bug var" nah ondan. yıllarca paraları yiyip yatıyorsunuz ondan esas.

-item düşme olayını komple tuvalete atıp sifonu çektiler. düşen hiçbir eşya takas edilemiyor. satılamıyor. siktiler kısacası.

-hala surrender yok. kimse demesin "ama oyun dönebilir ondan..." diye. lan sikik o zaman navi ye de desene teslim olmak istediklerinde "yok hacı oyun dönebilir siz zorla ancient yokolana kadar oynacaksınız" diye? yemez.

-yeni hero...yok yeni hero falan. yılda 2 tane anca gelir. ya da gelmez. yine bug muhabbetine denge muhabbetine girmeyin, earth spirit in bugları yıl geçti hala sayfa sayfa fixleniyor.

ister istemez league of legends ile karşılaştırıyorum.
league of legends o iğrenç grafiklerini çöpe attı yenilendi. esas reborn o dur canlarım bu neredeyse farkedilmeyen değil.
taş gibi herolar çıkarıyorlar. hele şu kindred bir oyun için fazla derin. en azından teaser ini izleyin öyle karar verin.

eskiden dota ezerdi lakin artık ezilen tarafta, hemde çok sağlam ezilen.
bir lol değildir .
6.85 gelmiştir.

http://www.dota2.com/685

Warlock'ı meta yapacaklar matmazel; artık golem'ler purge ile ortadan kaldırılamayacakmış. pub'ta veya ranked maçlarda aghanim ile 2 tane golem salan warlock'lar kabusumuz olacak bence. Keşke warlock ölünce golemler de ortadan kalksa. Ben şahsen warlock gördüm mü clinkz gibi split push hero'ları seçeceğim.

Şaka maka riki'ye efsane buff gelmiş bence. Görünmezken can yenilemesi 4/5/6/7'den 6/8/10/12'ye çıkmış. Riki sever pub'çılar yaşadı.

Ayrıca diffusal'ın cooldown'ı artık yok ki riki için bir iyi haber daha demek bu.

Alchemist'in rune bonus'u, acid spray'i; ancient apparition'ın cold feet range'i arttırılmış.

Batrider, aghanim ile birlikte ulti'sini kullanınca seçilen rakiole birlşkte yakınındaki elemanları da çekebilecek artık.

Anti mage, blood ve bounty(bu fena olmuş zira track'in etkinliği ve kazandırdığı altın azaltışmış) nerf yemiş; resmen brewmaster'ı meta yapmak için çabalamışlar.

Mage'e gelen nerf pek ciddi değil; kanımca split push ve kaçma mekanizması konusunda karın ağrısı olmaya devam edecek.

Clinkz(hatırı sayılır) ve crystal'a(ufak) buff'lar gelmiş; dark seer'ın int artışı nerf yemiş.

Enchantress bebişimin iyileştirme yeteneği artmış veeee impetus artık unique olmaktan çıkmış; yani bundan sonra diğer eşyaların(mesela eye of skadi veya lifesteal eşyaları) yetenekleri ile kullanılabilir.

Luna'nın str kazanımı arttırılmış(bir dahaki patch'te tank yaparlar artık), ulti'sinin cooldown'ını üç seviyede de sabitlemişler ve aghanim ile eskisinden daha fazla vuracak(yani aghanim rush yapmak biraz daha kayda değer olmuş).

storm spirit'e siktir git, sen gelme ayı demişler.

Jakiro buff'lanmış, iyi de olmuş. Mutlaka göz önünde bulundurulması gereken iyi bir hero bu jakiro.

Leshrac okkalı nerf yemiş, iyi bilirdik kendisini.

Lich'e güzell buff'lar gelmiş, bence en mühimi sacrifice yapınca artık rakip hero hiçbir kazanç sağlayamayacak.

Naga'ya nerf gelmiş. Naga'ya kalkan eller kırılsın!!!

Night stalker'ın base health kazanımı 2 olmuş. Oha. Bence night stalker gizli kazananlardan.

Ogre magi buff'lanmış ve artık bloodlust kulelere uygulanabilecekmiş.

Queen of pain'in sonic wave'ine nerf gelmiş.

Sand king'in caustic finale'ı artık daha tehlikeli.

Vee shadow shaman!
Shackles cooldown'ı düşürülmüş ve verdiği hasar arttırılmış.

Tusk nerf yemiş ve meta'dan düşecektir muhtemelen. Bunlar haricinde walrus kick artık hasar da veriyor.

Teleport'un maliyeti 100'den 75'e düşmüş.

Bottle'ın can yenilemesi 135'ten 110'a düşmüş fakat hala gideri var.

Dust'ın cooldown'ı 30'a düşmüş; mango'nun fiyatı 125'e indirilmiş.

Glimmer cape beklendiği gibi nerf yemiş.

Manta style'ın cooldown ve mana cost'u düşürülmüş. Chaos knight, luna ve anti mage bunu beğendi.

Medallion ve solar crest biraz nerf yemiş. Roshan'ın zırhı yarı yarıya düşüyor artık. Şahsen üzdü bu beni.

Power treads'in verdiği attack speed düşürülmüş. Ne istediniz olm bundan.

Böyle böyle birkaç yenilik, buff/nerf daha var.

Ben şahsen dadmin oldum.
(bkz: moba oyunların kanser etmesi)
donuk ve vakti boşa harcıyor hissini çok veren bir oyun.

moba mantığına ve itemlerine, rollere falan aşinayım. çok uzun süre smite oynadım. ama dota sabırtaşı derecesinde sıkıcı.
ench'in bufflanmaya başladığı oyundur. eskiden ultisi bkb'yi delmiyordu delmesi gerekiyordu artık deliyor. saygılar.
yeni paketle birlikte güzelleşen oyun. yukarıda arkadaşların saydıkları eksiklerinin çoğu şahsım tarafından fark edilmemiş olup, oyunda "surrender" sisteminin gelmesi gerekmektedir. gg yazarız, ufak bir anket olur. en az 1 kişi bile hayır dese, oyun surrender olmaz mesela. yeni hero demişken, daha eklenecek 2 hero var. ondan sonra 1 yıl sonra gelir yeni herolar. zaten dotanın özünden gelen oyuncular, yeni hero falan diye dolaşmaz ortalıkta. taktiksel ağırlığı yeter oyunun. dünyada iki moba oyun vardır arkadaşlar. dota ve alternatifleri.
6.85 eklentisiyle oyundalar daha az bs,lesh,SS ve bh gördüğümüz oyun. *
oyunu hiç oynamadıysanız bir daha bakın derim.

https://scontent-cdg2-1.x...d87f200b6&oe=5688A01B
cyka blyat.
orta seviye bir oyuncu olmak için uzun bir süreç gerektiren oyun.

oyunu anlamak için devamlı oynamak gerekiyor ki buna bağımlılık diyoruz, oynayan herkesi bağımlı yapan oyun. istisnasız.
2 hafta önce bulaştığım yeni hastalığımdır.
çok zevklidir lan, kafa dağıtmaya strese birebir * .
az önce oyunun en iyi takımlarından navi'nin ağzını yüzünü dağıttılar.
yeni meta oluşturmaya çalışıyor.halbuki oyunculara bıraksa işi oyuncular meta geliştirse.ha bir de reborn siktin oyunu eyledin viran.
şu sweety de oynuyor bu oyunu. her rus kötü değildir.

görsel
reborn a geçtiğinden beri bilgisayarım kaldırmıyor oynayamıyorum rip dota 2 .
ulan başlangıç itemlari sorgulanır mi bunun. ayibediyosun odun herif. 4k mmr.
support olarak tidehunter, sand king, treant protector gibi hero'ların tanktan önce kavga başlatmakta üstüne olmadığı oyun.

O değil de yukarıda saydıklarım güç, yani tank hero'lar. Support oynuyorlar ama neticede tanklar.

yalnız 4 hard carry mevzusu; ward dikmekle uğraşmayıp last hit için yakına gelip harass edilen support gibi mevzular çok var cidden. fakat bir de şöyle bir şey var, pub maçlarında carry'si çok olan takım kazanıyor genelde. oyunu kurallarına göre oynamasalar bile hepsi oyunun bir yerinde snowball oluyor ve ezici üstünlük elde ediyorlar.

bir de 2016'ya girmemize sayılı günler kaldı, riki'ye counterpick olarak hala bounty hunter seçen yoktur umarım. gondar alacaksanız mid'i harass edin, lane safhası bitene kadar gezin gank kovalayın size yalvarıyorum. bir de desolator aldıktan sonra orb of venom'ı bırakın zira ikisi stack'lenmiyor, yani desolator'ın zırh düşürme etkisinden faydalanamıyorsunuz. 3500 altın veriyorsunuz o eşyaya ve 275 altınlık eşya yüzünden hayrını göremiyorsunuz.

size bu oyunda huzura kavuşmanız ve kaybetseniz bile zevk alabileceğiniz en basit yöntemi söyleyeyim; arkadaş edinin. en hızlısından, en acilinden, biraz biraz değil, çabuk çabuk birilerini bulun. ha leş gibi oynamasınlar tabii.

neticesinde anti mage(bunu da rakipte birkaç intelligence hero'su olduğunda alın, siktirtmeyin split push'unuzu) seçmenize rağmen kurye almak zorunda kalmazsınız; support seçip bir sik almayan anası sikişmiş elemanlar base'i terk ederken arkalarından sövmenize gerek kalmaz. amına koduğumun çocukları kuryeyi kanatlandırmıyor bile. abartmıyorum maçlarımın %98'inde ne oynarsam oynayayım kuryeyi ben kanatlandırıyorum.

ping atın beyler, ping önemli. alt + sol tıktan bahsediyorum. eğer şansınız varsa elemanlar teleport olur, yeri gelir kule korursunuz yeri gelir gank yaparsınız.

teleden bahsetmişken tp bulundurun mutlaka. slot'ta 6 tane taşaklı eşya varsa bile atın birini zira tp çok önemli. base'e dönmeniz, kuleleri savunmanız gerekir, rakipte tp bozan yetenek yoktur kaçmanızı sağlar, vb.

bot'larla maç yapın; birkaç hero'yu benimseyin; hotkey'leri öğrenin. ilüzyon rune alıp kopyaları kullanamayan, chaos knight'ın ulti'sini açıp yine kopyaları olduğu yerde sayan adamlar gördüm. neden, çünkü amın oğlu sebastian girip bakmamış tuşlara, hero haricindeki birimleri yönetebileceği tuşlara, hatta hero'nun o özelliğinin ne işe yaradığını bile bilmiyordur muhtemelen.

her hero ile oynayın demiyorum elbette ama en azından çoğunun özelliklerinden haberdar olun. rakipte huskar varken 5 adet magical hasar veren hero seçmeyin, ondan sonra "omg huskar so op, omg huskar god" derseniz report ederim sizi.

sürekli aynı hareketi yapmayın. bir kere öldükten sonra akıllanın ve temkinli davranın, gerekirse elemanlardan rica edin lane değiştirin.

spirit breaker ile lüzumsuz bir şekilde beş kişinin arasına rush yapıp ölüp toplamda 20 death ile maçı bitirdiğinize ne anneniz kalıyor ne teyzeniz, bir öğrenemediniz şunu.

he bir de elbette kötü maçlar çıkaracaksınız, ama eğer elinizden geleni yaptığınıza inanıyorsanız biraz olsun kafanız rahatlıyor.

rage quit atanları report etmeyin zira disconnect oldukları için ceza yiyorlar(zaten report seçeneklerinde quit ile alakalı bir madde yok).

bir keresinde azerilere denk geldim, "aha sikiyirler. aybala bunlar çog guvatlıdırlar" falan deyip duruyorlardı, ve bunlar söylenirken monster kill, wicked sick gibi iltifatlar yağıyordu rakip takım oyuncusuna. o günden sonra azericeyi ve aksanını komiklik olarak gösteren ata demirer'i ve diğer kişileri hiç iyi anmadım. böyle umulmadık hasarlar alabilirsiniz.

oyuna başlar başlamaz öğrenmeniz gerekir; takımınızdaki creep'leri bekleyin, onların arkasından gidin. yolu biraz daha görmüş olursunuz böylelikle. creep'ler öldüyse rakip kuleden kaçın uzaklaşın hemen.

demiştim ama yine diyorum, arkadaş edinin.

iyi geceler.

edit: he bir de, ursa ulti'sini kullanınca fark ediliyor hemen, o kısa süre zarfında yetenek kullanmayın, blademail alın, mal mal yalnız başınıza gidip adamdan blink kombosu yemeyin.

edit 2: maç başlamadan önce kim top, kim bottom, kim mid, kim jungle, kim jong un* belirleyin.

edit 3: zırh fiziksel hasarı azaltır; magical hasara etki etmez. pure hasara karşı ne magical direnç ne de zırh etki etmez.

edit 4: hero seti alacaksanız community market sitesine bakın mutlaka zira 7.5 liralık seti 50 kuruşa, hadi olmadı 1-2 liraya alabiliyorsunuz(markette parçaları ayrı ayrı alıyorsunuz ama hepsini aldığınızda oyunda tüm set halinde önünüze geliyor).
+40 asist ile sadece -3 k/d farkı ile efsane bir sup maçı oynadığım oyun. böyle olunca acayip mutlu oluyor insan müthiş bir şey ya.

ha ota boka güncelleme geliyor server desen her zaman sorunlu bunları da söylemeden geçmemek lazım.
online oyunlar arasında en çok göze çarpan, karakterleriyle büyüleyen ve birçok yaş segmentini içine çeken oyundur.
matchmaking sisteminin elden geçirilmesi gereken oyun.

millet zaten senelerdir, sayfalarca yazıyor taraflar çoğu zaman adil olmuyor; ya eziliyoruz ya da eziyoruz diye.

görsel

bu ne la, adam bir de hardlane oynamış ha, sözde kasmanın daha zor olduğu lane. zaten maçın başlarında double kill, killing spree, double kill, unstoppable, double kill, monster kill, double kill, godlike, double kill laflarını duyunca millet bakmıştır "anasını sikeyim ne oluyor" diye.

bu arada faceless'ın takımı kaybetti, sığır boots of travel diye bir şeyin varlığından haberdar olsaydı maçı alırdı(alırlardı demiyorum adamın kendisi alırdı ki bence galibiyet olarak yazmazlardı takımın geri kalanının hanesine).

sözde satranç oyuncusu elo bilmem kimin sistemini mi ne kullanıyorlarmış. yarrak fayda ediyor; bir de demiyorlar mı "oyuncuların etiketlerindeki level'a göre değil aldıkları last hit'e, vurdukları deny'a, verdikleri kule hasarına, bıdı bıdıya göre eşleştirme yapıyoruz" diye, analarını bacılarını işid'e seks kölesi olarak yollayasım geliyor yeminle.
Su siralar yogunluktan dolayi ara verdigim oyundur kendisi.Biran once baslamayi iple cekiyorum.Bekle beni drow rangerim.Ben geliyorum.