bugün
- aklı sikinde olan yazar17
- özgür özel8
- devlet bahçeli10
- 5 kasım 2024 abd başkanlık seçimleri18
- anın görüntüsü25
- hem messi'yi hem ronaldo yu seven insan11
- jose mourinho33
- hayatı sorgulamak10
- kenan evren'i yargılayan ve cezalandıran taşak14
- kısa saçlı erkek vs uzun saçlı erkek8
- realite manipülasyonu12
- vücudunuzda hissettiğiniz en büyük acı13
- fenerbahçe14
- ebru gündeşe 69 milyonluk konser18
- menuet'in 26 yaşında olması9
- imza toplayıp judas'ı sözlükten attırmak22
- yazarların yaşadığı hayat19
- boklu bezle 500t seyahati9
- dincilerin vatan haini olması12
- yazarların hissettikleri14
- menuet benimle çıkmazsa gay oluyorum8
- sözlük erkeklerinin bugünkü kombinleri8
- 4 kasım 2024 mardin ve batman'a kayyum atanması15
- küresel'e en aşık yazar8
- gecenin şarkısı12
- artık evler satılmıyor31
- akşam yemeği8
- atilla karaoğlan15
- üşümek hiç ısınmamak8
- dünyanın en güzel ayağına sahip ünlü belli oldu9
- sevgiliyle sevişirken trafik lambası koymak9
- manyak olmaya karar verdim9
- v a m p i r o v9
- hükümlü olaların bilerek adaylığına izin verilmesi12
- 2 kasım 2024 beşiktaş kasımpaşa maçı22
- uludağ sözlük ün en edepli yazarı16
- misafir çocuğu10
- 4 yıldır bir kızı unutamamak18
- hem siyahi hem kadın hem de abd başkanı9
- chp ile dem parti arasında bir ittifak var16
- orhan gencebay13
- bir insan ömrünü neye vermeli15
- dolar alın lan9
- ahmet türk barış güvercini bilge kişidir14
- ateistlere bir not bırak11
- seninle şöyle10
- şimdiki kadınların aşırı tembel olması8
- 3 kasım 2024 trabzonspor fenerbahçe maçı70
- 9 aylık bebeğe tecavüz eden kişinin ölü bulunması15
- asla anlaşamayacağınız insan tipi hangisidir24
Deist veyahut ateist veyahut agnostik vb. Bir erkekle evlenilip evlenilmeyecegi tartışmasıdır..
Beyler gözünüzün yağını seveyim, hemen atlamayın bu soruyu kızlar cevaplasın. Her yere zipliyorsunuz adamın asabını bozuyorsunuz.
Müsade buyurun.
Beyler gözünüzün yağını seveyim, hemen atlamayın bu soruyu kızlar cevaplasın. Her yere zipliyorsunuz adamın asabını bozuyorsunuz.
Müsade buyurun.
gusül abdesti almadığı için doğacak çocuğu
vatana millete hayır getirmeyeceği için asla
evlenilmemesi gereken erkektir. evet hatta net ötesi...
vatana millete hayır getirmeyeceği için asla
evlenilmemesi gereken erkektir. evet hatta net ötesi...
islam dinine göre Müslüman bir kadın sadece Müslüman bir erkekle evlenebilir.
Ateist bir kadın(müslüman hariç) her türlü erkekle evlenebilir. Bizi ilgilendirmez.
Müslüman bir erkek Dinsiz kadınla evlenemez. Sadece ehli kitaptan sayılan Yahudi ve Hristiyan bir kadınla evlenebilir.
Müslüman bir kadınla, nikah düşen bütün kadınlarla evlenebilir.
Ateist bir kadın(müslüman hariç) her türlü erkekle evlenebilir. Bizi ilgilendirmez.
Müslüman bir erkek Dinsiz kadınla evlenemez. Sadece ehli kitaptan sayılan Yahudi ve Hristiyan bir kadınla evlenebilir.
Müslüman bir kadınla, nikah düşen bütün kadınlarla evlenebilir.
ben evlenmem.
Sünnetli mi yoksa sünnetsiz mi?
Önemli olan o, vitamini kabuğunda olabilir...
Önemli olan o, vitamini kabuğunda olabilir...
eğer zenginse evlenilir.
hem dinsiz hem fakir hiç olacak iş değil.
hem dinsiz hem fakir hiç olacak iş değil.
Dindar bir insan zaten bu soruyu sormayacağı için bu soruyu soran kişi evlenebilir. Evet.
peygamber efendimiz hz. muhammed'e bakın.
kızlarının evliliğine bakın.
evet, evlenebilir.
kızlarının evliliğine bakın.
evet, evlenebilir.
cehenneme gönderecek düşünce ve eylemdir. düşünsenize oruç zekat fitre kalimei şahadet gusül kurban hac allah din kitap yok böyle birinden kimseye hayır gelmez. yazık..
dinsiz bir erkek olarak müslüman bir kadınla zaten evlenmem ama hristiyan bir kadın ile evlenmek isterdim.
Dinli olanları görüyoruz, 9 yaşındaki çocukla evlenmek mi ararsın, büyü bozacam diye taciz eden mi ararsın her bok var.
Gönlünüzün istediğine varın siz en iyisi.
Gönlünüzün istediğine varın siz en iyisi.
sevişirken yüzyıllar öncesinde yazılmış bir kitapta yazılmış birşeye takılmaz. bölünmezsiniz. hayırlı sevişmeler.
Dinsiz erkeklerin çoğu tanrı yerine kadına tapıyor
Evlenilir bu yüzden şamarı patlatın kadına tapan erkeklerin sırtına sizin köleniz olurlar.
Evlenilir bu yüzden şamarı patlatın kadına tapan erkeklerin sırtına sizin köleniz olurlar.
Kriterlerimin arasında inançlı olması olmadığına göre, evet.
Edit: eksileyen dindar kardeşim, sana ne Benim kriterimden?
Edit: eksileyen dindar kardeşim, sana ne Benim kriterimden?
ben bir dinsizim. dinsiz olmam kültürsüz olduğum anlamına gelmez.
benim kültürümde kadın el üstünde tutulur.
benim kültürümde kadın köle değildir. sex objesi hiç değildir.
benim için kadının dini etnik kökeni farketmiyor.
evlenip evlenmemek size kalmış şahsen ben evlenebileceğime inanmıyorum.
benim kültürümde kadın el üstünde tutulur.
benim kültürümde kadın köle değildir. sex objesi hiç değildir.
benim için kadının dini etnik kökeni farketmiyor.
evlenip evlenmemek size kalmış şahsen ben evlenebileceğime inanmıyorum.
Ikisi de hayata aynı yönde bakabilen insanlar iyi anlaşır. Kadin ya da erkek çocuk olunca biri dindar diğeri başka türlü şekillendirmeye kalkarsa hiçbirşeyde sorun çıkmasa bile burada çıkar. Bazen aşk, sevgi, güzellik yetmez.
Edit; ben uzun uzadıya yazmadım basit bir örnek verdim. Tabi ki ilerde cocuk kendi yolunu çizer ama ilk yaslar ve yıllar cocuk hayatında bir yol çizer. Burada anne besmele çek derken baba gülerse ya da o yönde bir bakışı olmasa cocuk ikilemde kalır.
Aynı seylerden zevk alıp, oturunca aynı konuları konuşabileceğimiz biriyle hayat geçirmek insanı daha mutlu eder. Yine de siz bilirsiniz.
Edit; ben uzun uzadıya yazmadım basit bir örnek verdim. Tabi ki ilerde cocuk kendi yolunu çizer ama ilk yaslar ve yıllar cocuk hayatında bir yol çizer. Burada anne besmele çek derken baba gülerse ya da o yönde bir bakışı olmasa cocuk ikilemde kalır.
Aynı seylerden zevk alıp, oturunca aynı konuları konuşabileceğimiz biriyle hayat geçirmek insanı daha mutlu eder. Yine de siz bilirsiniz.
daha iyidir. hatta evleneceksem öyle bir adamla evlenebilirim herhalde.
dini bütün yavşak erkeklerin ve kadınların, evlenmeden önce ne boklar yediğini görüp bildikten sonra, dinsiz erkekle yada kadınla evlenilir mi sorunsalı, gözümde bir sorunsal değildir.
çok güzide bi yorumda bulunup evet demek istiyorum. isteyen dinsizler iletişime geçebilirsiniz benle, nope.
çok güzide bi yorumda bulunup evet demek istiyorum. isteyen dinsizler iletişime geçebilirsiniz benle, nope.
evlenen evlenir. islamiyet falan boş verin. müslümanım ama satanist biri ile bile evlenirim.
Dinsiz erkek dölünden olan çocuk ya şeytAn olur,ya deccal olur.
Peygamber efendimiz (s.a.s.) dinsiz bir kadın ile hiç evlenmemiştir. Mısırlı Hz mariye validemiz önce hristiyan iken daha sonra müslüman olmuştur.
https://www.islamveihsan..../hz-mariye-ra-kimdir.html
Hz harun (a.s.) soyundan gelen yahudi hz safiye validemiz de peygamber efendimiz ile daha henüz evlenmeden önce müslüman olmuştur.
https://islamansiklopedisi.org.tr/safiyye
Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.s) ilk evliliğini Hz. Hatice ile yapmıştı. ibrahim dışında diğer çocukların annesi Hz. Hatice idi. Kızların ilki Hz. Zeyneb, ikincisi de Hz. Rukayye'dir. Doğduğu zaman Rasûlüllah (s.a.s) otuz üç yaşında bulunuyordu. Hz. Rukayye, Peygamber Efendimizin risâletinden önce Ebu Leheb'in oğlu Utbe ile nişanlanmıştı. Ancak Hz. Peygamber, islâm dinini tebliğe başlayınca ve Ebu Leheb hakkında "Ebu Leheb'in elleri kurusun" meâliyle başlayan Tebbet süresi nâzil olunca, Utbe'nin annesi Ümmü Cemil "Muhammed bizi hicvetti" diyerek, oğlunu Rukâyye'yi boşaması için kışkırtmaya başladı. Babası Ebu Leheb de oğlunu yanına çağırarak "Oğlum! Muhammed'in kızından ayrılmayacak olursan, ben senden ayrılırım" dedi. Utbe, annesi ve babasının teşvikiyle Rukayye'yi zifaf vuku bulmadan önce boşadı. Hz. Peygamber (s.a.s) bunun akabinde kızını Hz. Osman (r.a) ile evlendirdi. Bu evlilik Hz. Muhammed (s.a.s)'in peygamberliğinden sonra gerçekleşmiştir.
https://sorularlaislamiyet.com/kaynak/rukayye-ra
Yine peygamberimizin büyük kızı hz zeynep (r.a.) kastediliyorsa mevzu tafsilatlı olsa da evet onun da eşi nihayetinde müslüman oldu.
https://islamansiklopedisi.org.tr/zeyneb
Dinsiz bir erkek veya kadınla, (ateist deist agnostik mecusi budist v.s.) bir müslüman, islama göre evlenemez..
https://sorularlaislamiye...kadinla-evlenmesi-caiz-mi
https://sorularlaislamiye...rla-evlenmek-caiz-olur-mu
https://sorularlaislamiye...lenmesine-izin-verilmiyor
https://sorularlaislamiye...-once-bir-katolik-erkekle
https://www.islamveihsan..../hz-mariye-ra-kimdir.html
Hz harun (a.s.) soyundan gelen yahudi hz safiye validemiz de peygamber efendimiz ile daha henüz evlenmeden önce müslüman olmuştur.
https://islamansiklopedisi.org.tr/safiyye
Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.s) ilk evliliğini Hz. Hatice ile yapmıştı. ibrahim dışında diğer çocukların annesi Hz. Hatice idi. Kızların ilki Hz. Zeyneb, ikincisi de Hz. Rukayye'dir. Doğduğu zaman Rasûlüllah (s.a.s) otuz üç yaşında bulunuyordu. Hz. Rukayye, Peygamber Efendimizin risâletinden önce Ebu Leheb'in oğlu Utbe ile nişanlanmıştı. Ancak Hz. Peygamber, islâm dinini tebliğe başlayınca ve Ebu Leheb hakkında "Ebu Leheb'in elleri kurusun" meâliyle başlayan Tebbet süresi nâzil olunca, Utbe'nin annesi Ümmü Cemil "Muhammed bizi hicvetti" diyerek, oğlunu Rukâyye'yi boşaması için kışkırtmaya başladı. Babası Ebu Leheb de oğlunu yanına çağırarak "Oğlum! Muhammed'in kızından ayrılmayacak olursan, ben senden ayrılırım" dedi. Utbe, annesi ve babasının teşvikiyle Rukayye'yi zifaf vuku bulmadan önce boşadı. Hz. Peygamber (s.a.s) bunun akabinde kızını Hz. Osman (r.a) ile evlendirdi. Bu evlilik Hz. Muhammed (s.a.s)'in peygamberliğinden sonra gerçekleşmiştir.
https://sorularlaislamiyet.com/kaynak/rukayye-ra
Yine peygamberimizin büyük kızı hz zeynep (r.a.) kastediliyorsa mevzu tafsilatlı olsa da evet onun da eşi nihayetinde müslüman oldu.
https://islamansiklopedisi.org.tr/zeyneb
Dinsiz bir erkek veya kadınla, (ateist deist agnostik mecusi budist v.s.) bir müslüman, islama göre evlenemez..
https://sorularlaislamiye...kadinla-evlenmesi-caiz-mi
https://sorularlaislamiye...rla-evlenmek-caiz-olur-mu
https://sorularlaislamiye...lenmesine-izin-verilmiyor
https://sorularlaislamiye...-once-bir-katolik-erkekle
haram yiyen, hak yiyen, kul hakkına el uzatan dindar mı yoksa fakirlere yardım eden, kul hakkına tenezzül etmeyen dindar mı ?. soruyu bir de böyle sormak lazım.
not: kul hakkı yemeyen, insanlara yardım eden dindarlarda var. olaya sadece müslümanlıktan bakmayın. hristiyanlıkta da benzer şeyler var. önemli olan insanın ahlakıdır. din min değil.
not: kul hakkı yemeyen, insanlara yardım eden dindarlarda var. olaya sadece müslümanlıktan bakmayın. hristiyanlıkta da benzer şeyler var. önemli olan insanın ahlakıdır. din min değil.
milletin dinine karışamam, isteyen istediği ile evlenir.
ama benim dinim...
örn: lut peygamber, bir toplum düşünün azmış sapmış bir toplum.
yolcu garip kimsesiz güçsüz demeden rızası var yok bakmadan erkek erkek erkeğe cinsel ilişkii ve tecavüz normal sayılıyor.
böyle bir topluma bir elçi geliyor ve onları bu sapıklıktan vazgeçmeleri için uyarıyor.
karısı ise bu sapkınlardan yana.
benim kitabım kur'an da allah'u teala bir kere "ya lut, sen karını boşa, karın bu sapkınlardan yana" demiyor.
veya lut peygambere peygamberlik vermeden önce "lut, ben seni elçi olarak görevlendirdim. ilk işin karını boşa" demiyor.
benim peygamberim hz. muhammed iki kızını da Rukıye Ebu Leheb'in oğlu Utbe ile Ümmü Gülsüm de Uteybe ile nikahlandı.
Tebbet Suresi'nin nazil olması (allah bir müşrik için sure indiriyor, dikkat ediniz ayet değil. yani özel bir konu bir bölüm ve burada allah ebu leheb'e o kadar çok kızıyor ki elin kurusun diye beddua ediyor) ve aynı zamanda Rukıye ve Ümmü Gülsüm'ün islam'ı kabul etmeleri üzerine, ebu leheb ve karısı oğullarını Hz. Peygamber'in kızlarından ayrılmaya zorladılar. Neticede oğulları da anne babasının izinde olduğu için peygamberin kızlarını babasının evine yolladılar ve peygamberin her iki kızı da ayrıldı.
dikkat ediniz, kur'an da bir tane ayet sure yoktur "ya muhammed bu insanlara kızını verme, onlar islam düşmanı, allah'a dine düşman onlar. onlarla akraba olma" diye.
üstelik allah, hadi verdin tövbe et onları boşa da demiyor.
peygamberin diğer kızı Zeyneb, babasına peygamberlik gelince annesi ile birlikte islamiyet'i kabul etmiştir. Kocası Ebü'l-As ise, o dönemde iman etmemiş; ancak Müslüman olan hanımı ile beraber yaşamaktan da vazgeçmemiştir. peygamberimiz medineye giderken zeynebi de yanında götürmek istemiş ama zeyneb kocasının yanında mekke de kalmıştır. Bu şekilde evlilikleri Bedir savaşına kadar devam etmiştir.
bedir savaşında peygamberimizin damadı (zeyneb'in kocası) peygambere karşı savaşmış ve esir düşmüştür.
zeynep mekke de kocasının müslmanların eline-babasına esir düştüğünü öğrenince annesinin (peygamber efendimizin eşi hz. haticenin) vermiş olduğu düğününde takmış olduğu gerdanlığı peygamber efendimize (babasına) fidye olarak yollayarak kocasının serbest bırakılmasını istemiştir.
yine kur'an da bir satır "sen kızlarını kocalarından boşa, onları evlatlıktan ret eyle vb" diye bir tane sure ayet benim kutsal kitabım kur'an da yoktur.
benim dinim allah'ın dini olan islam.
milletin dinine karışmam karışma hakkım da yok.
peki allah kur'an da müşrikler ve kafirler ile evlenmeyin diyor. o zaman kafir ne demek, müşrik ne demek, dinsiz ne demek, ateist ne demek?
allah kafir müşrik derken aziz nesin'i mi kast ediyor sanıyorsunuz?
ama benim dinim...
örn: lut peygamber, bir toplum düşünün azmış sapmış bir toplum.
yolcu garip kimsesiz güçsüz demeden rızası var yok bakmadan erkek erkek erkeğe cinsel ilişkii ve tecavüz normal sayılıyor.
böyle bir topluma bir elçi geliyor ve onları bu sapıklıktan vazgeçmeleri için uyarıyor.
karısı ise bu sapkınlardan yana.
benim kitabım kur'an da allah'u teala bir kere "ya lut, sen karını boşa, karın bu sapkınlardan yana" demiyor.
veya lut peygambere peygamberlik vermeden önce "lut, ben seni elçi olarak görevlendirdim. ilk işin karını boşa" demiyor.
benim peygamberim hz. muhammed iki kızını da Rukıye Ebu Leheb'in oğlu Utbe ile Ümmü Gülsüm de Uteybe ile nikahlandı.
Tebbet Suresi'nin nazil olması (allah bir müşrik için sure indiriyor, dikkat ediniz ayet değil. yani özel bir konu bir bölüm ve burada allah ebu leheb'e o kadar çok kızıyor ki elin kurusun diye beddua ediyor) ve aynı zamanda Rukıye ve Ümmü Gülsüm'ün islam'ı kabul etmeleri üzerine, ebu leheb ve karısı oğullarını Hz. Peygamber'in kızlarından ayrılmaya zorladılar. Neticede oğulları da anne babasının izinde olduğu için peygamberin kızlarını babasının evine yolladılar ve peygamberin her iki kızı da ayrıldı.
dikkat ediniz, kur'an da bir tane ayet sure yoktur "ya muhammed bu insanlara kızını verme, onlar islam düşmanı, allah'a dine düşman onlar. onlarla akraba olma" diye.
üstelik allah, hadi verdin tövbe et onları boşa da demiyor.
peygamberin diğer kızı Zeyneb, babasına peygamberlik gelince annesi ile birlikte islamiyet'i kabul etmiştir. Kocası Ebü'l-As ise, o dönemde iman etmemiş; ancak Müslüman olan hanımı ile beraber yaşamaktan da vazgeçmemiştir. peygamberimiz medineye giderken zeynebi de yanında götürmek istemiş ama zeyneb kocasının yanında mekke de kalmıştır. Bu şekilde evlilikleri Bedir savaşına kadar devam etmiştir.
bedir savaşında peygamberimizin damadı (zeyneb'in kocası) peygambere karşı savaşmış ve esir düşmüştür.
zeynep mekke de kocasının müslmanların eline-babasına esir düştüğünü öğrenince annesinin (peygamber efendimizin eşi hz. haticenin) vermiş olduğu düğününde takmış olduğu gerdanlığı peygamber efendimize (babasına) fidye olarak yollayarak kocasının serbest bırakılmasını istemiştir.
yine kur'an da bir satır "sen kızlarını kocalarından boşa, onları evlatlıktan ret eyle vb" diye bir tane sure ayet benim kutsal kitabım kur'an da yoktur.
benim dinim allah'ın dini olan islam.
milletin dinine karışmam karışma hakkım da yok.
peki allah kur'an da müşrikler ve kafirler ile evlenmeyin diyor. o zaman kafir ne demek, müşrik ne demek, dinsiz ne demek, ateist ne demek?
allah kafir müşrik derken aziz nesin'i mi kast ediyor sanıyorsunuz?
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar