bugün

adamın dengesini bozan dengesizlik unsuru hiç bir doktor dinlenmemeli
insan vücudu için gerekli protein,vitamin,mineral vb. maddelerin çeşitli besinlerden günlük olarak alınması durumudur.denge den kasıt vücudun ihtiyaç duyduğu maddeleri gerektiği kadar tüketmektir abartmamaktır.
(bkz: anti-aging)
(bkz: mehmet öz)
bir cambazın ip üstünde yürürken yaptığı beslenme türü..
kaan ertem'in leman'daki köşesidir ayrıca.
allah ne verdiyseden, aburcuburdan-ekmekarasıdan-kaloriden uzak durup doğru düzgün şeyler yiyip hem bedene hem de beyine güzellik yapamaktır. mümkünse etten uzak durup bitkiler ile sevişmektir.
etten uzak durulursa protein eksikliği olcağından, bu da hafıza kaybına kadar birçok rahatsızlığa neden olabileceğinden dengeli beslenme herşeyden kararınca yemektir. * * * *
yemekler diğer güne kalmamalı, sabah kahvaltısı mutlaka yapılmalıdır. et konusunda beyaz kırmızıya tercih edilmeli, ancak kolestrol izin verdiği düzeyde kırmızı et de ihmal edilmemelidir.
ayrıca haftada iki üç öğün mutlaka balık yenilmeli, ve herzaman bol bol su içilmelidir.
yanında bir de düzenli spor yapılırsa tam olur.
(bkz: tutarsız yazar)
sıkı bir kahvaltıyla başlanıp abartılmadan yenmesi gereken bir öğle yemeği ve en hafif şekilde bitirilmesi gereken bir akşam yemeğiyle sonlanan beslenme şekli.
etten alınacak proteinin içine edip bu proteini başaka bir yerden de alabileceğimiz bilindiği halde ısrarla et yemek dengesiz beslenmedir. ayrıca et insan mide ve bağırsağının en zor hazmettiği şeylerin başında gelir, yazıktır bünyeye ve beyne. kaldı ki ettin verdiği psikolojik sorunlar da vardır ki bu başka tartışma konusudur.

(bkz: zevk için yemek yiyen yazar)
insanın ne istediğini bilmesidir.
(bkz: yemek için yaşamak)
(bkz: yaşamak için yemek)
damak zevkinin kurbanı olmasıdır. dengesiz beslenme için atılan ilk adımdır, gerisi de gelecektir.
(bkz: besin öğesi)
(bkz: yengeli beslenme)
insan gibi beslenmektir ama et yememek değildir.
insan vucudunun harcadığı ile aldığı enerjinin tutarlı olma durumudur. Bu dengeyi etkileyen bir çok etken vardır. * * * * * * *
Alınan enerjinin çok olması durumunda obezite az olması durumunda ise kaşeksi başta olmak üzere beslenmeye bağlı gelişen çeşitli hastalıklar oluşabilir. (bkz: gut) (bkz: diyabet) (bkz: anoreksiya) (bkz: bulimiya)
içerisinde protein,kalsiyum,vitaminlerin yeterince alınacağı beslenme şeklidir.
yurdum şartlarında uygulanması en zor hatta imkansız beslenme şekli.

gerçeği için;

(bkz: kuru soğan ve ekmekle beslenmek)
bir yandan sigara içerken diğer yandan meyve yemektir. dengeler sonuçta.
cenk durmazel in gözüyle:

http://www.youtube.com/watch?v=nFck695PK0c
Vücudunuzun genel sağlığını arttırır. Yani kanseri yok etmez ama atıyorum kırılmış bacağınız daha hızlı iyileşir, kesilen parmağınız daha hızlı iyileşir, kemikleriniz daha güçlü olur vs. vs. Amma ve lakin disiplin gerektirir bu yüzden düzenli yapılamamakta.
yarım ekmek tavuk döneri küçük ayran ile eş zamanlı bitirebilmektir.
Yeterli ve dengeli beslenme yolunda güçlü bir adım atmak istiyorsak balığın bol bulunduğu kış aylarında haftada 2-3 öğün balık tüketmeliyiz. Tabii ki buğulama, haşlama, fırında veya yağsız tavada pişirme gibi sağlıklı yöntemlerle hazırlanmış olmak kaydı ile..

Kızartma yöntemi balığın besin değerinde azalmalara ve birtakım zararlı bileşenlerin açığa çıkmasına sebep olur.
% 55 karbonhidrat, % 30 yağ, % 15 protein besin ögeleri ile beslenmeye dengeli beslenme deniliyor. kilomun 80 e dayandığını görünce ulan dedim nasıl besleniyorum acaba
açtım internette besinlerin değerlerine baktım ve ortalama kaç gram tükettiğimi tahmin ederek not aldım ortalama bir hesap yaptım
% 40 yağ % 50 karbonhidrat % 10 protein alıyormuşum. anamın sağlıklı diye sunup yağı bidonla tavaya boşalttığı yemekleri saymıyorum bile. anne az kat dediğinde yemek yağsız mı olurmuş çekil dolaşma, içeri gir, çık mutfağımdan diye azarlıyor hemen. aslında anam da haklı yıllardır sen abur cubur ye sonra dengeli beslenmeye kafayı tak git yemeklerin yağına karış kadın demez mi koca bardak kolayı cipsi götürürken aklın nerdeydi ee ne diyecen diyemezsin bişiy kadın haklı.
yüzdelik oranlardan daha ziyade glimek indeksi düşük besinler tüketmekte daha yarar var. pirinç pilavı da karbonhidrat, mercimek pilavı da ama mercimeğin glimek indeksi daha düşük, glimek indeks nedir onuda bilmiyorum açıkcası ama iyi birşeymiş internetten baktım işte kan şekerini falan düzenliyor tokluk hissi veriyor bu düşük indeksli olanlar. ama pirinç pilavı gibi yüksek glimek indeks olanları kan şekerini yükselterek acıkmamıza neden oluyormuş. yani kan şekeri dengedeyse sağlıklısın. kan şekeri yüksekse zıçtın.

benim bir arkadaş var nerde yağlı, zararlı, boş şeyler var onu tüketiyor adam günde 5-6 koca paket cips yiyor 50 kilodan 1 gram yükselmiyor incecik aq. ben mutfaktan geçsem kilo alıyorum.
enflasyon artisi ve ulkedeki yapisal problemlerden oturu artan sosyal politika sorunlari ile giderek guclesen bir olgu.
Terazinin iki koluna da ayrı ayrı aynı miktarda et koyun ondan sonra her iki kolun dilinin aynı hizaya gelmesini bekleyin geldikten sonra eti alıp pişirin yiyin dengeli beslenme budur arkadaşlar.
Sportif bağlamda dengeli beslenme gerek antrenman, gerekse yarışma periyodunda, sporcunun gerek duyduğu besin öğelerinin, gerek duyduğu zaman diliminde alınmasıdır. Burada denge kavramı , sporcunun antrenman ve yarışmada harcayacağı besin öğelerinin sağlıklı bir biçimde alınması ve harcanmasının ardından yerine konulmasıdır.

- Kaç çeşit karbonhidrat vardır?
Karbonhidratlara göz attığımıza genelde iki gruba ayılır. Basit karbonhidratlar şeker, kompleksler ise nişastadır. Basit karbonhidratlar zengin yiyecekler;çay şekeri , akide şekeri meyve şekerleme ve pelteleri, karamela, lokum, marmelat, reçel, bal, pekmez, çikolata, tahin helva , kuru sebze, meyve ve pestiller. Kompleksler ise ekmek, bisküvi, kek, pasta pirinç, makarna , bulgur, buğday, irmik, şehriye, tarhana, arpa, yulaf, mısır, patates, kestane, barbunya, bezelye, börülce, iç bakla, kuru fasulye, nohut, mercimektir.

- Kaç çeşit yağ vardır?
insan vücudunun enerji gereksinimi en ekonomik şekilde yağlarda sağlanır. Gerek yağda eriyen vitaminler (A, D, E, K) gerekse elzem yağ asitleri (vücudun sentezleyemediği için diyetle alınması gerekir) vücuda yağ ile alınır. Yağlar üç ana gruptadır. Bunlar, doymuş, tekli doymamış ve çoklu doymamış yağlardır Doymuş yağlar:etin yağı, krema, kaymak içyağı, margarin, yağlı süt ve ürünleridir. Tekli doymuş yağlar;zeytinyağı ve yer fıstığı yağıdır. Çoklu doymamış yağlar da;mısır pamuk, ayçiceği, soya, susam ve balık yağıdır. Bilindiği gibi doymuş yağlar kan kolesterol düzeyini yükseltip, kalp hastalıkları ile ilgili bazı riskleri artırır.

- Proteinlerin vücuttaki görevi ve protein kaynakları
Bilindiği gibi organizmadaki hücreler sürekli bir yenilenme içersindedir. Bu noktada proteinlere büyük görev düşmektedir. Yaşam süreleri farklı olan yıpranan hücreler ölüp, yerine yenileri yapılmaktadır. Proteinler enerji sağlamanın yanı sıra asıl görevleri olan bu yapıtaşı görevlerini yerine getirir. Ayrıca besin öğelerinin kullanılmasında görev alan enzim ve hormonların yapısında da proteinler bulunur. Enfeksiyonlara karşı vücudun verdiği savaşta da proteinler yer alır. Günlük enerji tüketiminin yaklaşık yüzde 10-15 'i proteinlerden sağlanmaktadır. Proteinler genelde bitkisel ve hayvansal kaynaklı yiyeceklerden sağlanır. Burada iyi kaliteli hayvansal kaynaklı yiyecekler;et, süt, peynir, yumurtadır. Bitkisel kaynaklı yiyecekler ise tahıl ve kuru baklagillerdir. Genel olarak proteinden zengin yiyecekler;süt, yoğurt, peynir, yumurta, kümes ve av hayvanları, balık ve deniz ürünleri, et ve ürünleri, kuru baklagiller ve yağlı tohumlardır.