bugün

Darbe'nin ülke için gerekli olduğunu söyleyen kişilerdir. Son olarak 28 Şubat gibi bir darbede dahi ülke için gerekliydi, demokrasiye ayar verdik diyen demokratları ki çoğu sosyal demokratım diye geçinir, nasıl olur da antidemokratik bir müdaheleyi halk için meşru görür bilinmez.
Kendilerinin demokrat sıfatını gözden geçirmelerini tavsiye etmekte yarar var.
(bkz: demokrasi)
Ancak darbenin kendileri için bir ortam hazırladığı düşünülürse bu makyavelist yaklaşımın kendi ideolojilerine hitap ettiğini anlarız. Onlar için ülkenin kaç yıl geriye gideceği hiç önemli değildir. Ülke batsın biz başa geçince her şey yoluna girer.
100 yıl geri gitmek yerine 20 yıl geri gitmek daha karlıdır şeklinde düşünen zihniyettir.

halk tarafından seçilmişleri atananlar tarafından alaşağı etmek düşüncesi nasıl bir beynin ürünüdür orasıda apayrı bir konudur.
günüzmüde, yıllarca demokrasi, eşitlik, özgürlük diye çemkiren insan kişilerinin takındığı zihniyettir. demokrasi bunlarındır, eşitlik bunlarındır.. karşı görüşlere tahammül edemezler, her zaman azınlık olmuşluğun verdiği acıyla naralar atarlar ama hep sönük kalır. tehlikenin farkında mısınız gibi siz biz ayrımı yaratmaya çalışan, o sevmedikleri yabancıların ekmeğine yağ süren zihniyettir. demokrasi elden değil ellerinden gidiyordur ve bu yüzden, darbeyle tekrar demokrasiyi tekellerine alacaklarını sanan zihniyettir.
sürekli rejimin dönen tekerine çomak sokmaya çalışıp sonra da demokrasi yok bu ülkede darbeyle tehdit ediliyoruz demek en büyük darbeciliktir, darbe manyağı olmuşluktur. rejim içerisinde mutlu mesut yaşayan insanlarında düzenini bozmaya çalışmaktır gerçek darbeci zihniyet. bir tarafına sürekli rahat batan zihniyettir. unutulmamalıdır ki rejim tehlikedeyse darbe kaçınılmazdır. rejimini benimsemiş insanların ülkelerinde neden olmamaktadır bu darbe? ayrıca zihin bulandıran zihniyettir.
yunanistan'da çoktan yıkılmış bir zihniyettir. eğer biz de yunanistan gibi kenan evren gibileri yargılayıp 20 yıl ceza verseydik bugün 12 eylül rejimi'nin üzerimizde bıraktığı ölü toprağından kurtulmuş olacaktık.(ufuk uras)
fakat türkiye'nin bugünkü durumu ortadadır. yıllar önce darbeyi tek çare gibi gören ve türkiye'nin gerilemesini sağlayan beyinler günümüzde pis pis sırıtarak eyalet sistemini öneriyorlar.
kitaplarımızı yaktıran, milyonlarca insanı fişleten, binlerce insanı işkencede öldürten bu insanbugün krallar gibi yaşıyor. bundan hiçbir rahatsızlık duymayan hatta oy kullanmaya geldiğinde bu şahısı ağızlarından salyalar akıtarak alkışlayanlara ne denir? bir düşünmek gerek.
Demokratik ülkelere uğramayan, geri kalmış ülke insanlarının başına kadermiş gibi musallat olan bir musibet.
(bkz: kenan evren).
yakın zaman içinde yerini cemaatçi zihniyete bırakacak. iyi de olacak, bir savcı da onları temizlerse ülkenin önü açılacak diye ümit ediyorum bu aralar.
bölücü şeriatcı zihniyetten farkı olmayan diğer zararlı ve bölücü zihniyettir.
problemlere akılcı çözümler getiremeyen zihniyettir. örneğin kapıdaki ılımlı islam tehlikesine karşı siyasi bir yapılanma ortaya koyamaz, askerden medet umar.
halkın seçtiği kişilere saygısı olmayan, tekelci zihniyet allah'ın izniyle defolup gitmiştir, yerine, yeraltında saklanan cinci hocalar ve allah ile aldatanlar gelmiştir allah'ın izniyle.
içinde bulunduğumuz sözlüğün yüzde 80 ine tekabül eder.
sözlükte mahalle baskısı kurabilecek kadar çokturlar.
içinde bulunduğumuz durumun adına demokrasi denilen zihniyettir.

ne o darbe sadece askerle mi yapılır sandın? polisle de gayet işlevseldir.
sözde darbeyi bertaraf eden şark kurnazı zihniyettir. asıl darbeyi milleti uyutarak yada uyuttum sanarak kendisi yapmıştır.
önce darbe kalkmıştır, sonra askeriye alaşağı edilmiştir.
ya daha sonrası!!!
ileri demokrasi zihniyetinin yanında pambık şeker gibi kalmıştır.