bugün
- ankara9
- yeni telefondan gmail hesabında oturum açmak12
- çin halk cumhuriyeti13
- yazarların tiksindiği şeyler28
- pardonadinizasizmi27
- doksanları en iyi ifade eden otomobil12
- beşiktaş8
- ayça tilki8
- sudekiray silik yesin kampanyası8
- mehmet fuat köprülü8
- 22 ocak 2025 beşiktaş athletic bilbao maçı13
- victor osimhen8
- hobileriniz16
- yemek seçen erkek23
- arkadaşlar lütfen bilgi içerikli entry girelim9
- başsavcı akın gürlek'in açtığı soruşturmalar19
- true'nun mesleği9
- yazarların hayal ettiği yaşam tarzı14
- ne yapıyorsun15
- anın görüntüsü10
- yunan bir erkeğe sakso çekmek8
- allah'ın bilinci evrene yayılmıştır16
- ak partili olup istifa eden kimse olmaması9
- en son ne zaman sevistiniz14
- sucuk nasıl yenir11
- yaratıcı küfür edebilmek9
- true'nun doğduğundan beri sevişmemesi10
- yaşar nuri öztürk15
- birkaç sözlük erkeğine penis donörü olmak10
- kolay tatlı tarifleri8
- hafif kaşar8
- yemekten kalkıp kitaba gitmek15
- çok görmüş geçirmiş erkek15
- milan skriniar'ın fenerbahçe'ye transferi9
- grand kartal otel22
- ben sudekiray sorularınızı cevaplıyorum11
- sudekiray 6 yıl 5 ay çaylak yapılsın kampanyası17
- ikinci ergenekon süreci11
- turizm bakanının turizm şirketinin olması43
- ümit özdağ'ın tutuklanması14
- islamda sünnet olmamasi13
- sözlük yazarlarının ilk arabaları14
- rizeliler niye böyle sorunsalı13
- afad ve itfaiye personelinden para isteyen otel10
- ilk arabası 206 olan tip17
- tanju özcan'ın tutuklanması11
- 21 ocak 2025 galatasaray dinamo kiev maçı32
- kocanızı iç çamaşırlarınızı giyerken basmak8
- 21 ocak 2025 bolu kartalkaya otel yangını102
- marmara depremi sonrası yapılacak açıklamalar28
bu toprakların yetiştirdiği gerçek yiğitlerden, ne var ki gerektiği kadar tanınmıyor.
enver-talat-cemal: ittihad ve terakki dönemini anlamak için bu üçlünün oynadığı kritik rol çok iyi irdelenmelidir.
ülkenin ağzına sıçan başka bir ittihatçı. osmanlı, filistin cephesini bu çüküne sahip olamayan adam yüzünden kaybetti desek hiç abartmış olmayız heralde.
ingiliz destekli yahudi casus ağının parçası olan fahişelerle yatan bu adam, fahişelerin topladığı istihbaratla her türlü teçhizatı(uçak, top, mermi vb) ingilzilere kaptırmış. yetmemiş yine bu fahişelerin istihbaratlarıyla ingiliz orduları osmanlı savunmasını yarıp geçmiş.
tarih binlerce ölen şehidin sorumlusunu unutmayacak cemal efendi.
ingiliz destekli yahudi casus ağının parçası olan fahişelerle yatan bu adam, fahişelerin topladığı istihbaratla her türlü teçhizatı(uçak, top, mermi vb) ingilzilere kaptırmış. yetmemiş yine bu fahişelerin istihbaratlarıyla ingiliz orduları osmanlı savunmasını yarıp geçmiş.
tarih binlerce ölen şehidin sorumlusunu unutmayacak cemal efendi.
Allah ona rahmet ve merhamet etsin.
ittihatçı bir paşadır kendisi.
Moskova'da, vaktinde bahriye mektebine girmesine yardım ettiği nazım hikmet'e "şimdiki aklım olsa seni astırır, sonra da altına oturur ağlardım" dediği rivayet olunur.
Nazım da cevaben "siz memleketi batırdınız paşam. aramızdaki fark şu ki, ben sizi astırır, ama altınızda oturup ağlamazdım" demiştir.
Moskova'da, vaktinde bahriye mektebine girmesine yardım ettiği nazım hikmet'e "şimdiki aklım olsa seni astırır, sonra da altına oturur ağlardım" dediği rivayet olunur.
Nazım da cevaben "siz memleketi batırdınız paşam. aramızdaki fark şu ki, ben sizi astırır, ama altınızda oturup ağlamazdım" demiştir.
güne kahvaltı ile başlamadan önce 20 arap idam eden ittihatçı liderimiz....
Ahmed Cemal, 6 Mayıs 1872'de Midilli'de doğdu. Babası askeri eczacı Mehmed Nesib Efendidir. Kuleli Askeri idadisi'nde ve Mekteb-i Harbiye'de öğrenim gördü. 1895'te kurmay yüzbaşı olarak orduya katıldı. ilk görevi, Genelkurmay Birinci Şubesinde idi. 1896'da Kırklareli istihkam inşaat Şubesinde görevlendirildi. 1897'de rütbesi kolağalığına (önyüzbaşı) yükseltildi. Ertesi yıl Selanik'teki Üçüncü Orduya atandı ve redif fırkası (tümeni) kurmay başkanlığına getirildi. Çok geçmeden buradaki gizli örgüte, ittihat ve Terakki Cemiyetine girdi ve cemiyetin askerler arasında örgütlenmesi için çalışmaya başladı.
hasan cemal, torunudur.
hasan cemal, torunudur.
Sabah 20 Arap asmadan kahvaltı edemezmiş kral...
gürcü asıllı olduğu söylenir.
son arap bükücü değerli paşamız. ittihatçı karizması vardır kendisinde. ruhu şad olsun.
paşa genel olarak sadece 2 yıl süren bağdat valili sırasında yapmış olduklarıyla tanınıyor oysa çok daha önemli işlerde hep kendisi var. ne acı ki balkan savaşı hezimeti faturasını Cemal Paşa ödemiştir.
Reis yaşasaydı şuan suriyeyi aralıksız topçu ateşine tutmuştu.
Ahmed Cemal Paşa, 4. Ordu komutanı ve Suriye genel valisi iken kanal cephesinde geri çekilmiş elde avuçta gücü kalmadıkça istanbuldan istemiş, ama güçlenir de krallık kurar diye istekleri hep reddedilmiştir. 1917 de Almanya’ya dümenden geziye gönderilmiş ordusu da lağvedilmiştir ama iş yine onun başına kalmıştır. Falkenhayn onu rakip görmüştür.
güncel Önemli Başlıklar