bugün

bu toprakların yetiştirdiği gerçek yiğitlerden, ne var ki gerektiği kadar tanınmıyor.
enver-talat-cemal: ittihad ve terakki dönemini anlamak için bu üçlünün oynadığı kritik rol çok iyi irdelenmelidir.
ülkenin ağzına sıçan başka bir ittihatçı. osmanlı, filistin cephesini bu çüküne sahip olamayan adam yüzünden kaybetti desek hiç abartmış olmayız heralde.

ingiliz destekli yahudi casus ağının parçası olan fahişelerle yatan bu adam, fahişelerin topladığı istihbaratla her türlü teçhizatı(uçak, top, mermi vb) ingilzilere kaptırmış. yetmemiş yine bu fahişelerin istihbaratlarıyla ingiliz orduları osmanlı savunmasını yarıp geçmiş.

tarih binlerce ölen şehidin sorumlusunu unutmayacak cemal efendi.
Allah ona rahmet ve merhamet etsin.
Torunu da kendisi gibi hain olan arap kasabı

görsel
ittihatçı bir paşadır kendisi.

Moskova'da, vaktinde bahriye mektebine girmesine yardım ettiği nazım hikmet'e "şimdiki aklım olsa seni astırır, sonra da altına oturur ağlardım" dediği rivayet olunur.

Nazım da cevaben "siz memleketi batırdınız paşam. aramızdaki fark şu ki, ben sizi astırır, ama altınızda oturup ağlamazdım" demiştir.
görsel

Nadir fotoğraflardan...

Cemal Paşa, Enver Paşa ve Mustafa Kemal Paşa.
görsel

ruhun şad olsun.
Kral aq

görsel
güne kahvaltı ile başlamadan önce 20 arap idam eden ittihatçı liderimiz....
Ahmed Cemal, 6 Mayıs 1872'de Midilli'de doğdu. Babası askeri eczacı Mehmed Nesib Efendidir. Kuleli Askeri idadi­si'nde ve Mekteb-i Harbiye'de öğrenim gördü. 1895'te kur­may yüzbaşı olarak orduya katıldı. ilk görevi, Genelkur­may Birinci Şubesinde idi. 1896'da Kırklareli istihkam in­şaat Şubesinde görevlendirildi. 1897'de rütbesi kolağalığı­na (önyüzbaşı) yükseltildi. Ertesi yıl Selanik'teki Üçüncü Orduya atandı ve redif fırkası (tümeni) kurmay başkanlığı­na getirildi. Çok geçmeden buradaki gizli örgüte, ittihat ve Terakki Cemiyetine girdi ve cemiyetin askerler arasında ör­gütlenmesi için çalışmaya başladı.

hasan cemal, torunudur.
Sabah 20 Arap asmadan kahvaltı edemezmiş kral...
gürcü asıllı olduğu söylenir.
son arap bükücü değerli paşamız. ittihatçı karizması vardır kendisinde. ruhu şad olsun.
paşa genel olarak sadece 2 yıl süren bağdat valili sırasında yapmış olduklarıyla tanınıyor oysa çok daha önemli işlerde hep kendisi var. ne acı ki balkan savaşı hezimeti faturasını Cemal Paşa ödemiştir.
Reis yaşasaydı şuan suriyeyi aralıksız topçu ateşine tutmuştu.
Ahmed Cemal Paşa, 4. Ordu komutanı ve Suriye genel valisi iken kanal cephesinde geri çekilmiş elde avuçta gücü kalmadıkça istanbuldan istemiş, ama güçlenir de krallık kurar diye istekleri hep reddedilmiştir. 1917 de Almanya’ya dümenden geziye gönderilmiş ordusu da lağvedilmiştir ama iş yine onun başına kalmıştır. Falkenhayn onu rakip görmüştür.