bugün

Hiç boşanmadım. Ama bi ilişkim vardı ciddi düşündüğüm. Evlenmeden bile çok mutsuzum kimbilir evlensem nasıl mutsuz olur boşanırım diye düşünüp ayrılmıştım.

Mevlana boşuna dememiş. (bkz: gönül almayı bilmeyene ömür emanet edilmez)

O bir hata yapıyordu ben hatayı söyledim diye üzüldüm diye suçlu oluyordum. Gönlümü almayı bırak üste çıkıyordu. Bakın böyle insanlar farkında olmadan bize psikolojik şiddet uygulayan insanlardır bence.
Boşanmanın "çok normal" * olarak atfedilmesi, Yüksek beklentilerle evliliğe girişmek, Magazin programları, yerli diziler, mükemmelliyetçilik, maddi anlamda geçim zorluğu, toplum baskısı nedeni ile evlenmek, uzun süre flört ettikten sonra evlenmek ve şuna inanıyorum ki; insanlar eş adayıyla oturup evlilik hakkında uzun uzadıya beklentilerinden ve "nasıl bir evlilik hayatı düşlüyorsun" konusunu açık seçik konuşmayı hafife alıyor. Halbuki cinselliğinden tutun da yaz tatiline kadar, en sıkışık maddi durumda dahi neler olabileceğine dair her şeyi uzun uzadıya konuşmalı.

Amerikayı yeniden keşfetmenin lüzumu yok; bu işi becerenlerden detayları öğrenmeli. vs.

Edit: imla
en önemli nedeni mi?
saygısızlık!
başka bi neden yok.
Maddi problemler, erken yaşta yapılan evlilikler, ihanet... Boşanmanın en sık duyulan nedenlerden yalnızca birkaçı.
Değer vermemek. Değer vermeyen insan
çabalamaz
yalan söyler
aldatır
kalp kırar
saygısızlık yapar.
At çöpe gitsin.
kesinlikle güvensizlik insanlarin birbirine olan güveni gittikçe azalıyor bazı insanlar aldatıyor ve güvensizlik burada ortaya çıkıyor insanlar gerçekten sevse güvense bu durumla daha az karsilasabiliriz bir kadın çıkıptaerkektir yapar diyorsa bu ilişki ilerlemez ve kadınlar bunu dememeli kendileri erkeklere olan güvenini yitirmemelidir ve erkeklerin üstüne düşmelidir onlara yardımcı olup annesinden daha fazla katkıda bulunmalıdır..
evlilik sadece iki istasyon arası yayın yapan radyo gibidir. her iki istasyonun da frekansı tutturması lazım. aksi halde o evlilikte duyulan tek ses parazit sesleri olur ve sıkıcı seslere tahammül olmayınca radyo kapatılır yani boşanma hadisesi vuku bulur.
teşbihte hata olmaz diyerek tarif etmeye çalıştım. sürç-i lisan ettimse affola.
Tahammülsüzlük...
Para ve yalan, birinin yokluğu digerinin varlığı.
insanların kendini kusursuz sanması ve karşındakini de öyle beklemesi.
şüphesiz türk kadınlaridir..

bitmek bilmez istekleri
susmak bilmez çeneleri bla bla bla..
içerik bulunamadı.
Birbirilerini tam tanımadan tanıdığını düşünen fikrimce ergen seviyesi birlikte olma kısmına körü körüne bağlanma sorunu yüzünden patlak veren acı durumdur kimse ağlamasın sızlamasın.
konuşmamak, cinselliğin kolay ulaşılabilirliği yüzünden cazibesini kaybetmesi, geçim sıkıntısı,çalışan bir çiftse iş yerinde yaşansnların eve yansıması 30 yaşını aşmış insanların tartıştıklarında ailelerine anlatıp evliliklerini ağızlara sakız etmeleri kişisel alan kalmaması her şeyi beraber yapmaya çalışıp devamlı didişmek şeklinde yanıtlanabilecek soru.
tatminsizlik.
eşin akrabaları veya tahrik edici üçüncü şahıs.
şiddetli geçimsizlik artık duygu hissetmeme birbirine olan saygınlıgın bitmesi.
Doyumsuz insanlar.
bence daha çok birbirlerini yüzeysel tanıyan,kendinin gördüğü kadar olduğunu sandığı insanları daha detaylı görmeleri ve bunu beklemedikleri için değiştiklerine inanmaları.

bak hepsi hemen hemen aynı şeyi söylüyor
+ne oldu bize neden böyleyiz
-sen çok değiştin ondan
+değişen ben miyim sen misin şu haline bak
Erken, kişiyi henüz tanımadan evlenmek,
ihanet,
Bencil insanlar.