bugün

söz konusu kişinin yazdıklarını pek beğenmesem de katılanlara iyi gözle bakmayacağım kampanyadır. istediğini yazar olm kime ne?
inanın o olmadığı zaman daha sıkıcı oluyor sözlük. ayrıca türbana ve dine daha cok sallayanlar peydah oluyor. o yüzden kalsın. destek vermediğim kampanya.

destek verilmemesi gereken kampanya.
'kralı öldürmekle kral olunmaz' demiş shakespeare. saçmalamanın padişahı olsa da... herhangi bir yazarı silmek onun popüleritesini bitiremeyeceği için nafile olan kampanya.*
(bkz: hepimiz bluevelveyiz)
(bkz: kayıtsız şartsız mağdurun yanında olmak)
bluevelve'in yazdıklarına tahammül edemeyenler tarafından başlatılan kampanyadır. *

Ancak bilmedikleri şudur ki, kendi adına açılmış her tür başlık onu çok mutlu etmektedir. Ve bu başlık uzadıkça daha da mutlu olacaktır.
(bkz: berke de cansu dan ayrılsın istiyorum)
kesinlikle gereksiz bir kampanyadır. kendisi yüzünden 15 gün çaylak kalsamda, moderasyonun kendisini koruduğunu düşünsemde ve kendisinden nefret etsemde adam formata hakim. hakaret ve aşırı derecede tahrik içeren entarileri silinsin yeter.
son derece saçma bir kampanyadır.

sözlük formatının dışına çıkmayan kimse silinmemelidir. herhangi bir yazarın yazdıklarını beğenmiyor olmak, onun silinmesi için öne sürülecek geçerli bir kanıt değildir. kime ne faydası olup olmadığını sorgulamak da kimsenin haddine değildir. "seçimlerde %0,1 oy alan partiler seçime girmesin" demek gibi bir şeydir. yahut "benim beğenmediğim partiler kapatılsın." demek gibi bir şeydir bu.

toplumun genel yapısı etrafında yer almayan düşünceleri dışlamak kadar da ahmakça bir şey yoktur. tarihin tozlu rafları arasında yok edilmeye çalışılan pek çok farklı ses olmuştur. oluşturulmaya çalışılan tek görüşçülük denemeleri de olmuştur. ancak hiçbir tek görüşçü düşüncenin başarı sağlayamadığı görülmüştür. farklı sesler olmasa, dünya bugünkü gelişmişliğine ulaşamazdı. sıcak evimizde oturup, gecenin bir yarısı memleketin, hatta dünyanın dört bir tarafında bulunan insanlara fikirlerimizi anlatamazdık.

herkesin fikri değerlidir. herhangi birine göre değersiz görünen fikir, bir başkası için içinden çıkılamaz görünen bir sorunun çözümü olarak kullanılabilir. "Benim anlattığım senin anlayabildiğin kadardır." derken çok doğru bir noktaya temas etmiştir mevlana. sen anlayamıyorsun diye, karşındakinin anlatamadığını iddia edemezsin ki güzel insan. senin kişisel kanaatine göre 'düpedüz saçmalık' olarak nitelendirdiğin bir fikri yok etmek yerine, 'düpedüz saçmalık' olduğunu kanıtlayarak diğer insanlara da fayda sağlamak daha hoş olmaz mı a yiğidim? kanıtlayamıyorsan da, voltaire'in şu güzide cümlesini hayat ağacının en nadide dallarından birine asmalısın karayağızım;

"fikrinize katılmıyorum, ancak fikrinizi söyleme hürriyetinizi canım pahasına savunurum."
(bkz: 3 deyince) *
(bkz: kimse kafasina gore kampanya acmasin kampanyasi)
saçmadır.

Düşüncesini benimsemiyor olabilirsin ama burası sözlük be kardeşim karşıt düşüncelerde yazılcak elbet sözlüğü sözlük yapan bir faktör de bu . Sözlük formatının dışına çıkmıyorsa sırf düşüncesi için neden silinmeli ki bir insan?
(bkz: dağdan gelip bağdakini kovmak)
(bkz: yasakçı zihniyet)

(bkz: bluvelve silinmesin diyen 5000 kişi bulurum)
akıllara ziyan bir kampanyadır. madem beğenmiyorsun açtığı başlığa ya da entrysinin altına onun fikrini çürüten başka bir entry gir.*
her farklı düşünce kapı dışarı edilirse dalga geçtiğimiz atsızcılar.com dan ne farkımız kalır?

somut örnek:(#4869829)
bkz. sözlük eğitim yuvası değildir.

bilmem bu başlığın kendi adınıza açıldığında ne hissedeceğinizi düşündünüz mü? hiç tanımadığınız birileri tarafından dışlanmak, istenmemek. neden? çünkü bu sanal yeri fazla ciddiye alan bazıları sizin yazdıklarınızdan rahatsızlık duyuyor. var mı böyle bir şey? bu demokrasiyi götten anlamak; bir varlığı demokrasiye mal edebileceğini sanmak değildir de nedir? ona giden bir yoldur. yıkın yolları! kantarda tarttığınız tonluk vicdanlarla yıkın o asfaltı!

ama devam edersiniz bu gidişata:

"laubali tavırlarınızdan hoşnut değiliz ve oy çoğunluğuyla yaşamınıza son verilmesine karar verdik mr.x, elveda deyin!"
(bkz: bluvelve silinince biz de silinmiş sayıldık)
sözlük içi demokrasiye büyük bir darbe vurmuş kampanyadır. sözlük, başkalarının özgürlüklerini kısıtlamadan her türlü yazının yazılabileceği bir platformdur fakat bu kampanyayla bir yazarın özgürlükleri kısıtlanmak istenmektedir. bu nedenlerden dolayı yanlış olan kampanyadır da.
bazı 6. nesil yazarlardaki küstahlığı ortaya çıkarmış kampanya. ulan 2. nesil yazarı sözlükten göndermek size mi kaldı monako. 1. nesil yazarlar bile böyle saçma bir işle uğraşmazken, siz daha götü boklu tayfa gitsin kampanyası düzenliyorsunuz. şakaysa da komik değil hadi dağılın bahçede oynanın.

(bkz: sözlükte devrecilik)
"Düşüncelerinizden nefret ediyorum; fakat o düşünceleri savunma hakkını size kazandırmak için ölmeye hazırım." diyor Voltaire.
ben de şöyle diyorum,
ya da susuyorum, sessizliğe karışıyorum, nasıl bir nefrete dönüşmüş insanlığınız,
kim sıçrattı gözlüklerinize çamuru, artık dünyayı bombok görür olmuşsunuz.
"benim düşüncemden başka düşünce yok, benim fikirlerimden başka fikir olmasın!"
aklıkara insanlar tüm insanlığa ibret olmaları için vardır.
ve aklıkara insanlar şimdi sizlersiniz.
sözlüğün kalitesini arttırmak için yapılması gereken şeydir.hatta ip adresi tespit edilip o adresten gelecek üye olma isteklerinin otamatik reddelimesi gerekir.

not:bu adamın düşüncesini bilmiyorum.kemalist solcu kürtçü karışımı bi şey sanırım.hiç bir yazısını okuyamadım.ukela saçma ilkokul 3 mantığıyla yazılmış berbat bir uslubu var.sırf dikkat çekmek için yazılmış yazılar.
türbanlı kızlar hakkında yazdığı aşağılık yazılar dışında hiçbir şey yapmayan birinin sözlükten def edilmesini konu alan kampanyadır.
seve seve destek veririm ama yedirmezler.
ayrıca yazılarını okurken ne kadar aciz olduğunu gördüğüm bu şahıs aslında ibret olması bakımından okunabilir.
karşıt düşünceler olmazsa sözlüğün de bir anlamı kalmaz. beğenmeyen okumasın diye de bişey yok. senin düşüncen dışındaki düşünceleri bilmezsen ve okumazsan dünyaya at gözlükleriyle bakmaya devam edersin. okumadan eleştirmekse oldukça yanlış bir davranıştır. ayrıca burda yazarlar bluvelve'e destek vermiyor yasakçı zihniyete karşı çıkıyorlar. kampanyaya karşı olan yorumlar insana iyi ki bu sözlükte yazarım dedirtiyor.
saçma bir kampanyadır. kendi düşüncelerine hitap etmeyen insanları sözlükten def etmek, bu ülkede darbelerle büyümüş bir nesilin kabullenemeyeceği olaydır. hadi kovuldu diyelim. ne olacak? keyif sigarası yakıp kendimizi mi tatmin edeceğiz.
otonomlugunu, kendi istegiyle cikarip statukonun ellerine teslim etmis bunyelerin, kamusal alan kavramina birakin reel de, sanal ortam da bile dayanamadiklarini gormemize vesile olmus bsg dedirten sicma baslik.
sözlükte insanlık, kardeşlik, humanizm, anti-faşizm'den bahsederken, bilerek ve isteyerek kürt faşizmi yapan herkes için dilediğim gibi, bluevelve için de aynı istekler içindeyim. ne güzel dünya.. insanlık de, faşizm kötü bişeydir de, kelebek, kırlar, koşan çocuklar de, sonra bir anda pkkyı haklı gerekçeler içine sok, pkkyı savun. bunu yaparken de benim insanıma, devletime olmadık hakaretler de bulun. bu düpedüz kürt faşizmidir. ve sözlükte yeri yoktur. kendi görüşüm dışındakilere katlanamamak değildir olay. burada entellik adı altında yapılan kürt faşizmini kınamaktır. son söz olarak bence silinsindir. sözlük hiç ama hiç bir şey kaybetmezdir.

(bkz: sözlükte yükselen kürt faşizmi)

(bkz: vatanseverlere laf eden kürt faşist)