bugün

istanbul büyükçekmece'de bulunan bir vakıf üniversitesi.

http://www.beykent.edu.tr
hayir efendim, istanbulda degildir beykent universitesi. ogrencileri kandiran bi universitedir bu. halbuki hemen ordaki yola cikin, minibusculerin hepsi 'istanbul, istanbul' diye bagirir. boyleyken oraya istanbul demek ayiptir.
genelde tiki gençliğin bulunduğu, parayla girilebilinecek üniversite
son sene beylikdüzü merkez kampüsündeki 4 yıllık bölümleri ayazağa kampüsüne taşımış pataklanası üniversite. şimdi o kadar yolu nasıl gidicem diye kara kara düşündüğüm üniversite. merak ettim kampüsü görmeye gittim. gecekonduların arasında bilgi-bilkent mimarisinin harmonisini gördüm. adem baba'ya bir kez daha sinir oldum. neymiş kampüsün içinde kuaför bile varmış. yemişim kuaförünü de kampüsünü de. ben hastane görünümlü binamı istiyorum.
kampüsü sittin sene taşınmaz diye beylikdüzüne taşındığım ancak taşındığımın 1 yıl sonrasında şimdi maslak taraflarında ev bakmama sebebiyet veren, aldığı parayı haketmediğini düşündüğüm ancak iyi hocalara sahip olan, bilgi almak isteyenin çatır çatır alabileceği, ancak ayağına bekleyenin daha bir 4-5 sene daha beklemesi gereken, genelde tiki gençliğin bulunduğu denilen ancak neye göre kime göre sorusunu akıllara getiren, sadece beykent üniversitesine değil bütün vakıf üniversitelerine para ile girildiği için bunun bir fark olarak yazılmasının mantığını kendi içimde sorguladığım hergün şikayet ederek gittiğim üniversite. **
ablama heyecanla 25 eylülü bekleten kampüsü güzel ama yinede o kadar parayı haketmediğini düşündüğüm ünivesitemsi yapı. Ayazağada gecekonduların arasında olması da gülmek için çok güsel bi neden...
PARALI BABALARIN TiKKY ÇOCUKLARINI ÖSS , YERLEŞEMEME GiBi SIKINTILARA SOKMADAN GÖNDEREBiLCEĞi ÜNiVERSiTELERDEN BiRi .
(bkz: düz liseden bozma üniversiteler)
bünyesine her sene daha çok profesor katarak rakiplerine yetişmeye çalışan bu yolda da doğru adımlar atarak bize umutlar veren, yeni kampüsünün * ancak 2 sene içinde tam olarak oturacağının sinyallerini veren, her üniversite de olduğu gibi bünyesinde bir çok tip barındıran üniversite.
kapısından her girişte burayı seçtiğim için kendimden nefret ettiğim, birkaç iyi nokta dışında artısı olmayan ve yeni kampüsünün içinde solaryum olmasıyla beni gülme krizine sokan üniversite.
eski binası * istanbul un bir ucunda olan sonrasında taşınan üniversite... eski yerinde tiki olmaya çalışan gençler vardı ama arada kalmışlardı... bir yere ait olamama hissiyatı yüzlerden okunuyordu, bir de yabancı görünce öküz öküz bakmalar falan tavan yapmış haldeydi... ama gitmedim yeni yerine, yok birkaç kişi dövmeden-öldürmeden çıkmam o yüzden... yoksa severim kampus kampus gezmeyi...****
4 yıllık bölümlerin ayazağada 2 yıllıkların ise büyükçekmecede olduğu okuldur. diğer üniversitelerle ilgili duyduğumuz burslu paralı geyiklerinin dönmediği yerdir. ayazağaya taşınmasındna sonra çok iyi hocalar getirmiş ve eğitimi daha bir kaliteli olmuştur.
eskiden bir ara "liverpool john moores university" olarak hizmet vermiş olan okul.
özel dershaneleri ya da küçük pasajları andırır.
2007-2008 yili ucreti 10-12 bin ytl arasinda olmus universitedir.
okul sahibinin okulu bir ticarethane mantığıyla yönettiği, öğrencilerinin çoğunun üniversite mi yoksa hala lisede mi olduğunu çözemediği garip eğitim yuvasımsı. çoğu güzel sanatlar öğrencisinin kumaş pantolon, düğmeleri göbek deliğine kadar açılmış gömlek giyip ellerinde tespihle sanat öğrenimi aldığı yerdir. ayrıca bir basketbol takımı vardır ki takımın yüzde 80'i sigara içer. hatta bazı yüzsüz oyuncuların takım antrenöründen sigara aldığı bile görülmüştür. tabi antrenör bunun intikamını idmanlar da oyuncularından çıkarmaktadır.
çok metalci olmuş okuldur. bunlar bir de kümelenmiş gotik gotik dolaşmaktadırlar. hayır bende dinlerim onu bunu şunu ama bu ülkemde ki gotik genç açığını niye benim okulumdaki gençler kapatmak zorunda onu anlamıyorum.
(bkz: bir nesil gotik yetişiyor)
24 aralık 2007 kanal d ozel yılbası programına gittiğimizde aptalca göze batan, kendilerinin metalci olduklarını zanneden aslında romen havasını vede pop müzik dinleyen özenti gençliğe sahip üniversitedir.*
mehmet fikret gezgin eski rektörlerindendir.
adem çelik tarafından kurulan vakıf üniversitesi. şu anki rektörü ise cuma bayattır. istanbul il sınırları içerisinde 3 tane kampüsü bulunmaktadır ve izmir, izmit gibi illerde de kampüs inşaatları bulunmaktadır. lisans bölümlerinin bulunduğu ayazağa kampüsü ayazağaköyünde bulunmaktadır, önlisans bölümleri ise beylikdüzünde ki kampüste ders görmektedir. 2008 yılında kurulan hukuk fakültesi taksim sıraselvilerdeki kampüste eğitime başlamıştır. bu güzide okulun içerisinde 2 tip öğretim elemanı bulunmaktadır. bunların birincisi senelerdir bir çok akademik ve idari başarı sahibi ve aynı zamanda alçak gönüllü olan hocalardır diğer bir grup ise birinci gruptaki gibi öğretim elemanlarıyla ders vermek üzere anlaşılamaması yüzünden mecburen bilgisizliklerine ve bencilliklerine rağmen ders vermek üzere anlaşılan hocalardır. bu ikinci grup hocalar bir çok kez keyfi hareketlerde davranarak yönetimle karşı karşıya gelmiştir ve örnek olarak mimarlık eski bölüm başkanı sercan yıldırım'ın erasmus programı ve çeşitli workshop lara kazanmış öğrencileri göndermeyerek kendi istediği öğrencileri göndermesiyle birlikte istifası istenmiş ve görevinden ayrılmıştır. öğrenci işleri diğer okullara nazaran oldukça iş görür ve bilgilidir. aynı zamanda murat dalkılıç ve sinem kobal 2008 yılında bu okuldan mezun olmuştur ve okulun sahibi olan adem çelik'in oğlu ve veliahtı olan erkan çelik, sinem kobal ın sevgilisidir.
hakkında olumlu tek bir yoruma rastlamadığımız ama nedense her sene 8.000 kişilik ayazağa kampüsünü doldurmayı başaran üniversitedir.
http://www.beykent.edu.tr
adem çelik'in ticarethanesi.öğrenci belgesini bile parayla verirler.ortalama bi öğle arası yemeğini 8 liraya halledip! ardından girişte bulunan barnies adlı cafede 4-5 liraya kahve içebileceğiniz üniversite.farklı illere kampüs yaparak ve yeni yeni bölümler açarak hala gelişmekte! olan üniversi(tem).kariyerli,kendi alanlarında çok başarılı öğretim görevlileri vardır her vakıf üniversitesinde olduğu gibi, bunu değerlendirmek için çabalayan öğrenci sayısıda bi o kadar azdır.ortami asosyal insanları bile sosyal yapacak cinstendir(okul dışı).okulun çevresinde 3-4 cafe vardır ama öğrencilerin büyük kısmı öğle arasını alışveriş merkezlerinde geçirirler.

(bkz: istinye park)
(bkz: kanyon)
(bkz: metrocity)
(bkz: doğuş plaza)
kapısından her girdiğimde karnıma ağrılar giren, arkamı dönüp kaçmak istediğim ama para verdik boşa gitmesin diye kaçamadığım okuldur.
dekanının ağzından "sizin de bildiğiniz gibi burası bir ticarethane" şeklinde bir cümle duymuş olduğum okuldur. haksız da değildir hani.
üniversite tercih aşamasında olanlara, buraya gitmektense bir sene kaybetmeyi göze alarak bir devlet üniversitesine gitmelerini tavsiye edecegim üniversite. paranizla rezil olmak istiyorsaniz gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz.

edit: para konusunda hala aynı şeyleri düşünmekle beraber, okuldan çıkış alırken bir nebze de olsa olumlu yönlerini gördüğüm, az da olsa olumlu hatırlayabileceğim okuldur.