bugün

kendilerini neslimizin devamına adamış teyzelerdir...***
Sokakta sizinle dertleşmek isteyen yaşlı teyzeler in içinde bolca bulunan bir grupturlar. Her şey sizin selam verip konuşmaya başladığınız an başlar. Öncelikle her gördüklerinde lafa tutarlar, nasıl yürüdüğünüzü, duruşunuzu, tavırlarınızı uzun uzun analiz ederler bu konuşmalar sırasında. Sonra karşınıza çıkıp '' Bir oğlum olsaydı seni ona alırdım daaa, ah yok işte ama torunum var, üniversitede 2. sınıfta okuyor. Nasip kısmet bu işler, öyle gülme ' iiç '' belli olmaz deyiverirler.

Hep sohbet ettiğim göçmen teyzelerden biri (bkz: bulgaristan macırları) karşıma çıktı dün. Masmavi gözlü, şirin mi şirin, konuşkan, 75-80 yaşlarında ama halen dinç güzel bir kadın yaşına göre de. Her zamanki gibi elimde kap kacak anneannemlerden dönüyordum. Seslendi karşıdan '' Bir oğlum olsaydı seni ona alırdım daaa, ah yok işte '' diye. Sonra hemen 2 saniyelik bir duraksamanın ardından '' ama torunum var, üniversite 2. sınıfta okuyor, kısmet bu işler. Gülüp durma ''iiç'' belli olmaz bu işler. '' diye de ekledi. Önümü kesmişti artık ve anlatmaya başladı. '' Ama pek güzel çocuk. Uzun boylu, dalyan gibi. Pek de efendi. içkisi yok, sigarası yok. Tertemiz çocuk. Bu devirde kaldı mı iç öylesi. Pek de iyi bölümü, Ankara'da okiyi şimdi, 2. senesi. Bölümünün iş garantisi de varmış. Orayı bitirenler %90 iş buluyorlarmış. Hem çalışkan. Millet elinde bilgisayarla geliyi, bu bavul bavul kitapla. Hocaları diyilermiş ki, sınıfta 2 kişi var iyi, en iyisi de Oğuz. Biz ona gözümüz kapalı güveniyiz. ''

O kadar da tatlı anlatıyordu ki teyze hiç bölmedim, güldüm durdum o anlatırken. Şaka yapıyor zannettim ve kısmet teyzeciğim dedim gülerek. Ardından daha da ciddileştirdi konuşmayı. Babalarının yurtdışında çalıştığından bahsetti. '' Bak rahat olursun, bir evin bir gelini. Daha ne istiysin? Bir de görümce. O da küçük zaten. El üstünde tutarlar seni. Onun şimdi iki senesi var, sonra askere gider tabi. O arada sen de bitirirsin okulunu. Niye olmasın? ismi de Oğuz. Amaaan pek güzel çocuk ama. Cumartesi pazar geliyi buraya. Gezip gidiyi, çamaşırlarını yıkıyi hem annesi. Akıllı çocuk. '' dedi yine ballandırarak. Araya laflar karıştı ardından, biraz soğutmak istedi galiba. Annemleri, dedemleri sordu. Oturmaya geleceğini söyledi.

Tam iyi akşamlar deyip ayrılıyorduk ki tekrar seslendi. '' Bak sözlün, nişanlın varsa söyle. Şimdi gençler hep öyle yapıyor. Söyle de bağlamayayım öyleyse. '' dedi. Yine gülümsedim, '' çok yaşa sen teyzecim dedim. '' başkası seslendi o arada maviş teyzeye allahtan. Hızla uzaklaştım.

Bak Ankara'da 2. senesini okuyan çalışkan, iyi ve güzel çocuk Oğuz. Sen orada başını bağla, ben burada. Bu iş böyle olmaz. Yoksa anneannen beni sana almakta kararlı. Saygılar.
annemin yaşlandığında muhakkak katılacağı teyzeler güruhu.
şimdilerde ihtiyaç duyulan teyzelerdir. bunların bulduğu kızlar evlenmeye hazır kızlardır. ben geçmişte iki sevgilime evlenme teklif ettim ikisi de mırın kırın etti olmadı. bu teyzelerden tanıdığı olan varsa bana ulaşsın. acilll!!!
(bkz: menkıbe hanım)
garibim teyze.
Eşi on yıl kadar önce duruma dayanamayıp hayatını kaybetmiştir, teyze bu bunalımdan kurtulamayıp kendini pezevenkliğe adamıştır ki evlendirdiği gençlerin çoğu arkadaşlarının kızları / oğullarıdır. Yani : Arkadaş arkadaşın çocuğunun pezevengidir de olabiliyor bazen.
benim anneannemdir o efendim kadın maşallah esra erola rakip.
kafaları sadece yaşı 20 yi geçmiş genç kızları evlendirmeye çalışan, evlendirdikten sonra ya da evli olan genç çiftleri de
çocuk yapamaya zorlayan elleri öpülesi tezyelerdir.
her an her yerde insanın karşısına çıkan teyzelerdir. en meşhur yerleri düğün mekanlarıdır.
konuya da uygun olduğundan daha kolay kafa ütülerler. sonra sokakta, pazarda, markette, hastanede, eczanede vs
heryerde karşınıza aniden çıkıp, konuya ortasından dalar, sizi ikna etmeye turlarına başlarlar.
azimleri şaşırtıcı, konuyu anlatışları da pek komiktir.
esik olmasınlar güldürüyorlar işte canlarım..
etrafta sıkça bulunan ve arasında anneannemin de olduğu teyzelerdir. aslında niyetleri kötü değildir. bir an önce baş göz etme derdindeler de, pardon sizeneeeeeeee !!! diye bağırarak cevap vermek istediğim anlarda;
' henüz düşünmüyorum(kısık bir sesle) ' şeklinde oluyor. kendileri gibi evleneceksin 15- 16 yaşında alacaksın kucağına çocuğunu da tamam bunlar güzel şeyler fakat her şey zamanın da güzeldir. bir çocuk nasıl anne olur ki direk büyümüş olur o zaman, çocukluk dönemini atlayıp. hayır çocuk değilim.
bunlar ruhlar aleminde özenle seçilmiş ve dünyaya geldiklerin de misyonlarının farkında olarak yetişir, büyür ve yaş kemale erince işe koyulurlar.
kendilerinin planını yoluna koyması için bir kız ve bir erkeğin varlığı yeterlidir, diğer unsurların hiçbir önemi yoktur. mesela üniversitede akademisyenlik yapan bir kadına ortaokul mezunu bir erkek buldukları olabilmekte. veya mutaassıp bir ailenin kızına içkisi sigarası olan anarşist (lafın gelişi) bir erkeği de yakıştırabilmekteler. zaten gözler bozulduğu için tarafların güzellik / yakışıklılık orantısını kuramamaları da vakidir. genelde nasıl oluyorsa kız tarafını da ikna etmeyi başarırlar, ancak erkek tarafından sorun çıkar. gerçi günümüz kızlarını ne doktorlar ne mühendisler istediğine göre ben yanlış düşünüyor da olabilirim tabi.
bu teyzelerin tek olumlu özelliği sempatik olmalarıdır. o da kendilerini sevmemiz için yeterli midir bilemedim. *
örgütlenmişler.
kendi dergâhları vardır. tarikatlarini altin gunu adi altinda ayda bir toplarlar.
hücre tipi yapılanma halindedirler. aslında, ulus çapında bir örgütün üyesidiler.
Tarikatlar bunlar.
Demekki bunlarin aklina uyanlar var denilesi teyzeler.
Bu teyzelerden acilen bir iki tane lazım. Yaşımız geldi geçiyor. Hiç bu konuları açan bir akrabam yok lan.
bu görev için ziraat bankasından 7/11 üzerinden maaş almaktadırlar.
emekli olduktan sonra aile ve sosyal politikalar bakanlığı tarafından görevlendirilen teyzelerdir. istihbarat servisleri oldukça gelişmiştir.
Bana uğramayan teyzeler.
Siz teyzeler hayırdır kendinize mi ayırdınız beni.
üzerine vazife olmayan islere burnunu sokanlari hic sevmem. dedikodu sever bunlar, milletin ne Kadar maas aldigi felan ilgi alanina girer. konussan allahin sevgili kulu görür kendini ama dedikodu girla.
Size de iyilik yaramıyor. Iyi niyetli insanlara demediginizi bırakmamışsınız. Bu gidişle ev de kalacaksınız. Şaka bir yana eskiden bunlara güven olurdu . Kızlar da erkekler de temiz di. Temiz den kastım eline erkek eli değmemiş aile kızlarını bulurlardı. Ona uygun biriyle tanıştirirlardi. Artık hepsi nostalji oldu. Şimdi herkes kendi işini kendi yapıyor.
Düğünlerde sıraa sende diye yaşlı teyzeye aynısını cenazelerde siz yapın.

Daha da uğraşmazlar sanırım.
Türkiye'de dernek kurmadan bile örgütlenen gruptur. Asla yılmadan çalışırlar.