bugün

bir oksimorona inanmaktır.

birbiriyle çelişen iki olguyu, bilgi eksikliğinden birbiri içinde değerlendirmektir.

"dinsizlik dindir" demek "açlık doymaktır" demek gibidir aşağı yukarı.

ateizm ve din şöyle tanımlanır:

--

"Ateizm, Tanrı'ya olan inançsızlıktır. Tanrı fikrine dayalı "Teist" dünya görüşünün reddi demektir. Yani "Tanrı'ya inanmamak", yada "Tanrı inancının yokluğu" anlamına geldiği söylenebilir.

Ateizm Tanrı'nın "varolmadığına inanmak" demek değildir. Tanrı'nın "varolduğuna inanmamak" demektir. Bu noktaya dikkat ediniz, çünkü bu önemli bir fark. Ateizm bir "inanç" değildir. Fazladan bir açıklama, yada bir öneri sunmaz ateizm. Ateizm yalnızca, belli bir inancın yokluğu demektir."

kaynak: http://portal.ateizm2.org...mp;file=article&sid=5

"Din, genellikle doğaüstü, kutsal ve ahlaki öğeler taşıyan, çeşitli ayin, uygulama, değer ve kurumlara sahip inançlar bütününe verilen isim veya tanımdır. Zaman zaman inanç sözcüğünün yerine kullanıldığı gibi, bazen de inanç sözcüğü din sözcüğünün yerinde kullanılır. Din tarihine bakıldığında, birçok farklı kültür, topluluk ve bireyde din kavramının farklı biçimlere sahip olduğu görülür."

kaynak: vikipedia

--

ateizmde, din tanımı içerisinde saymış olduğumuz ayin, uygulama, değer, ahlak ve kurumlar bulunmadığından, daha da önemlisi "bir inanç" değil "bir inancın reddi" bulunduğundan, ateizm din olamaz. aslında pek de zor olmasa gerek.
ateizm'i kurtlar vadisi vari kaynaklardan öğrenen zihniyetlerin gerçekleştirebileceği eylem.
bir de (bkz: azmi özkardeş)
(bkz: inanc)
(bkz: din)
(bkz: felsefe)
(bkz: düsünce)
ateizm in ne olduğu hakkında bilgi sahibi olmayan kişilerin saçma varsayımı.

hala daha ateizm i inanç sanan kişilerin olduğuna, açıkçası ben inanmıyorum!, ancak bazı konuları gündeme getirmek amaçlı düşünülmüş olabilir.
teist tanrıcı demektir. deist de denir. a olumsuzluk ekidir. a tesit. yani tanrısızlık. bunu din sanmak ilginçtir zira tanrısı olmayan din yoktur. her dinin en az bir tanrısı kesin vardır.

ayrıca bu saptamanın çok daha saçması vardır. hatta samanyolu tv zamanında bunu yayınlamıştı bir programında : ateizmin sonu satanizm

(bkz: yok artık daha neler)
tanrıya inanmak demek bir ilk nedene inanmak demektir. teistler bu ilk nedenin doğaüstü olması gerektiğini ve zeka sahibi olması gerektiğini düşünürler. ateistler ise tanrıyı reddedip yerine entropi belası yüzünden her geçen gün ısıl ölüme yani yok oluşa yaklaşan maddeyi koyarlar, tabi sonlu maddenin nasıl sonsuzdan beri var olduğu ve şuursuz maddenin nasıl şuurlu işler yaptığı sorularını duymak istemeden ve düşünmeden...

yani ateizm, tanrısı doğaüstü olmayan bir dindir.
yanılmaktır.

şöyle ki, ateizm tanrı yerine herhangi bir şey koymaz, ne maddeyi, ne enerjiyi, ne düşünceyi.

bunu yapan felsefeler zaten vardır. ki:

(bkz: materyalizm)
(bkz: idealizm)

sonuç olarak ateizm tanrısı ne doğaüstü ne doğaaltı olmayan görüştür. tanrısı manrısı yoktur arkadaşım.

boşuna kasmayın.

edit: din yazmışım oha.
Teizm Tanrı'nın varlığını ontolojik kanıt , varlığın ortaya çıkması kanıtı , erdem kanıtı , ahlaki kanıtlarla temellendirmeye çalışmaktır. Yani Tanrı'yı var etmektir. Bu açıdan çoğu zaman idealarla hareket ederek idea ile madde arasında determinist bir bakış açısı taşırlar. insan özünde iyidir . Evrende var olan her şeyi bir mükemmellik sırasına sokar falan filan.
Bu açıdan Tanrı'yı var etmek için kanıt arayan bir ateist görürsem derhal sizi arayacağım.*
#3451264
ateizm din olmayabilir. lakin inançtır yine de. inançla din arasındaki farkı bilmemektir olsa olsa.
ateizm demek tanrıya inanmamak demektir fakat, ruhaniyete inanmamak demek değildir. hatta bazı ateistler reenkarnasyon vb şeylere de inanıyorlar. fakat hiç bir zaman kategorize edilmediği için inançları, ve belli bir takım bağlayıcı kurallar bulunmadığından dolayı saçma bir durumdur.
(bkz: materyalizm i bir bilim dalı sanmak)
şayet dini, evrenin varoluşu,insanın evrendeki yeri,rolü,hayatın gerçeği,yaşamımızı tanzim edeceğimiz kuralların bilgisi olarak alırsak pekla kabul edilebilir bir olgudur.
cehalettir.

kurana göre komünizm, kemalizm, kapitalizm, hatta oportunizm bile dindir o vakit. biraz açık uçlu bir tanımı olsa gerek. hatta aynı anda birkaç dine inanmak bile mümkün.

ha ama inanç kısmı tartışılabilir.

pozitif ateizm inançtır. ancak negatif ateizm için aynı şey söylenemez zira dogmatik değil septiktir. diyalektik mantığına uygundur. bilimsel metodla çelişmez, aksine bilimsel metodla varılan tek sonuçtur. dolayısıyla inanç değildir, bilimsel ateizmdir.
(bkz: satanizmi din sanmak)
nietzsche, ateizmin peygamberidir. * *
din tanımını gereken yerlere çekerek doğrulanabilen önerme.

ha ama türkçe sınırları dahilinde biraz zor.
(bkz: ateizmi spor dalı sanmak)
(bkz: sanrı)
(bkz: )Ateizmi okul derslerınden biri sanmak.