bugün
- kar yağışı10
- uludağ sözlük 2025 hataları16
- normal sözlük26
- marlboro touch gray23
- galatasaray10
- 21 ocak 2025 bolu kartalkaya otel yangını14
- ona bir şey söyle11
- normal sözlük süperse siktirin gidin15
- 41 yaşında eline kız eli değmemiş adam11
- ramazanda içki içmek10
- 21 şubat 2025 eyüpspor beşiktaş maçı8
- ellerim bos gonlum hos'un dünya'ya olan nefreti8
- şırfıntı gibi marketten ped alan kız8
- 2011 süper kupa finalinin hala oynatılmamış olması9
- herkese mavi boncuk dağıtan insan12
- gecenin şarkısı13
- suriyenin türkiyeden vize ücreti istemesi9
- balığın yanına bulgur pilavı12
- 24 şubat 2025 galatasaray fenerbahçe maçı18
- normal sözlükte çok sıcak karşılanmak10
- küresel ıkınma16
- koala bu akşam ne 7 acabası9
- sözlük yazarlarının akşam yemekleri9
- günahların takımı galatasaray12
- okan buruk13
- sabah namazı ne zaman kılınır9
- ekşi sözlükten düşürdüğüm 45lik çıtır kadın16
- sözlük mehdisi11
- true nickli yazar8
- yıllardır ingilizce öğretemeyen öretmen26
- sözlük kızlarının bugünkü kombinleri16
- erdoğan'ın konuşmasını alkışlattıran kişi12
- kent lokantalarının belediyeyi zarar ettirmesi17
- normal sözlükteki kızları ayartıp buraya getirmek9
- 20 şubat 2025 galatasaray az alkmaar maçı55
- fenerbahçe'nin yine ülke puanını sırtlaması19
- ağzının tadını bilenlerin yediği yemekler10
- evlenmekten korkan erkek11
- zam oranının enflasyonun altında kalması9
- lazer epilasyon yaptıran erkek8
- şair sevgili8
- 21 şubat 2025 uefa avrupa ligi kura çekimi9
- 81 yaşındaki hayvansever kadının yanarak ölmesi31
- bize kur an yeter demek zındıklıktır10
- 20 şubat 2025 anderlecht fenerbahçe maçı12
- kia sportage vs renault austral12
- sözlükteki galatasaraylılar15
- fenerbahçe'ye büyük ceza geleceği gerçeği16
- 128 milyar dolar nerede12
- çiftçinin anası ağlıyor diyen adama soruşturma16
atatürk'ü tanıma fırsatının kişinin özgür iradesine bırakılmaması sonucu bu duyguya kapılan toplumdur.
halbuki biz zaten ilerleyen yaşlarımızda merak ederek okuduk, öğrendik ama illa; şöyledir, böyledir diye anlatılmasına gerek yok.
bu sadece atatürk için değil din ve devlet adamlarının tamamı için böyle olmalıdır ki insanlar baskı altında kaldıklarını düşünüp uzaklaşmak yerine gerçek tarihlerini öğrenerek kendilerine ve hatta bu bilgileri ile ülkelerine yön verebilsinler.
kimi devlet adamı dinsiz diye anlatılır, inanmasa ama iyi bir milliyetçi olsa ne olur?
ya da inanan bir lider olsa fena mı olur, ne yani inanan bir lider olmak kötü mü?
bazı kavramları birbirine karıştırmadan, ayrıştırarak görmeye başladığımız zaman daha iyi oluruz.
sadece takıntılı insanlar olayların kahramanı ile uğraşır, gerçeği görebilenler ise sonuçla daha alakalıdır.
halbuki biz zaten ilerleyen yaşlarımızda merak ederek okuduk, öğrendik ama illa; şöyledir, böyledir diye anlatılmasına gerek yok.
bu sadece atatürk için değil din ve devlet adamlarının tamamı için böyle olmalıdır ki insanlar baskı altında kaldıklarını düşünüp uzaklaşmak yerine gerçek tarihlerini öğrenerek kendilerine ve hatta bu bilgileri ile ülkelerine yön verebilsinler.
kimi devlet adamı dinsiz diye anlatılır, inanmasa ama iyi bir milliyetçi olsa ne olur?
ya da inanan bir lider olsa fena mı olur, ne yani inanan bir lider olmak kötü mü?
bazı kavramları birbirine karıştırmadan, ayrıştırarak görmeye başladığımız zaman daha iyi oluruz.
sadece takıntılı insanlar olayların kahramanı ile uğraşır, gerçeği görebilenler ise sonuçla daha alakalıdır.
böyle bir toplum mevcut değil. fakat atatürk dahil bir çok kimseyi sevmediğini söyleyemeyip içine atan bir toplum mevcut. kimse öyle kolay kolay çıkıp ben atatürk'ü sevmiyorum diyemediği gibi ben fatih'i sevmiyorum, kanuni'yi sevmiyorum da diyemiyor. isteyen istediğini sever. kimsenin kalbine zorla giren yok.
ATATÜRK SAyesinde var olan toplumdur.
yav ben bu muhabbeti ilk olarak lise bir e gittiğim ataköy lisesine ,kapanan Kültür kolejinden gelen sıra arkadaşımdan duymuştum. Ata nın kara tahta üstündeki resmini göstererek '' sen bu adamı seviyormusun?'' diye sormuş ben de a.mı kötü dağıtmıştım. O güne kadar, ne bana Ata yı öven ne de yeren olmuştu.Okul da öğrendiklerimizin dışında babamın ilk çıktığı günlerden beri aldığı Tarih dergilerinden okuduklarım vardı hatta rahmetli, eşi müftü ,kendi hacı lakablı, hocanne olan babannem bile silah arkadaşından pek hazzetmese de (2.dünya savaşı sıkıntılarından) Ata yı yere göğe sığdıramaz dı. Hani diyorum o başlığın aslı '' ATATÜRK Ü SEVMEK ZORUNDA BIRAKILMIŞ GiBi OLDUĞUNUZU SiZE NASSI KAKTIRIP SOĞUTABiLiRiZ, LAN SiZ ZATEN BALIK HAFIZALISINIZ, YAKINDA ATATÜRK TÜRK BiLE DEĞiLDi DESEK ONA DA iNANDIRIRIZ SiZi, HEH HEH EHE...
Bir Allahın kulu çıkıp ta '' yav m.na koyyum bana küçükkene sürekli evde veya okulda '' lan bebeler Atatürk ü seveceksiniz soru sormayın layn, seveceksiniz mutlaka.''dediler diyebilir mi.
Bu ülkenin enn Atatürkçü bilinen kurumundan bile Fettullahçılar çıkmadı mı? Komutan gen.kurmay başkanı olmadı mı?
yani bu iktidara insanlar bunun intikamını almak için mi oy verdiler, çaktırmadan bilinç altımıza bunu mu yerleştirmek istiyorsunuz? lan çok çakalsınız çok.
Bir Allahın kulu çıkıp ta '' yav m.na koyyum bana küçükkene sürekli evde veya okulda '' lan bebeler Atatürk ü seveceksiniz soru sormayın layn, seveceksiniz mutlaka.''dediler diyebilir mi.
Bu ülkenin enn Atatürkçü bilinen kurumundan bile Fettullahçılar çıkmadı mı? Komutan gen.kurmay başkanı olmadı mı?
yani bu iktidara insanlar bunun intikamını almak için mi oy verdiler, çaktırmadan bilinç altımıza bunu mu yerleştirmek istiyorsunuz? lan çok çakalsınız çok.
atatürk'ü sevmek zorunda olduğunu sanan küçük popularitenin kafalarında oluşturup kendilerini inandırdıkları saçmalıktır. kimsenin atatürk'ü sevmek gibi bir zorunluluğu yok. bugüne kadar atatürk'ü sevmiyor diye idam edilen, hapise sokulan, işkence edilen kaç insan var? he, sen atatürk'ün tabir-i caizse kurtardığı bir ülkeye gelip de "atatürk'ü sevmiyorum!" dersen tepki de göreceksin. bunu düşünemeyecek kadar gerizekalı olmayan bu popularite düşünmek istemedikleri için kendilerini zorunluluk içinde hissediyorlar. ayrıca bu arkadaşlar farkında değiller ki atatürk olmasaydı muhtemelen o beğenmedikleri atatürkçü insanlarla donatılmış ülke bile olmayacaktı.
atatürk ü sevmek zorunda bırakılmış olduğunu düşünen toplumun düştüğü yanılgılardan yalnızca bir tanesi.
atatürkten nefret eden yeni bir nesil olduğunu sanan bir yazarın kanayan yarasıdır.
tespit sıçmaya çalışıp troll olabilme peşindeki kullanıcı saçmalamasıdır.
ne demiş sayın kullanıcı;
"yeni gençliğin ATAMIZDAN nefret etmesinin en önemli sebebi olan şeydir."
kendi adına konuş teres...
ne demiş sayın kullanıcı;
"yeni gençliğin ATAMIZDAN nefret etmesinin en önemli sebebi olan şeydir."
kendi adına konuş teres...
henüz olgunlaşmamış toplumdur. bu da geçer elbet. bu zirzoplar da yok olurlar.
mevcut olmayan bir toplumdur.
valla hangi toplum oldugu belirtilmedigi icin mesela banglades toplumu atatürk´ü sevmek zorunda degildir. ama buradaki konu türk toplumuysa, "atatürk" soyadini mustafa kemal´e türk halkinin sectigi delegelerin oturdugu tbmm vermistir. paşa hicbir zaman "bana bundan sonra atatürk deyin haaa" dememistir. "atatürk" meclisin oybirligiyle aldigi bir karar sayesinde atatürk olmustur. oybirligiyle verilen bir karar olduguna göre, tüm türk halkinin sectigi tüm parlamenterlerin rizasiyla "atatürk" olmustur paşa.
.bu su anlama gelir ; bir zamanlar tüm türk halki atatürk´ü seviyormus.
bu da su anlama gelir ; bugün atatürk´ü sevmeyen adamlarin dedeleri onun emrinde savasmis ,türk devletini kurmus vatanseverlerdir. onlar kendi kurduklari yurdun önderini tabii severler.
ve böyle torunlari olduklari icin de büyük ihtimalle mezarlarinda ters dönüyorlardir. insan atatürk´ü atatürk´ün kendi sahsini gec, dedesi, atasi yüzünden sevmelidir. atatürk orada sadece atatürk degil türkiye devletini kuran milyonlarca vatansever insandir. atatürk ü sevmemek o insanlari da sevmemek demektir ki, bu tür sahislarin türkiye´de ne aradiklari, baska bir yere gitseler cok daha mutlu olacaklari asikardir.
valla hangi toplum oldugu belirtilmedigi icin mesela banglades toplumu atatürk´ü sevmek zorunda degildir. ama buradaki konu türk toplumuysa, "atatürk" soyadini mustafa kemal´e türk halkinin sectigi delegelerin oturdugu tbmm vermistir. paşa hicbir zaman "bana bundan sonra atatürk deyin haaa" dememistir. "atatürk" meclisin oybirligiyle aldigi bir karar sayesinde atatürk olmustur. oybirligiyle verilen bir karar olduguna göre, tüm türk halkinin sectigi tüm parlamenterlerin rizasiyla "atatürk" olmustur paşa.
.bu su anlama gelir ; bir zamanlar tüm türk halki atatürk´ü seviyormus.
bu da su anlama gelir ; bugün atatürk´ü sevmeyen adamlarin dedeleri onun emrinde savasmis ,türk devletini kurmus vatanseverlerdir. onlar kendi kurduklari yurdun önderini tabii severler.
ve böyle torunlari olduklari icin de büyük ihtimalle mezarlarinda ters dönüyorlardir. insan atatürk´ü atatürk´ün kendi sahsini gec, dedesi, atasi yüzünden sevmelidir. atatürk orada sadece atatürk degil türkiye devletini kuran milyonlarca vatansever insandir. atatürk ü sevmemek o insanlari da sevmemek demektir ki, bu tür sahislarin türkiye´de ne aradiklari, baska bir yere gitseler cok daha mutlu olacaklari asikardir.
yoktur. ya da en azından türkiye cumhuriyeti toplumu değildir bu toplum. kimse "birader sen atatürk'ü neden sevmiyorsun?" demez. diyen 3-5 kişi varsa da bu "sevmek zorunda bırakıldığını" göstermez. çekersin s.ktiri hayatına devam edersin.
gerçekten üzüntü veren olaydır. bu toplumu oluşturan kişiler hep bir şeylere zorlanmışlardır.
türkçe eğitim görmek!
ülkelerinde yaşayamamak!
özgür olamamak!
ne mutlu türküm demek!
acınılası durumdaki bu insanlar, hiç yoktan var edilen çok önemli bir ülkede yaşamanın gururunu taşımaktansa, kulaktan dolma bilgilerle hayıflanmayı tercih ederler.
gaz dolu beyinleri gelmiş geçmiş en büyük lideri tanımaktan acizdir.
gazlarını zorlanmadan çıkarmaları ümidiyle. selametle...
türkçe eğitim görmek!
ülkelerinde yaşayamamak!
özgür olamamak!
ne mutlu türküm demek!
acınılası durumdaki bu insanlar, hiç yoktan var edilen çok önemli bir ülkede yaşamanın gururunu taşımaktansa, kulaktan dolma bilgilerle hayıflanmayı tercih ederler.
gaz dolu beyinleri gelmiş geçmiş en büyük lideri tanımaktan acizdir.
gazlarını zorlanmadan çıkarmaları ümidiyle. selametle...
siyaseti ve tarihi bilmeyen, emperyalistlerin ve dinci kesimin tecavüzleri kendisini ve sülalasini rahatsız etmiyorsa ya da zevk veriyorsa bir şey yapamayacağımız kişilikten beklenen cümle.
atatürkü sevmemiz için ilkokul 1. sınıftan üniversite son sınıfa kadar tüm öğrencilere pskolojik harp yürütülüyor. bizde isyankar bünyeye sahip olduğummuzdan bize söylenenin tersini yapıyoruz. bir insana 10 - 15 yıl seveceksin ulen dersen sevmez abi ne yapak bizim yapımız böyle. birde atatürkçü yüm diye televizyon senin radyo benim gezen sahtekarlar yüzünden millet soğumaktan ziyade tiksinmeye başlıyor. şimdi suçlu biz miyiz.
atatürkçülüğü yok etmeyi neredeyse başarmış, atatürk'ü de yok etme çabasında ki gerici insanların ağzından eksik olmayan cümledir.sevme kardeşim!! atatürk devrimlerinin sana verdiği bir hakkı kullan ve sevme. ama tarihimizde ki diğer liderlerin sana bu hakkı vermediğini ve atatürk'ü sevmeme hakkını gene ona borçlu olduğunu bilerek sevme. bu toplumu ayağa kaldırdığı ve uyandırdığı için sevme. ve en önemlisi kimilerinin hayal ettiği o karanlık toplumu atatürk'ün bıraktığı miras sayesinde hiçbir zaman hayata geçiremeyecekleri için sevme.
doğru, olmayan toplumdur..
Aynı toplumda sevmeyen olmadığı için dışardan bakıldığında öyle gelebilir ki sadece Türkiye'de değil birçok ülkede de sevilen bir Lider olduğu için bu tartışılmaz.
Aynı toplumda sevmeyen olmadığı için dışardan bakıldığında öyle gelebilir ki sadece Türkiye'de değil birçok ülkede de sevilen bir Lider olduğu için bu tartışılmaz.
eğer atatürk olmasaydı atatürk gibi birini değil de ingiliz ya da amerikanların başkanlarını sevmek zorunda olacaklarını bilmeyen kişi söylemidir.
(bkz: bir tanrı olarak atatürk)
sevilmeyecek bir tek ama bir tek yönü yoktur ki sevilmeme fırsatı verilsin.
(bkz: sevmemek için neden bulamıyorsan sevmek için neden ara) *
(bkz: sevmemek için neden bulamıyorsan sevmek için neden ara) *
toplumsal hafızasımızın çok kısa olması, toplum olarak kulaktan dolma bilgileri gerçek sanmakta usta olmamız ve genel olarak insanoğlunun nankörlüğü ile açıklanabilecek yorum.
bize atatürk zorla sevdirilmedi salak değiliz okuyoruz görüyoruz atatürkün neler yaptığını. ayrıca zorla sevdirilse bile iyi işte kötü biri değilki senin babanın 1 kişi olmasını sağlamış daha ne ?
benim bir zorunluluk hissetmediğim konudur.zorla sevmekte olmaz sevmemekte.
işin dayatma yönü açısından düşünülürse, atatürk'ü objektif şekilde tanıma ve bilimsel (gerekirse eleştirel *) gözle bakma imkanı çok kısıtlanmış bir toplumdur. hal böyle olunca, insanlarımızın büyük çoğunluğu aşırı uçlara savrulmakta, ya göklere çıkarmaya , ya da yerin dibine batırmaya kalkmaktadır. oysa bunlardan önce gelmesi gereken atatürk'ü anlamaktır. elbette her yaptığını mükemmel ve değişmez kabul etmek gerekmez, ama dönemiyle, koşullarıyla ve türkiye'yi nereden nereye getirdiğiyle de inceleyerek anlamak gerekir. anlamadan olumlu da olumsuz da olsa kişisel yorum yapmak genelde havanda su dövme şeklinde gidiyor, sözlükte her iki yönde de bol bol aşırı örneklerini görüyoruz.
soğukkanlılığa ve bilimsel bakış açısına yönelik bir giri oldu, ama biraz bunu kırmak babında, iskenderiye dörtlüsü'nde balthazar'ın yazara pursewarden hakkında söylediği hoş bir sözü alıntılayarak bitirmek istiyorum:
"...ama sadece anlamak yetmez, biraz da sevmek gerekir."
soğukkanlılığa ve bilimsel bakış açısına yönelik bir giri oldu, ama biraz bunu kırmak babında, iskenderiye dörtlüsü'nde balthazar'ın yazara pursewarden hakkında söylediği hoş bir sözü alıntılayarak bitirmek istiyorum:
"...ama sadece anlamak yetmez, biraz da sevmek gerekir."
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar