tarih sahnesinde boy göstermiş figürler sevilmez, saygı duyulur en fazla. deniz gezmiş'le oturup birer kahve içmemiş insanın seviyorum diye üfürdüğü lafı götüm dinler. ben mesela çörçil'i hiç sevmem, ama feci saygı duyarım. zeka çünkü. bu aptal saptal muhabbetler de bitmedi, belli ki bitmeyecek de. nasıl bir zihinsel bok çukurundayız amk.
Sevip sevmemene bir şey demiyorum; ama saygı duymak konusunda boş konuşuyorsun: ingiliz gemisine binip kaçanda da bir parça olsun zeka vardı sanırım. Sen ona da saygı duyuyor olmalısın. En azından birazcık; çünkü onda da varmış ne de olsa, bu zeka denen şeyden. Olmasa o gemiye biner miydi hiç? insan saygı duyacağı milleti ve kişiyi bile iyi seçmeli diye düşünüyorum. Atatürk'e saygı duymak ingilizler'in, Yunanlılar'ın... ve sair diğerlerinin işi. Onlar sevmek zorunda değiller. Sevmek biz Aziz Türk Milleti'ne özel bir şey. Yeterince aydınlatıcı olmuşumdur umarım.
Seni sevmeyen ölsün be yiğidim!

görsel
Evet...
birini sevmeyince, fiili ehliyetine pazar zabıtaları tarafından el konulunca seyyar arabası devrilen ruhani patatesçi kadar dramatik bir öksüzlük hissetmeye gerek yok, sevilmeyince olur o belki, ama ona da gerek yok.

mevzu tarihin gördüğü en büyük siyasal dehalardan birisi olunca "kalpkalpkalp" ile "öehhhh" arasında salınan bir sarkacın, sabitlendiği merkezin hizasında durup, daha sağlıklı bir yerden bakalım, onu diyorum.

öte yandan milletimizin ne kadar "aziz" olduğuyla ilgili fikri de sabah müge anlı'ya gelenler veriyor.

çin çin...
Türk'ün aziz mazisi ve adını Müge Anlı kaltağını izleyerek mi tespit ediyorsun? Günümüz insanının salaklıkları olduğu gibi eskilerde de böyle salaklıklar elbette vardı; fakat bu milleti diğerlerinden ayıran çok önemli bir özellik var: Tarihin hiçbir döneminde vahşet ile anılmamıştır. Bizi Aziz yapan nice büyüklerimiz, hep merhametinden kaybetmiştir. Günümüz kancıklıkları dahi, Atatürk'ün merhametli bir insan olmasından dolayı başımıza gelmektedir. Dinci kahpe soylarını ve sahte dinci adamları astırıp kestirse; bugün çok daha akıllı ve temiz bir toplum olurduk. Herif çıkıp "Allah'ın tüm vasıflarını üstünde taşıyan liderimiz" diyor, bir Allah kulu da çıkıp "has Skechers oradan" demiyor. Normal şartlarda tek bir oy dahi çıkmamalı; ama işte, oluyor ne yapalım.
saygı duymak lazım ama hem saygı duyup hem sevmek daha da güzel. ilke ve inklapları da sevilebilir.
S.ke s.ke.

Eğer yaşadığınız ülkenin kurucusunu sevmeyecekseniz s.ktirip başka ülkekere gidebilirsiniz.

Sabah sabah adamı dinden imandan çıkartmayın
sevmek ihtiyari, saymak mecburidir. sevgiyle saymak da bir başka güzel .
bunlar eskiden konuşulmazdı. tarikat ve cemaat çeteleri ülkeyi ele geçirince ajanları halkı kışkırtıyor. devlet ağırlığını koyunca san salvador'daki gibi bütün çeteler içeri girecek.
Atatürk'ü sevmeyenin saygısına da ihtiyacımız yok. Çıkıp mertçe Atatürk'e ve fikirlerine düşman olduğunu açıkça söylesinler.
Saygısı olmayan sevmez. Sizin gibilerin derdi, aslında türklükle!!!

insan turk düşmanı olursa, atayı sevmez.

isterseniz milyon olun sevmeyin, sevenlerin büyüklüğünde, ata nin izinde boğulur gidersiniz.

Bu türlerin dili fazla uzar oldu. Hayırlısı...

Evet
Atatürk'e lafım yok, olamaz zaten. Kurtuluş savaşı başkomutanı gazi paşa'yı seviyor-sayıyoruz.

Başlığın konusu ve sorusu şu olsaydı daha iyi olurdu;
Fötr-melon şapka sevmek mi lazım?

Vallahi niye yalan söyleyeyim, fötr-melon şapka vs. sevmiyorum ben yahu. ama fes daha sıcak, sevimli geliyor bana.

Turistler de çok seviyor fesi. Kapalicarsı esnafı epey satar fes. Ülkemize de döviz geliyor ne güzel.
Maraş dondurmacılarında falan gördükçe içim gider.
Nerde mod !!! Nasıl böyle başlıklar açılmasına izin veriliyor!!!