bugün

99999999 in 1 olayına ezelden beri söven nesildir. sürekli birbirini tekrarlayan oyunları bilmesine rağmen belki bir umut tüm listeye bakan nesildir. umut fakirin ekmeğidir lafını o zamanlardan felsefe edinmiştir bu nesil.
Bi mağazanın vitrininde görmüştüm. Eve geldiğimizde nasil ağlıyorum ama yok öyle bi haykırış. Sonra babamla gittik aldık. Gittik mağaza da duran adam tv de deniyo bunu hani çalışıyormu sorun çıkmasın hesabı. O kadar heyecanlıyımki olucem ya mutluluktan. Düşünsenize abi atarim var artık. 7 yaşındayım. Sabah akşam takıp oynuyorum. Bütün dünyalar benim. Öyle mutluluk. Görmeliydin sözlük.
açık yeşil bi kaset vardı içinde ne oyunlar vardı amk ya ilk kez 9999999 oyundan sadece 3ü farklı değildi 20 tane falan değişik oyun vardı sonra o kaset kırıldı. Sonra ben bi ağladım şehre yağmur yağdı.
Az adaptör yakmadık.
Duygulandıran başlık, özlenen anlar, değişilmeyecek nesil.
Çok güzel kaset sokardım. Olsa da soksak.
99 luyum ama oynamışlığım var.Sega genesis mega drive Nes Snes atari 2600 vs vs hepsiyle oynadım.Yaşasın retro oyunculuk.
gerçekten efsanedir.
ya atariyi bırak biz nes oynadık.
(bkz: uludağ sözlük atari kültürünü yaşatma derneği)
999.999.999 oyunlu kaseti olan var mı?
Ulan o değilde, o koca listeyi tek tek gezdiğimi bilirim. Lakin sadece 15 ya da 20 sı farklı oyundu. Gerisi hep birbirini takip eden farklı isimlerle karşıma çıkan aynı oyunlardı.
görsel
görsel
internette bulunan oyunlardır. isteyene linkini atabilirim.
o günleri çook özleyen nesildir.
ama 37 ekranım ve ben o günleri yad ettik geçenlerde. ne güzeldi çocukluğumuz..
görsel
Bi 97'li olarak seve seve oynamışlığım vardır ardından da ps one.
Benimdir. Street fıghter, mortal kombat, süper mario başlıcalarıdır. Hey gidi yıllar hey.
muhtemelen tv'ye takılan atari 2600 (karakutu) ile oynamaya başlamış nesildir. bundan sonra daha gelişmiş versiyonlar olan micro genius ve sega'lar moda olmuştur. ayrıca el atarileri mevcuttu. sonradan tetris piyasaya çıktı. durumu iyi olan kişlerde daha çok gameboy olurdu.
favori oyunlarım.

captain tsubasa.
tank ( babamla oynardık)
multiplayer ninja turtles. ( bunun bir de single olanı vardı)
Fazla oynayınca annemden yediğim dayakları bile özledim..
Tank oyununda kartalı kanının son damlasına kadar korumuştur.
küçük olduğum için tadını tam alamadım. ondan sonra hemen bilgisayara geçtim. o da öyle kaldı. yazık oldu. 19 yaşındayım ve 14 sene öncesine gitmek isterdim.
adaptörü buz ile soğutup oyuna devam eden nesildir. super mario oynayan, islander' ın, bombarman' ın anasını ağlatan nesildir. Beş atari eskitmiştim o zamanlar. Altıncısını hala saklarım. şu klavyeli olanlardandı. Kasetlerini de saklıyorum hala. Hey gidi günler.
hayatında oynadığı en güzel oyunları barındıran kasetlere sahip olmuştur.. tabi veletler bilmez.. evet.. şimdi ki oyunlar da oyun mu allasen.