bugün

acıyorum çoğuna. çoğu acınacak halde, diğer kısmı ise çakal. 'bereket' içinde yüzüyor, zengin mi zengin. kurban bayramında 100 baş öküz kestiriyor. tabi yetmiyor 100 baç öküz acınacak haldekilere. bir tanesi odun taşırken karşıma çıkıyor,

- naber?
+ iyi abi senden naber, nasılsın?
- saol. Kime bu odun?
+ akp dağıtacakmış abi, istifliyoruz.
- sen akp'li misin?
+ abi bize de odun verecekler, hem günlük 20 lira alıyorum istiften.
- kolay gelsin.

milleti muhtaç duruma getirdiler, bu seçmenin de çoğu muhtaç. 3 alıp muhtaç ediyor, sonra 1 verip rey istiyor. offf ağzım küfür doldu lan hemen göndere basayım da hesabım silinmesin.
çoğunluğu alt gelir grubunda olan seçmenlerdir. mitinglerde 9 sene önceki yerlerinde dikilmektedirler. hala hayalerinin gerçek olacağına inanmaktadırlar. yazıktır.
beyni olmayan insanların yaşayabilmesinin tıbben imkansız olduğunu iddia edenlere bir antitez teşkil eder.
diğer partilerin seçmeninden tek farkı fakir olmasıdır.
ülkem vatandaşıdır.

en zeki benim gözükme çabalarına gerek yok, kuş beyinli insanlar hala da anlayamıyor. akp gibi bir partinin seçmeninin ortaya çıkmasındaki en önemli faktör tarafı olduğunuz kitlelerin, antipatikliği, her boku biliyoruz edasıyla yüzlerinde oluşan yavşakca gülümsemeydi.

eşek hoşaftan anlamadığı gibi, geçmişinden de ders almazsa akp hep iktidar, bu seçmende hep akp'ye oy verecektir.
chp ya da mhp seçmeninden hiç bir farkı yoktur. her üçü de birilerinin çıkarına uşaklık edebilmek, bir zümrenin köpekliğini yapmak amacıyla bir diğerine bok atarak götünü yırtmaktadır.

ha şakirt imamların kıçını yalamışsın, ha kendini bir halt sanan emekli askerlerin postalını. ne midesiz adamlarsınız amk...
sürekli hakarete maruz kalan , ama hakaret eden tayfanın seviyesine düşmeyerek karşılık vermeyen, onurlu seçmendir.
kaale almayınız efendim postalcıları. bakın kaale almayınca iyice sinirleniyorlar. berserk moduna giriyorlar. çok komik bir seyirlik çıkıyor ortaya.
Merkez muhafakar seçmendir. 1950-54-57 seçimlerinde Demokrat Parti'yi destekleyen, 1061-65-69 seçimlerinde Adalet Partisi'ni destekleyen seçmendir. adnan menderes, demirel, özal siyasetinin devamını sergileyen Tayyip Erdoğan'ın Milli Nizam ile başlayan yolculuğundaki "şeriat gömleğini" çıkartmasıyla birlikte kendi çizgisini bulmuştur. ilginçtir ki; akp seçmeni sadece Ak Parti'ye oy vermektir. Eskiden olduğu gibi DYP, Anap gibi merkezdeki partilere bakmamaktadır.

Garip seçmendir. ama kesinlikle şakirt değildir. Ülkemizdeki şakirt kavramı genelde merkez sağdaki seçmen yerine radikal sağ için kullanılmaktadır. Çoğu alt gelir grubuna bağlı değildir. Orta sınıf ve apolitik seviyede bilgisiz seçmendir.
Hizmete oy verip hezimet yaşattıran seçmendir.
biri bana mı seslendi?

kendi partisinden olmayanlara beyinsiz diyenlerin demokrasiden bahsetmesi , güldürür insanı.
bunlara göre demokrasi akp' sayesinde yaşanılır kılınmıştır türkiyede. bunu bir adım ileri götürerek ileri demokrasi denen birşeyi argüman olarak kullanmaya başlamışlardır.

halbuki anlayacakları vakit gelecektir bir gün, bu seçimde olmasa da mutlaka gelecektir.

paşaları, öğretim üyelerini, sanatçıları gazetecileri yazarları içeri tıkmak demokrasi değil bildiğin despotluktur.

bunu anlayacakları vakit gelecektir. bir ülkenin utancını oy verdikleri adamlar sayesinde kalplerinin derinliklerinde bir yerde sızı olarak taşıyacak insanlardır.

akp seçmeni olmak, hızlı tren denen makineleri akp icat etti zannetmektir

uçağa bindikleri için akp' nin yarattığı yeni hava yolu zenginlerini görememektir. uçağa bindirdik sizi diyen adamın partisine oy vermektir.

dindar geçinip, o dini, dini sömüren oy peşinde olan insanlara en kolay şekilde teslim etmektir.

sağda solda işe girebilmek için namusunu iki paralık etmektir. hayat kavgasında akp' li eş dost tanıdık.. sayesinde başarılı olunur sanmaktır.

zaten senin olanı damlalık ile sana verilmesine razı olup şükretmektir.
her seçimde elitist, kendini üstün gören, "ne mutlu türküm diyene" formülüyle türkleştirilmiş, sığıntı, gizli din düşmanı, halkı hor gören, atatürk'ü 1 asırdır kullanan devşirme zihniyete şamar üstüne şamar atan bilinçli seçmen. (evet gayet bilinçli)
aslında çoğunluğu akışkan olan ve güce tapan seçmendir. idoloji, midoloji gözetmez. giden ağam gelen paşamcıdır. bağlılığı partiden çok şahısadır. bu tip partiler yüzde 45 e çıkabildikleri gibi yüzde 3 e de inebilirler. neticede çoğunluğu bizim insanımızdır. hep bir kurtarıcı bekleyen.
'rte ne dese, ne yapsa haklıdır' diyen seçmendir.
kuş yemiyle beslenenlerdir...
sikeni sever.
her seçimde acı acı koyar, seçimden sonra da, klasiktir koyulur, alışmıştır susar.
sikilmekten hoşlanır, din palavrasıyla avutulur, peygamberi tayyip kitabı akp allahı paradır.
sandıkta acı acı koyar sonra ona acı acı koyarlar ama ruhu duymaz.

bu gerizekalılar halkın yarısını oluşturur.
hayat kadınından farkı kalmamıştır. parasını verip s.kebilirsiniz. oh, evet devam derler...

edit : hayat kadınları pırlanta kalmaktadır akp seçmeninin yanında.
bu video'yu bana izah etmesi gereken seçmendir. 9 yıl önce böyle bir şey yoktu.
http://webtv.hurriyet.com...-dan-surpriz-goruntu.aspx
oduncudur, makarnacıdır ve kömürcüdür. aynı zamanda elektriği olmayan köyde de çamaşır makinesidir.
Bir önceki seçime göre 3.5 milyon seçmen türetendir. Seçim öncesi'nde akp alanına Evet mühürü basılmış pusulaları elden ele dolaştıran ve bunu yaparken eline yüzüne bulaştıran kitledir.
aynı zamanda otistik insanlar ve alzheimer hastalarıdır. şakır şakır basarlar oyu.

https://www.facebook.com/...625611758006&comments
herşeye evet diyen niye dediğinide bilmeyen gözü ampülden başka birşey görmeyen koyunlar.