bugün

Belli bir yastan sonra epey zordur. Arkadaslarinizi eve cagiramazsiniz. Eve gec kalamazsiniz merak edip ararlar. Ayri bir evde yasayip ziyaretlerine gidip bir ihtiyaciniz bir isteginiz var mi demek en guzelidir.
belli bir yaştan sonra saçmalıktır. erkek için geçerli tabi. artık ayrılıp kendi düzeninizi belkide kendi ailenizi kurma vakti gelmistir.
belli bir yaştan sonra aileniz müthiş eğlenceli değillerse kesinlikle çekilmeyen yaşam formu. üniversiteden sonra ailenizin bulunduğu şehre dönmek gibi bir hata yapmış ve eşyalarınızı ailenizin evine boşaltmışsanız hatalar silsilesinin ilkini yapmışsınız demektir. sonra yok benim gençliğim çürüyor, çok sıkılıyorum, keşke yalnız yaşamaya devam etseydim, ama ev kiraları da çok para be ailenin olduğu şehirde o kadar para verilmez, demeyiniz. çünkü kendiniz etmişsiniz kendiniz bulmuşsunuzdur.
özel hayatın donma noktasına ulaşmasıdır.
Kac yasinda olursan ol, cinsiyetin hic farketmez, yemek-alisveris-temizlik ve daha bisuru sayamadigim islere ortak olmaktir. tek guzel yani da duzenli hayat ve yemek olanaklari *
neyse benim utu yapmam gerek !
anne, baba, kardeşler ya da eş,çocuk/lar ile birlikte yaşamak.

bu hayatta en çok sevdiğim şeydir. tam bir aile insanıyım. evcil biri olmamdan mı kaynaklı yoksa değer verdiğim insanlarla çok fazla vakit geçirmeyi sevdiğimden mi, bence ikisinden de..
en güzel şeydir. bir kere mutfaktaki sarı bez kurumuyor lan. bundan daha ötesi var mı?
Aileyle beraber yaşanmaz, kendi ayakları üzerinde durmalı insan, zaten birey olarak nitelemiyormuyuz kendimizi. ee o zaman tek yaşayacaksın zaten cekilmiyor bir zaman sonra aile.
öyle dışarıdan göründüğü kadar rahat değildir. hele ki üniversite yıllarını evinde oturarak geçiriyorsan. insan daha 20 yaşında hayattan uzak kalmış hisseder kendini, eski arkadaşlarının çoğu şehir dışına gitmiştir. bir kaç tane samimi arkadaşın kalmıştır. üniversitenin arkadaşlık ortamı da pek sarmamıştır. onlar gece gündüz beraber takıldıklarından samimiyet üst noktadadır. sense okuldan okula görürsün çoğu zaman. öle zamanlar gelirki yalnızlıktan kafayı yiyecek duruma gelirsin. içini pişmanllık doldurur. yapamadıkların için üzersin kendini. sonunda ya erersin ya da geberirsin.
Ancak baskı kurmayan, aralarında iyi anlaşan bir aileyle yapılabilecek bir şeydir. Sizi farklı bir insan olarak kabul edip, size kendi yaşam alanınızı veren, sizinle iyi anlaşan bir aile olmalı bu.

Ha bir de eviniz en az 2 kat olmalı, yoksa problem kaçınılmazdır.
bombokluğun elli tonu gibidir. kapıyı niye açmıyorsun , o saatte kalkılır mı, bu odanın hali ne?
Şerefe Anne. Dibini görmeyen anasının amını görsün baba. Tabirleri ni kullanabiliyorsan gayet iyi
yaşamak değildir. ailenizi ne kadar severseniz sevin yaşamak değildir, yetişkin ve aklı başında bir bireyin istekleri bazen aileyle uyum çerçevesinde büyük sıkıntılar doğurur. gece ne kadar geç gelme özgürlüğünüz olursa olsun evde uyuyan birilerini rahatsız edeceğinizi bilmektir. arkadaşını eve davet edememektir. güzel yanları yok mu mutlaka var, yemek, bulaşık vs. ama bunları her zaman aile karşılamaz. yine söylüyorum yaşamak değildir. ayaklarınızın üzerine basın, çıkın.
Ay çok banaaal.. Abi 19 20 yaşınıza kadar ses çıkarmadıysanız kalkıp konuşmayınız lütfen..
Kardeşle yaşamaya tercih edeceğimdir.
Gecenin bir saati evden çıkıp dışarda tek başına oturmak daha eğlenceli geliyor artık. Gerçekten bunaldım aileyle yaşamaktan. Herhangi bir sorunumuz yok. Yaşım 23 ama bıktım artık. Evimde biram ve sigaram ile film izleyip sızmak istiyorum. istediğim kişiyle yaşamak istiyorum. Bunaldım be arkadaş.
Üniversiteyi dışarıda okumuş biriyseniz bitirip eve dönünce önce bir ohh çeker 4-5 ay sonra siz onlara batmaya başlarsınız onlar size batmaya başlar. Mezun olduğumuz gün iş bulup alanımızı değiştirme imkânımız olsa keşke.
Belli bi yaştan sonra çok zor. 12-13 yıldır yalnızım ve çok mutluyum.
Belli bir yaşa kadar keyifli sonrası için büyük bir sorundur.
Sürekli yanında bir yerden sonra kıymetsizleşiyorsunuz. Özel alanınız yok, sürekli sorumluluk, birçok aile üyesinin düzeni içinde kendi düzeninizi oluşturma çabası vesaire.

En güzeli mesafeli olup, ziyaret etmek. Sizden kıymetlisi olmaz.
Bedava ama ruh sağlığına zararlı.
aileyle yaşamak çok güzel hatta ben üniversiteye bile gitmedim şehir dışına ailemden ayrı yapamazdım ama bazen kısıtlayıcı olabiliyorlar. her şeye izin vermeyebiliyorlar bu yönden sıkıntı.
bir yaştan sonra sıkıcı olandır. özgür olamamaktır.
Kimi zaman yalnız yaşamak iyi gelse de kimi zaman aile özleniyor.
Ataerkil bir toplum olduğumuz için genel olarak kalabalık yaşamak isteği hep vardır.
Kimse sormaz ne istersin, büyükler Ne derse o olur.
Herkes aynı şartlarda yaşamıyor sonuçta.
Mecburiyetler dışında aile ile yaşamak daha iyi oluyor.
üniversiteden sonra pandemide kısa bir süre mecbur kaldığım durum ve aile evi terörü vardır.