bugün
- 2002 2007 arası ak parti12
- umre10
- hull city11
- yazarların kombi dereceleri14
- kamos9
- abdülkadir geylani nin yediği tavuğu diriltmesi17
- evliliğin cinsellikten ibaret olması14
- sözlük kızlarından sözlük erkeklerine sorular11
- aşk kaç beden giyer14
- en sövmelik yazar10
- kurabiye yapmak8
- arkadaşlar toplanın bir şey oldu9
- ev fiyatları nasıl düşer10
- mel mel bakan gibson vs masklavi24
- günün sözü11
- true sessizliği11
- sözlükten sevgiliye laf sokmak9
- beşiktaş ta hırsız yakalandı12
- sözlüğe güzel bir kız bırak26
- emekli aylıklarını nasıl öderiz telaşı içindeyiz50
- müsavat dervişoğlu18
- starbucks ta bedava oturmanın sona ermesi9
- ankarada gezilecek yerler17
- 12 saatte 1 057 erkekle seks yapan kadın10
- yılmaz özdil15
- soğuk kış günlerinde iç ısıtan şeyler18
- muhafazakar kız için namaza başlayan erkek8
- ev kirası maaştan fazla olan ülke insanları19
- mazbata binali beyefendiye verilecek9
- sushi9
- suşi yiyen erkeğin namusu9
- zeno paradoksu8
- suriyenin türkiyeden ithalata yüzde 500 vergi8
- chp belediyeleri olmasa bu halk ne yiyecek23
- erkeklerdeki körpe kız merakı8
- halkın rahat bir nefes alması8
- sahi bir 2023 hedefi vardı ne oldu ona37
- 15 01 2025 istanbul da toplu ulaşıma 35 zam geldi13
- imamoğlu ve özel'in mücadele edeceği tarih10
- 24 saatte 11 kişinin sahte içkiden dolayı ölmesi9
- müşterilerini ilaçla bayıltıp taciz eden taksici14
- ben hep 50 liralık alıyorum14
- istanbulda sahte içki ölümleri11
- 2025 aile yılı12
- sözlüğün çok sakin olması13
- fakirlere mana bulmak10
- inekler neden kalp krizi geçirmez8
- menzil cemaatinde gerginliğin giderek artması16
- akp'lilerin zamlara itiraz etme eşiği35
- imamoğlu nu yolsuzluktan tutuklamak14
Damarı buldular ya -abarttıkça abartıyolar....
h.z muhammed bile ölüye can veremez iken böyle keriz ayıklamalı safsatalara inananların aklına sokayım.
bu zihniyet darbe yapacak kadar güçlendi ya ülkede; Allah bunlara da bunlara her istediklerini verene de lanet etsin.
(bkz: ne istediniz de vermedik)
(bkz: ne istediniz de vermedik)
Ahahahaha'dır. Muhtemelen antik bir yahudi anlatasından araktır.
Tıpkı diğer pek çok kahkahalıklar gibi.
Bak aklima hangi misralar geldi;
"bizi hakka götüren yol baska
senin şu saydikların var ya hani
şu şaşılacak şeyler hani doğaüstü onlar hep masal hep kafadan atma" t. Fikret.
Tıpkı diğer pek çok kahkahalıklar gibi.
Bak aklima hangi misralar geldi;
"bizi hakka götüren yol baska
senin şu saydikların var ya hani
şu şaşılacak şeyler hani doğaüstü onlar hep masal hep kafadan atma" t. Fikret.
peygamberlerin ispatlarına " mucize " , evliyalarınkine ise " keramet " dendiğini bilmeyenleri göstermiş başlıktır.
la kekolar o kadar uzun yazmışsınız ki
okuyamadım bile, ne menkıbeler, ne kıssalar
vay aleminyum.
neyse çok merak ettim de ?
geylaniyle tavuğun konudan haberi var mı ?
acaba.
okuyamadım bile, ne menkıbeler, ne kıssalar
vay aleminyum.
neyse çok merak ettim de ?
geylaniyle tavuğun konudan haberi var mı ?
acaba.
ibretlik hikayedir.
görsel
görsel
şarapnel parçası gelip saate isabet edince ölmeyen adama inanıp buna inanmamak daha bir absürt oluyor.
ulan diyelim hadi adam başka tavuk çıkardı piyasaya el çabukluğuyla, sen yüzlerce şarapnel parçasından tek bir tane gel o da ne hikmetse saate isabet etsin ve sen hayatta kal.
ulan diyelim hadi adam başka tavuk çıkardı piyasaya el çabukluğuyla, sen yüzlerce şarapnel parçasından tek bir tane gel o da ne hikmetse saate isabet etsin ve sen hayatta kal.
yaw o kadar geriye gitmeye gerek yok
daha 3-5 sene önce pensilvanya da ki
şahsiyete asrın gavsı diyordunuz
şimdi bizden daha çok saydıryorsunuz
la sizin hangi işiniz doğru ki
dön baba dönelim
fır fır.
ayrıca merak ettim de
tavuk ;
ızgara mı ? şiş mi ?
yoksa ekmek arası döner şeklinde mi canlanmış ?
şintoistim ; sallayacak olanlara yalnış yöne
sallamamaları için ufak bir hatırlatma.
daha 3-5 sene önce pensilvanya da ki
şahsiyete asrın gavsı diyordunuz
şimdi bizden daha çok saydıryorsunuz
la sizin hangi işiniz doğru ki
dön baba dönelim
fır fır.
ayrıca merak ettim de
tavuk ;
ızgara mı ? şiş mi ?
yoksa ekmek arası döner şeklinde mi canlanmış ?
şintoistim ; sallayacak olanlara yalnış yöne
sallamamaları için ufak bir hatırlatma.
Buna inananın beyin kıvrımlarına metro turizm muavini attırsın.
O devirde yaşamış olsaydım götümden kıvılcım çıkartıp tavuğu ben pişirdim derdim. Nasılsa kayıt yok tanık yok amk.
ah güzel ülkem! Kimlere vatanlık yapıyorsun.
biri de çıkıp allah dostları yapar demiş. Ne diyeyim.
ah güzel ülkem! Kimlere vatanlık yapıyorsun.
biri de çıkıp allah dostları yapar demiş. Ne diyeyim.
Hz.isa da dirilitiyordu.Misyonerleri kızdırıyorsun ama
kafirlerin inanmadıgı olay, evliyalar yapabiliyor bunu kitapta yazıyor.
Bugün de Allah'a şirk koştuk, elhamdülillah.
Ekonomik herif. Bi tavukla sonsuza kadar gider bu Allahsız.
yedikten sonra içinde dirilttiyse eğer çok sakıncalı bir durumdur. hazımsızlık yapar. üstüne soda içilerek derhal sıçılmalıdır. aksi taktirde mide kanamasına yol açabilir. bir daha ki canlandırmasını yemeden önce yapması daha makuldür.
kesinlikle inanılmaması gereken hikaye.
yeryüzünde ki tüm var olan dinler de olduğu gibi, islam dinin de de bunun gibi bir çok hikayeler vardır.
kesinlikle ispat edilemeyecek olan bu hikayelerin çıkma sebebi de
saf insanları daha çok inandırmaya çalışmak. oysa orta da bir yaratan gerçeği varsa ve o na inanıyorsan zaten bu gibi saçma hikayelere ihtiyacın olmaz.
yeryüzünde ki tüm var olan dinler de olduğu gibi, islam dinin de de bunun gibi bir çok hikayeler vardır.
kesinlikle ispat edilemeyecek olan bu hikayelerin çıkma sebebi de
saf insanları daha çok inandırmaya çalışmak. oysa orta da bir yaratan gerçeği varsa ve o na inanıyorsan zaten bu gibi saçma hikayelere ihtiyacın olmaz.
Ulan böyle saçmalıklara inananlar var.
1 haftadır ara ara arkadaşı ikna etmeye çalışıyoruz ama hala diyor ki Allah'ın izniyle olur diyor. "Allah peygamberine senin mucizen kurandır demiş, Kendi peygamberine vermemiş" diyoruz yine de inandıramıyoruz.
islam'ın neden bu halde olduğu çok belli, safsata dini haline getirmişler.
1 haftadır ara ara arkadaşı ikna etmeye çalışıyoruz ama hala diyor ki Allah'ın izniyle olur diyor. "Allah peygamberine senin mucizen kurandır demiş, Kendi peygamberine vermemiş" diyoruz yine de inandıramıyoruz.
islam'ın neden bu halde olduğu çok belli, safsata dini haline getirmişler.
inanmıyorsanız da saygı duyun. Sizin gözleriniz var görmez, kulaklarınız var duymaz. Kalbiniz mühürlenmiş...
https://youtu.be/H-BBUiLjHe0?si=94A6y1sbzIwFSGVh
https://youtu.be/H-BBUiLjHe0?si=94A6y1sbzIwFSGVh
Can verdiği canlıya o canı yeniden bağışlama kudretine sahip tek varlık yüca allah (c.c.) dir.
Hurafelere inanmayınız.
Hurafelere inanmayınız.
Ben ikna oldum. Bunu ben de yapabiliyorum bu arada sanırım. Her gün iş yerinde tavuk yemekten tavukadama dönüştüm.
islam'da keramet haktır. islam alimlerinin görüşü bu yöndedir. bunu tasavvuf erbabı söylemiyor, alimler kabul ediyor dikkat edin.
https://kurul.diyanet.gov...C3%B6rm%C3%BC%C5%9Flerdir.
öte yandan, herhangi bir velinin kerametini görmeden, bunu bizzat yaşamadan siz bu mevzuyu direkt bilmeyen birine anlatırsanız haliyle inanmaz. bu normaldir. ama bunu yaşayan bilir.
bazı Salih (veli) kimseler üzerinde bazı peygamberlerin üzerinden tecelli eden mucizeler nevi'inden bazı harikulade haller zuhur eder. örnek: Hz isa (a.s.) peygamberin ölüleri diriltmesi gibi. bu durum ashabı kiramın içinde de Hz ebubekir (r.a.) de de yaşanmıştır. Hz sıddık, Uhud savaşında şehid olan Nevfel radıyallahu anh' ı ismiyle çağırıp "ya Allah, ya Nevfel" diye sayha ile nida edinde o sahabi dirilip atıyla beraber koştura koştura ordunun arkasından gelip içine katılmıştır..
https://youtu.be/lCXC78T2czU?si=ck_0LuctGDQDAyg4
fakat işin garibi bunu sorgulayanlar genelde müslümanlar değildir. daha çok Allah'a dine peygambere inanmayan ve zaten müslüman olmayan tayfadır. adam Allah'ı inkar ediyor zaten, keramete mi inanacak? yoo. o halde niye soruyor? o kendince islam'a karşı yürüttüğü mücadelesinde açık kapı arıyor ve bulduğunu zannediyor. halbuki tüm inanç meseleleri öncelikle gaybidir. yani evvela kişinin görmeden iman etmesi gerekir. yoksa Ebu Cehil gibi değil keramet mucize de görse imana gelmez. veyahutta ömrü billah nifak (ikilem, acaba, şüphe, fitne) içerisinde kalır, ne isaya (a.s.) ne musaya (r.a.) yaranır, orta yerde dolanır durur.
şeyh Abdülkadir Geylani Hz lerinin tüm kerametleri ve menkıbeleri haktır. fakat yaradan allahtır. mucizenin de kerametinde sahibi allahtır. veliyullah sadece niyaz eder. dileyen inanır dileyen inanmaz. şayet bunun akla uygun olmadığını iddia eden olursa, o aklını öne sürenler o halde önce, cenabı hakkın, Hz ademi (a.s.) anasız babasız, Hz isayı (a.s.) babasız nasıl yarattığını hele bi anlatsınlar ve izah etsinler, sonra keramet meselesini uzun boylu konuşalım. evet..
https://kurul.diyanet.gov...C3%B6rm%C3%BC%C5%9Flerdir.
öte yandan, herhangi bir velinin kerametini görmeden, bunu bizzat yaşamadan siz bu mevzuyu direkt bilmeyen birine anlatırsanız haliyle inanmaz. bu normaldir. ama bunu yaşayan bilir.
bazı Salih (veli) kimseler üzerinde bazı peygamberlerin üzerinden tecelli eden mucizeler nevi'inden bazı harikulade haller zuhur eder. örnek: Hz isa (a.s.) peygamberin ölüleri diriltmesi gibi. bu durum ashabı kiramın içinde de Hz ebubekir (r.a.) de de yaşanmıştır. Hz sıddık, Uhud savaşında şehid olan Nevfel radıyallahu anh' ı ismiyle çağırıp "ya Allah, ya Nevfel" diye sayha ile nida edinde o sahabi dirilip atıyla beraber koştura koştura ordunun arkasından gelip içine katılmıştır..
https://youtu.be/lCXC78T2czU?si=ck_0LuctGDQDAyg4
fakat işin garibi bunu sorgulayanlar genelde müslümanlar değildir. daha çok Allah'a dine peygambere inanmayan ve zaten müslüman olmayan tayfadır. adam Allah'ı inkar ediyor zaten, keramete mi inanacak? yoo. o halde niye soruyor? o kendince islam'a karşı yürüttüğü mücadelesinde açık kapı arıyor ve bulduğunu zannediyor. halbuki tüm inanç meseleleri öncelikle gaybidir. yani evvela kişinin görmeden iman etmesi gerekir. yoksa Ebu Cehil gibi değil keramet mucize de görse imana gelmez. veyahutta ömrü billah nifak (ikilem, acaba, şüphe, fitne) içerisinde kalır, ne isaya (a.s.) ne musaya (r.a.) yaranır, orta yerde dolanır durur.
şeyh Abdülkadir Geylani Hz lerinin tüm kerametleri ve menkıbeleri haktır. fakat yaradan allahtır. mucizenin de kerametinde sahibi allahtır. veliyullah sadece niyaz eder. dileyen inanır dileyen inanmaz. şayet bunun akla uygun olmadığını iddia eden olursa, o aklını öne sürenler o halde önce, cenabı hakkın, Hz ademi (a.s.) anasız babasız, Hz isayı (a.s.) babasız nasıl yarattığını hele bi anlatsınlar ve izah etsinler, sonra keramet meselesini uzun boylu konuşalım. evet..
Enayi yolmak için Evliyaya iftira atmak da bela getirir.
güncel Önemli Başlıklar