bugün

abant gölü etrafında ki piknik alanıdır. kokudan yanına varılmayan dandik faytonlarına tur basına şimdilerde 40 ytl istenen yer.
(bkz: abant izzet baysal üniversitesi)
yazın anadolu kulüplerinin kamp mekanı.
bolu nun 30 km güneybatısında, abant dağlarının kuzey yamaçlarında denizden 1448 metre yükseklikte, daire biçiminde tektonik bir göldür. yüz ölçümü 1.28 km karedir. oldukça derindir. kıyılarında turistik tesisler bulunmaktadır.
kesinlikle kışın ortasında ve mümkünse sevgiliyle gidilmesi gereken yer. yolun üzerinde et lokantalarından birinde yemek yiyin, lokanta istemem derseniz karların ortasında mangal yapın. yanınızda kızak götürün, kızak yoksa daha iyi çocuklar gibi poşetlerle bir yamaçtan kayın. bol bol fotoğraf çekin, çekilin. donmuş gülün üzerinde karların ortasına yatın, karların en ayak basılmamış yerlerine koşun. ata binip ya nasip deyin. kısacası unutamayacağınız bir gün geçirin.

yolun ortasında arabanız bozulursa bizi ayılar yer mi diye korkmayın, arabanızın lastik kısmına doğru biraz kar fırlatıp, biraz da beklerseniz kendiliğinden geçiyor, tecrübeyle sabit.
önümüzdeki günlerde yarım kalmış bir hayali gerçekleştirmek üzerede tek başıma gitmeyi planladıgım huzur dolu tatil yeri.
görsel
Gölü güzel olan yer.
Abant izzet Baysal Üniversitesi başlığı altındaki üniveriste'nin özellikle spor bölümü öğrencileri ön plandadır.*
içtiğim en güzel sulardan birisidir.
muhteşem göl manzarasına sahip bolu ilçesi.

abant ta tatil ya da günübirlik gezinti yapmak isteyenlere naçizane tavsiyede bulunmak isterim.

ulaşım: özel araçla gelenler levhaları takip ederek rahatlıkla gidebilirler. milli park, bolu-istanbul yolu üzerindeki abant kavşağından yaklaşık 35 km uzaklıkta yer alıyor. taksi ya da dolmuşu tercih edenler ise bolu merkezdeki otobüs terminalinin yanında bulunan kipa avm nin önündeki duraktan 2 saatte bir (13.00-15.00-17.00) kalkan dolmuşları tercih edebilirler. dolmuş ücreti kişi başı 6 tl. dolmuşu tercih ederseniz dolmuşun kalkış saatine kadar kipa da takılabilirsiniz. kipa içindeki bistro nun yemekleri lezzetli ve fiyatları gayet uygun. otobüs terminalinin yanında taksi durağı da bulunuyor. taksi ücreti olarak 70 tl talep ediliyor. pazarlık ile 10-20 tl indirmek mümkün. milli parka giriş ücreti olarak 10 tl alınıyor. taksiye 70 tl verecekseniz, taksici bu parayı sizden talep etmesin. binmede peşin peşin konuşun.

konaklama: gölün etrafında 2 adet 5 yıldızlı otel ve birkaç balık lokantası bulunuyor. milli park girişi göle varmadan 1 km kadar önce. milli park girişinden önce de 3-4 tane kamp tarzı ufak otel bulunuyor. en yakınının göle mesafesi 10 km kadar var. eşimle 5 yıldızlı otellerden birinde* kaldık. bütçeniz kısıtlıysa gitmeden bavulunuza yeterince abur cubur ve sigara koymanızı öneririm. 6,5 tl lik winston light için otel marketi 10 tl talep ediyor.

ne yapılır ne edilir: göl kenarında yürüyüş yaparak, bisiklet sürerek, ata ve faytona binerek güzel vakit geçirebilirsiniz. bisikletin saati 15 tl. 1 saatte arada durup fotoğraf çektirmek suretiyle gölün etrafında bir tur atabilirsiniz. yani 1 saatlik süre yeterli. yer yer bisikletle çıkmakta zorlanacağınız yokuşlar var. zor bir etap değil. ata binmek isteyenler ise kısa tur için 10 tl vererek bu deneyimi yaşayabilir. ancak ata binmeden at sahipleri sahipleri ile ne kadarlık tur istediğiniz konuşun. dönüş güzergahını değiştirip yolu uzatarak daha fazla ücret talep ediyorlar. attan pek anlamam ama bizim bindiğimiz atlar sütçü beygiri kıvamındaydı. kendine güvenenler seyis olmadan kendi başına da ata binebilirler. atlar sakin, hayatından bezmiş gibiler. faytonu tercih etmek isteyenler ise tur başına 30 tl talep ediyorlar. biz denemedik. ancak binmeden fiyat konusu kesinleştirilmeli. yöresel ürünlerin satıldığı ahşap bir kulübe mevcut. buradan çeşitli ürünleri oteldeki markete nazaran daha uyguna almak mümkün.
kışın gidildiği taktirde etrafta sanki doğa tutkunuymuşçasına gezen ikinci sınıf sosyeteden ablaları görmek mümkündür. tabi herşeyin dışında kış abanta çok yakışır..
her dört mevsimde gidilesi yerdir. Huzur verir. Doğanın yeşilliğin içinde göl kenarında yürüyüşler ve bisiklet turları için harikadır. Kışın ise tam karlarda yuvarlanmalıktır.
genellikle serin bir hava hissetirir ve bu serinliği, hafifliği oradan aldığınız tereyağ ve peynirlerde de hissedersiniz.
kışın ayrı bir zevkli olan yerdir. mangalda sucuğun ayrıca bir keyfi olur kışın abantta.
kafa dinleme mekanı.
Her sene daha da kirletilen ve giriş ücretinin abartılı hale geldiği bir doğa şeysi.
Bir Gölcük değildir ama adı çıkmıştır işte.
Sonbahar aylarında bir başka güzel oluyor..
kötü yer.
giriş kişi başı 4 tl, araba ile 12 tl. imiş. biz de 12 tl yi kulübede ki ormancı abiye ödeyip makbuzumuzu aldıktan sonra başladık araba ile etrafını turlamaya. balık avlayanlar, faytonla gezenler, bisiklet turu yapanlar, bizim gibi araba ile gölün etrafını gezenler, kamp çadırı kuranlar gördük. yamaç paraşütü de yapılıyormuş ama yapanlara denk gelemedik. yöre halkından helva satan bir teyze ile sohbet ettik biraz. bizlere bir şeyler sattırmaz oldular diye dert yandı ve bu mekanı en iyi koruyacak yine bu yörenin halkı dedi. devlet buradan 3-5 kuruş para kazandığımızı istemez oldu diye dert yandı.
ha gidip görülüp gezilecek mekan mı , gidin görün gezin efenim.
Kar altındayken ayrı güzel olan, kendinizi bir masal kahramanı gibi hissedeceğiniz, çok özel bir mekan abant.

Avrupa’daki “romantizm” için tercih edilen birçok şehri ve mekanı görmüş biri olarak, abant’ın paris’ten, bruggen’den, prag’tan çok çok daha güzel olduğunu söyleyebilirim.

Özellikle göl kıyısındaki iki büyük otelden birinde üst katlarda kalıyorsanız, göl manzarası ayaklarınızın altındadır.

Saatlerce göl kenarında sevdiğiniz yanınızda yürüyebilir, odun ateşinin etrafında birşeyler içebilir, karın yağışını seyredebilirsiniz.

Onun dışında abant’ta dağ evlerinde de çok güzel ve uygun fiyatlı alternatifler var. Ancak benim gibi üşengeç biriyseniz, otel her zaman daha iyi bir çözüm olacaktır.

Fiyatlar oldukça yüksek abant’ta, oteller döviz kuru üzerinden fiyat verebiliyorlar.

Şehrin gürültüsünden biraz olsun kaçayım, sevdiğim insanla rahat bir nefes alayım bu haftasonu diyorsanız, gecelik 700 euro konaklamayı ve günlük 150-200 lirayı gözden çıkartmanız gerekiyor.

Abant ilkbahar ve sonbahar aylarında da güzel, göle doğru baktığınızda yeşilin ve sarının sayısız tonunu görebilirsiniz. Ama bir kar altında Abant hiçbir zaman olamıyor.
Cennet mekanlardanmış.

(img:#2185047)
Bizim köy daha güzel çok da bir olayı yok bence.
Kışın çok daha güzel olan yer. Bundan 7 sene önce, 22 Nisan günü eşimle birlikte gitmiştik. Aynı gün 4 mevsimi yaşadık. Kar, yağmur, bulut ve güneş açtı gölün etrafını turlayana kadar.
3 tl'ye aldığım 0,5 litre doğal kaynak suyu.

görsel