bugün

abant

muhteşem göl manzarasına sahip bolu ilçesi.

abant ta tatil ya da günübirlik gezinti yapmak isteyenlere naçizane tavsiyede bulunmak isterim.

ulaşım: özel araçla gelenler levhaları takip ederek rahatlıkla gidebilirler. milli park, bolu-istanbul yolu üzerindeki abant kavşağından yaklaşık 35 km uzaklıkta yer alıyor. taksi ya da dolmuşu tercih edenler ise bolu merkezdeki otobüs terminalinin yanında bulunan kipa avm nin önündeki duraktan 2 saatte bir (13.00-15.00-17.00) kalkan dolmuşları tercih edebilirler. dolmuş ücreti kişi başı 6 tl. dolmuşu tercih ederseniz dolmuşun kalkış saatine kadar kipa da takılabilirsiniz. kipa içindeki bistro nun yemekleri lezzetli ve fiyatları gayet uygun. otobüs terminalinin yanında taksi durağı da bulunuyor. taksi ücreti olarak 70 tl talep ediliyor. pazarlık ile 10-20 tl indirmek mümkün. milli parka giriş ücreti olarak 10 tl alınıyor. taksiye 70 tl verecekseniz, taksici bu parayı sizden talep etmesin. binmede peşin peşin konuşun.

konaklama: gölün etrafında 2 adet 5 yıldızlı otel ve birkaç balık lokantası bulunuyor. milli park girişi göle varmadan 1 km kadar önce. milli park girişinden önce de 3-4 tane kamp tarzı ufak otel bulunuyor. en yakınının göle mesafesi 10 km kadar var. eşimle 5 yıldızlı otellerden birinde* kaldık. bütçeniz kısıtlıysa gitmeden bavulunuza yeterince abur cubur ve sigara koymanızı öneririm. 6,5 tl lik winston light için otel marketi 10 tl talep ediyor.

ne yapılır ne edilir: göl kenarında yürüyüş yaparak, bisiklet sürerek, ata ve faytona binerek güzel vakit geçirebilirsiniz. bisikletin saati 15 tl. 1 saatte arada durup fotoğraf çektirmek suretiyle gölün etrafında bir tur atabilirsiniz. yani 1 saatlik süre yeterli. yer yer bisikletle çıkmakta zorlanacağınız yokuşlar var. zor bir etap değil. ata binmek isteyenler ise kısa tur için 10 tl vererek bu deneyimi yaşayabilir. ancak ata binmeden at sahipleri sahipleri ile ne kadarlık tur istediğiniz konuşun. dönüş güzergahını değiştirip yolu uzatarak daha fazla ücret talep ediyorlar. attan pek anlamam ama bizim bindiğimiz atlar sütçü beygiri kıvamındaydı. kendine güvenenler seyis olmadan kendi başına da ata binebilirler. atlar sakin, hayatından bezmiş gibiler. faytonu tercih etmek isteyenler ise tur başına 30 tl talep ediyorlar. biz denemedik. ancak binmeden fiyat konusu kesinleştirilmeli. yöresel ürünlerin satıldığı ahşap bir kulübe mevcut. buradan çeşitli ürünleri oteldeki markete nazaran daha uyguna almak mümkün.