bugün

bölümü çok sevmekle gelişebilecek tablo. öğrenciye o kadar haz verir ki bırakıp gidemez. artık bölümün soru bankası gibidir. bütünleme dahil tüm soruları bilir. ama herşeyin bir sonu olduğunu bildiğinden midir yoksa 7 yıldan fazla okunamayacağından mıdır ki bu aşk 7'de son bulur.
makine mühendisliği öğrencilerinden çok rastlanır, allah göstermesindir.
(bkz: sefa pezevengi)
(bkz: 6 yıllık bölümü 9 yılda bitirmek) **
beterin beteri vardır diyerekten (bkz: 5 yıllık bolumu 10 yılda bitirememek)
(bkz: 10 yıllık bölümü 15 yılda bitirmek) *
sevmediği bölümü okumak, çalışılsa da ders bırakılmadan geçilemicek kadar zor bölüm okumak, aşırı tembellik, hayta yada sürtük olmak, bi baltaya sap olmama isteği vs. durumların sonucudur.
(bkz: matematik bölümü)
(bkz: zall)*
ki o 7. yılda da kılı kılına geçmiş..kim bu diye merak edenler için cevabı veriyim..istanbul'da iyi bir anadolu lisesinin matematik öğretmenidir bu şahsiyet..düşünün artık halimizi..
işini sağlama almaktır, okurken sakin davranmak lazımdır. bölümüne gelecekte daha iyi kapılar açılacağının bahanesinin de kullanılabileceği durumdur. şimdiden olur olmaz atılınmamalıdır piyasaya!!! *
(bkz: aceleye gerek yok)
(bkz: hizli giden atin boku seyrek dusermis)
Yüksek okulda, Üniversitede kalma merakının farklı bir sentezidir.
Şimdi kişiye yüksek lisans yapmak, doktora yapmak yememektedir. Aynı zamanda çalışmakta yemez. Hem öğrenci olarak ders çalışmak, hemde çalışıp para kazanmak anlamında yani. Artı arkadaş üniversitede yaşam felsefesini de benimsemiş gitmiştir. Baba parası misler gibi arkadaş geyikleri neden bitsin ki okul misler gibi.
Tabi bu arada zatı'ı alim de 4 yıllık okulu 6 yılda bitirmiş bulunmaktayım. Fakat yukarıda döktürdüğüm sebeplerden çok farklı sebeplerle cereyan eden bir durumdan dolayı gerçekleşti bu olay. * *
ye kebabı iç şarabı vur karpuz göte felsefesini uygulayan öğrencilere verilir bu ad.
- yaşıtların çocuk sahibi olacak, sen hala burda bıdı bıdı
+ ne yapayım kızım, biraz daha bekle okulu senin üstüne yapacağız dediler, onu bekliyorum.

son ders aşk ve üniversite filminde de bi diyalog verdiğimize göre, olm o değilde çok korkuyorum ya, herkes böyle demeye başladı. ulan 6 deseler yada 8 deseler içim yanmayacak ama fiks, 7 diyor herkes.

bu da şey gibi oldu bu arada bülent uygun'un açıklaması gibi. neyse o ayrıntı tabi.
mühendisseniz kanun gibi olan durumdur.
sindire sindire okumaktır. zaten üniversitenin doğasında bu vardır.
'üniveristeye gelene kadar 12 yıl okudum. 12 yıl da burada okuyacağım, aşağısı kurtarmaz.' düşüncesi hakim olabilir bu tür eylemlerde*
tıp okuyamamış öğrencinin özenti durumudur. hatta ailesini tıp okuyorum ben diye kandıran işletme öğrencisi biliyorum; mezun olunca "doktorluk yapamayacağım ben" diye işletmecilik yapan bir insan kendisi. senelerce herkesi uyuttu. kendini bile... iyi işlettiği tecrübe ile sabit yani.
4 yıllık okulu 7 senede bitiren ogrenci ;sartlar ve ortam dolayısıyla sewmediokumak zorunda kaldıgı bolumu okuyan ogrencidir.
sindire sindire okuma politikasını benimsemiş bünyenin sergilediği davranıştır. ister ki herşeyi tam olarak anlayabilsin de öyle bitirsin üniversitesini, 'üniversite okudu da bi bok öğrenemedi..' demesinler diye uğraşır, çabalar. *
çift dikiş atar, sağlam olur, sökülmez.
odtü mezunlarının da çift dikiş atarak mezun oldukları görülmüştür.
4 yılda bitmemesi neredeyse kanun gibi olan bölümler mevcuttur ne yazık ki, okul tarihinde bile sayılıdır 4 yılda bitiren daha doğrusu bitirebilen. *
birde bunun 2 yillik bolumu 4 yılda okuyan cinsi vardır ki daha bi evlere şenliktir.
(bkz: isim vermeden kendinden bahsetmek)
her ne nedenle olursa olsun hoş iştir.hele ki parasız kalınmamışsa.