bugün

6502 sayılı "tüketicinin korunması hakkında kanun" gereğince, "taraflarından birisini tüketicinin oluşturduğu her türlü ihtilafın hal mercii tüketici hakem heyetleri ve tüketici mahkemeleridir". yasada 28 mayıs 2014 tarihinden itibaren geçerli olan değişiklikler çerçevesinde her türlü alım-satım, eser, nakliye, vekalet ücreti gibi sözleşmelerden doğan ihtilaflar bu yasa kapsamına alınmıştır.

aynı yasaya göre, tüketicilerden değeri 2200 TL'ye kadar olan her türlü alacağın tahsili için ilçe tüketici hakem heyetlerine, 3300TL'ye kadar olan her türlü alacağın tahsili için ise il hakem heyetlerine başvuru zorunludur. Değeri 3300 TL'nin üzerindeki ihtilaflarda ise tüketici mahkemelerine başvurulması zorunludur. bunun anlamı, bir müşterisinden 3300 TL'ye kadar alacağı olan bir satıcının veya iş yapanın alacağını tahsil için icra dairelerine başvuramayacağıdır.

heyetlerin vereceği kararlar icra takibine konulabilirler. aynı zamanda bu kararlara karşı tüketici mahkemelerine itiraz edilebilir.
yargıtay ın emsal kararı mevcuttur. icra iflas hukukunda uzman bir hukukçu olarak konu ile ilgili sıkıntısı olan sayın yazarlara da detaylı yardımcı olabilirim.
icraya veremez değildir, sadece usul değişikliğidir öncelikle Tüketici hakem heyetine başvurması gerekir ondan sonra ödenmez ise icraya yine verebilir. Ayrıca icradan gelen ödeme emrine yasal süresinde itiraz edilmez ise yine bal gibide haciz gelir. icra müdürlükleri resen uygulamazlar ama itiraza konu edilirse icra durur.
bal gibi icraya verilir itiraz etmek şart olay bu
2017 yılı için yasal sınır 3614 TL