bugün

Bob dylan'ın kazanmış olduğu ödüldür. Ne alaka lan diyecek olursanız da nobeli veren komite bob dylan'ın şarkı sözlerindeki şiirselliğin tüm dünyada bir edebi akım yarattığını ileri sürerek uydurmasyon bir açıklama yapmış. Kısacası murakami şoparı bu sene de babayı aldı ajahahaj.
Ödülün verilme gerekçesindeki "Great american song tradition" ibaresine güldüm.
Ayıp ulan. Edebiyat ödülü veriyorsunuz. Müzik değil.
Tamam adamın şarkı sözleri iyidir de o kadar da değil.
Dünyanın en prestijli ödüllerinden birisi "Amerikan müziğine yeni bir tarz getirdiği için" gibi bir saçma gerekçe ile bob dylan denilen bir edebiyatçı, affedersiniz şarkıcı ve söz yazarına gitmiş. Jürinin "yazarlık" tan ne anladığını merak ediyor ve siktir olup gitmelerini diliyorum. Seneye de Taylor Swift alır artık. Birkaç yıla demet akalın'a gelir.
Seneye neşet ertaş'a vermezlerse çıngar çıkar.
Niye şaşıryorsunuz amk?

orhan pamuk çok mu hak etmişti?

mantalitesini siktigimiminin Mason lobisi. Nobel i kaale alan götüne Siyonist yarragini da almıştır.

bana Farabilerle harezmilerle Lokman Hekimlerle gelin.

Dağılın şimdi.
Murathan mungana verseler iyi olur.
Tüm kitapçılar pusuya yatmış nobelli yazarın kitaplarını girişe yığmaya hazırlanırken hepsi şok içindedir muhtemelen şu an. D&r'ın iki gün yas ilan etmesi lazım.
Ödüller sadece onları kendine amaç edinmiş insanlara verilsin boşverin ödül almak bazen insanı daha basit kılar verilmesindeki ölçütlerin ve bu ölçütleri belirleyenlerin belli olmadığı zaman.