bugün

benim verdiğim vergilerle maaş alıyorsun

hayatının hiçbir döneminde ciddi bir stres yaşamadan, en sıkıştığı zamanlarda bile vatandaşın işini sallayarak kendini rahata kavuşturan bir iş anlayışları olduğundan memurlara sık sık söylenmesi gereken cümledir.

memurun vermiş olduğu herhangi bir vergi söz konusu olmadığından bordro üzerindeki sahte rakamları vermiş oldukları vergi zannederler.

üstelik daha tek bir saat çalışmadan ay başında maaşları banka hesabına yatar bu arkadaşların. özel sektör ise işvereni ve işçisi ile sürekli ay sonunu nasıl getireceğini düşünür durur. vergisini kaçırıyor diye düşünülen küçük esnaf veya sanayici ise emin olun haksız oranlarda alınan vergilerden muzdariptir. bir memurun kazandığı kadar parayı ay sonunda evine götüremeyen nice esnaf veya sanayici bilirim, üstelik yaşadıkları stres ise kıyaslanamaz.
günde 1-2 saat çalışarak ve hiçbir stres yaşamadan ay başında maaş alan, aldığı eğitim benim eğitimimin yarısı kadar bile olmayan bir memur devlet dairesinde işimi savsaklamaya kalktığında ben bu sözü söylerim arkadaş.

hatta "devlet bu işe yaramayan memurları işten çıkarsın, devletle olan bütün işlerimi internetten görecek altyapıyı kursun ve gerçek çalışanlar olan özel sektör çalışanlarının sırtına düşen yük azaltılsın" söylemini de sonuna kadar savunurum.

şu içinde yaşamış olduğumuz yüzyılda, devlet kabiliyetsiz yüzbinlerce insana iş vermeyi de bıraksın artık.