bugün

kemalizmin hakaret olarak kullanıldığını görmek

Bir cemaat liderinin veya bir şeyhin peşi sıra dizilmiş, koyun mantığından uzaklaşamamış, şeyh veya liderinin dediklerini sorgulamaktan aciz zihniyetin tüm insanları kendisi gibi sanıp kategorize etmesi sonucu ortaya çıkan yanılsamadan öte değildir bu...
Kemalizm veya atatürkçülük onların mantık çerçevesine sığmadığı için anlayamazlar, anlayamadıkları için de bok atmaktan başka bir şey yapamazlar.
Cemaatçilik ile arasındaki fark bir kişiye körü körüne bağlanmak değil, görüşlerine ve bıraktığı mirasa sahip çıkmaktır en basit şekliyle.
Kısacası atatürk peygamber değildir, şeyh veya cemaat lideri de değildir.
Bu zavallı arkadaşları küçüklükten beri dolduran zihniyettedir asıl suç. Atatürk'e tapıyorlar, atatürk'ü peygamber olarak görüyorlar, atatürk durmadan içerdi bunlar da içip sıçıyorlar, atatürk dinsizdi bunlar da dinsiz gibi saçma sapan bilgilerle doldurup durdular bu saf bedenleri...
Aslında suç onlarda da var. sorgulamaktan yoksunlar. Şeyhlerini, cemaat liderlerini, abilerini ve ablalarını sorgulamaktan yoksun oldukları için araştırmayıp koşulsuz bir bağlılıkla bağlanmışlar o kör düşüncelere.