bugün

günümüz kızlarındaki yemek yapamama sorunsalı

annelerinin suçudur. anne, kızını yönlendirirse ve yaz tatillerinde kızına gerekli eğitimi verirse bu sorun ortadan kalkar.

tabii anneden anneye değişir iş. bazı anneler kızlarına kıyamaz. prenses gibi her şeyi önüne getirir. kız da hazıra alıştığından, annesinin maharetlerini alamaz. zaten heves de yoksa içinde, değmesin kimse prensese. evlendiğinde, ne de olsa her akşam yemeğe götürecek kocası. ne gerek var yemek yapmayı bilmesine?!

yemek yapmayı bilmeyen kadın; evlendiği vakit, kocasından sık sık azar işitebilecek kadındır. zaten, türk erkekleri, siz muhteşem yemekler yapsanız da, sizinkileri annesinin yaptığı yemeklerin lezzetiyle kıyaslayıp, yaptığınızı hiçbir zaman tam olarak beğenmeyecek içgüdüsel olarak.

- aytencim iyi güzel yapmışsın da anneminki gibi olmamış hayatım
+ ...

görüyoruz böyle şeyleri. hiç hoş olmuyor ama yaşanıyor. bir de yemek yapamayana ne derler düşünün bakalım. bence her kız, yemek yapmasını annesinden öğrenmeli. bilin, birgün mutlaka lazım olur.

gidin annenizin yanına, sorun abi. zaten birçok yemeğin yapılış mantığı aslında aynı. hiçbir anne, yemek yapmasını öğrenmek isteyen kızını terslemez herhalde. sonuçta, o da bir zamanlar bilmiyordu. annesinden filan öğrendi. güzel şeyler bunlar. paylaşım güzel şey.