bugün

uludağ sözlük e yasal işlem başlatılması

düşünce özgürlüğü deyip farklı düşünceleri kabullenemeyen her fikri tektipleştirmek isteyen ancak bu diktatörümsü havadan memnun kalabilecek kişinin açtığını iddia ettiği mahkeme türü. değişik bir tür. sözlük bu yaa her tip fikri benimseyen insan yazar, çizer. bunu kalıplaştırmak isteği ne oluyor ki? adam sempazitandır yazar, değildir derdi özgürlüklerdir gene yazar. kim nasıl set çeker buna? dindar mahkeme açsın, kemalist gene ona keza. diğeri pkk provakasyonu aldı yürüdü desin, bakış açısının verdiği tavırla. türkiye'de herkes mahkemekolik olur öyle düşünürsek kutuplaşma ekseninde. demek ki farklı işe gelmeyen düşünceleriyle güzelmiş sözlük. onun için girip yazıp duruyormuşuz. fikir teatisiymiş maksat. bilmediklerimizi öğrenmekmiş. kalıpların dışına çıkmakmış. mış. müş.
al birisi de -bu başlıkta dahil- yükselen milliyetçilikten rahatsızım der, o da mı mahkemekoliklerden olsun o zaman? ne kime ispatlanmak isteniyor? moderatörlerinde senin benim gibi fikirleri var, farklı farklı.birisi sana katılır diğeri bana. onların derdi kural kaide. hakaret sınırlarını aşıp ortamı kasmak,insan olan insana yakışmaz zaten. ama salt yazıyor diye, sana uygun düşmeyen fikirleri var diye vuralım mı abalıya? vurmayalım, kendimize güldürmeyelim.
edit: bu arada, aklıma gelmişken senin o pkk savunucusu dediğin sözlük yazarlarını ben göremedim nedense. lakin insan ölmesini istemeyenler vardır belki. toplumsal gerçeklerden beslenip barış için uğraşmaktadırlar kimbilir? sen öyle görüyorsundur. öyle görmek istediğin için. bu tip başlıklardan sonra artan milliyetçilik dalgasına binaen, anti milliyetçilerde kutuplaşmanın diğer tarafı olarak mahkeme açabilirler. sırada dindar ve kemalistlerde var mahkemelik olmaya aday. işimiz var anlayacağın. demek ki düşünceye saygı mühimmiş. herkes fikriyle kabul edilmeliymiş. ortam bıktırılmamalıymış.
konu, yüzeyselliğin sınırlarını aşan ifade şekliyle moderatörlere yapılmış bir çocuk şikayetnamesini andırıyor.kendi adıma noktayı koyuyorum.
güncel Önemli Başlıklar