bugün

taraf

pazar günkü sayısında başlık açısından çuvallamış gazetedir. türkiye'de üniversitelerdeki türban takma engelinin altını çizerken rumların ilkokulda türban serbestliği tanıdığından bahsetmiş. iki ülke sosyo kültürel koşullarından bihaber yapılan bu değerlemede özensiz anlatım dikkati çekiyor. hani üniversite akıl irfan yeri, o yaşa gelmiş insanların hür iradesi falan denilse durumu anlayacağız. lakin bunlardan da bahsedilmeden rumların ilkokuldaki örneğini açımlayarak yapılan kıyas elde kalıyor doğal olarak.
aynı gazetenin hertaraf bölümünde dicle üniversitesinden bir öğretim görevlisinin yazdığı makale oldukça sağlam tespitler içeriyor. kürt meselesi kapsamında demokratikleşmeye dair. aynı zamanda demokratikleşmenin önündeki içsel korkulardan dem vurulması, korkuların peşimizi bırakmaması. ve barışçıl mutabakat kadar kürtlere düşen sorumluluğu kürtlerin yerine getirememesine kadar çok yönlü kaleme alınmış bu yazıda farklı bakış açısı hayli sistemli kullanılmış.
türkçe kullanımındaki özensizliğiyle akılda yer eden taraf güzel bir makale ve manasız bir başlıkla geçiştirdi pazarı. beğendiğim yazının linki için, buyrun:
http://www.taraf.com.tr/h...ayet-ve-kurt-meselesi.htm