bugün

the twilight saga eclipse

imdb notu tamamen "bu filmin popüler olmasından nefret eden + edward ın yakışıklılığından sinir kapan " ergenlerden ötürüdür. filmden çıkalı bir kaç saat oluyor . serinin "en iyi " filmi.
1. filmde pek aksiyon yoktu , 2 volturi nin karizmasını gösterdiği 3 ise "ohh yeaah action baby" dediğimiz filmdir.

kitabını okumadım , ama okuyan biriyle beraber gittim. bazı yerlerin değiştirildiğini ama konseptin aynı olduğunu söyledi.
--spoiler--
-öncelikle vampir kapışmasına doyuyoruz
- vampirlerin birbirine vurunca çıkarttıkları sesler harika olmuş resmen heykel savaşı gibi mübarek.
-kafa koparmalar,kol koparmalar müthiş
- victoria isimli süper güzellikte olan hanfendi nin planı gayet sağlamdı . en sondaki kapışması güzel. o vampir çocuğun kurt adamdan kurtulmak için yardım istemesi ama victoria nın tınmaması son derece dramatikti.
- volturi , ah volturi... bu elemanlar 2 filmde karizmalarını konuşturmuşlar , götü kalkmış olan edward ın kafa ayarını yapmışlar gönlümde taht kurmuşlardı. diyordum ki bu elemanlardan nefret etmem imkansız , gitsin öldürsünler cullenleri tınmam bile . ama bu filmde öldürdükleri o ufak tefek vampir kız (bkz: Jodelle Ferland) ... bunu yapmayacaktınız lan! işte nefret ediyorum sizden. kötü adam klişelerine girdi o sarışın volturili ama beni tuzağa düşürmeyi başardı. evet ! yapılırmı lan bacak kadar vampir öldürülürmü lan? bağrıyodu yazık. en dramatik sahne bence orasıydı .
- edward ın jacob için "bunun üzerine giyecek gömleği yokmu?" lafı tüm salonu kahkahaya boğdu. e tabi kendisinde kas yok kıskanıyor.
--spoiler--
o imdb notu nada kanmayalım , sivilceli ergenler bu filmi hazmedemiyor o kadar .
1. film sırasında bende aynı pozisyondaydım ordan biliyorum bunların ruh halini . misal kalıbımı basarım çoğu izlemeden bastı o notu , çünkü bende 1 . filmde öyle yapmıştım . ama izleyince 8 i verdim efendim .

bu ise 9/10 u haketmektedir.

illa 3 verecek filmmi arıyorsunuz? transformers : revenge of the fallen
1 bile verebilirsiniz.

ayrıca şimdi oyuncu listesini kurcalayınca farkettim victoria karakterini canlandıran oyuncu değişmiş . keşke değişmeseymiş. farkedilmiyor bile ama süreklilik açısından hoş değil.