bugün

mellonnim ile gurmeye geldik

benim gibi istanbul'da öğrenci olan ve uygun fiyata kaliteli yemek yemek isteyen 7 den 70 e herkese gurmelik hizmeti vereceğim köşenin adıdır. 4 sene içine bilimum esnaf ve öğrenci işi lokantaları dolaştıktan sonra deneyimlerimi aktarmaya karar verdim. çünkü kaliteli yemek herkesin hakkı ve hiçbir lokanta "nasıl olsa öğrenci koy önüne yesin" anlayışı ile hareket edemez. bunu engellemek için, alternatifler sunmak için bismillah deyip ilk lokantamızı yazalım.

balkan lokantası

yer: beşiktaş çarşı

ilk lokanta için biraz pahalı olsa da balkan lokantası istanbuldaki en temiz ve kaliteli esnaf lokantalarından biridir. self servis usulü ile çalışır. konumu itibari ile ytü, bahçeşehir, mimar sinan ve galatasaray üniversitesi öğrencileri için mantıklı bir tercih olacaktır.

menüsü her zaman geniştir ve en vejetaryeninden en etoburuna kadar her tercihe uygun yemekler her daim mevcuttur. tatlıları, salataları, soğuk servisleri genelde taze ve iyi hazırlanmıştır. bazen öğle saatlerindeki kalabalıkta nispeten özensiz durumlara rastlayabilirsiniz.

bunun dışında temizlik konusunda da ellerinden gelen özeni göstermekteler. çatal bıçakları istanbul'un genelinde göre çok temiz kalmaktadır. üzerlerinde bulaşık makinesi nedeniyle su izleri kalıyor. onları da peçeteyle silerek çıkartabilirsiniz zaten. self servis olduğu için tepsilerin temizliği en mühim hijyen detaylarından biridir. ben kendi tercihim olarak hiç bir zaman çatal bıçağımı ya da ekmeğimi direkt olarak tepsinin üzerine koymam. ya bir peçetenin üstüne koyarım ya da masaya oturana kadar elimde tutarım. ama görünen kadarı ile balkan'ın tepsileri temiz ve isteyen ekmeğini koyabilir. fast food tepsilerinden temiz olduğu kesin ayrıca.

yemekleri lezzetli ve sıcaktır. servisin hızı ve masada gördüğünüz hizmet, kasada ve yemek yerken ki sıcak ilgi ve alaka çok artı puanlardır. geçen yıllarda pos makinesi yoktu ve sadece nakit parayla yemek yiyebiliyordunuz ama artık pos cihazı da var. istediğiniz kartla ya da ticketla yemeğinizi yiyebilirsiniz.

fiyatları ortalamanın biraz üstünde. tek eksiği de bu zaten. çorba, ana yemek, pilav, salata, ve su dan oluşacak bir menünün fiatı 8-10 tl arası değişiyor fakat verdiğiniz paraya değer. sağlam bir öğle yemeği ile belki akşama sadece hafif atıştırmalarla geçirebilirsiniz.

balkan lokantası, konumu temizliği ve çalışanlarının vizyonu ile gerçekten istanbul içinde tercih edilebilecek bir lokantadır.

78/100