bugün

6 mart 2010 diyarbakırspor bursaspor maçı

ilk maçta bursaspor tahrik etti, diyarbakıra kızmayın, orda başladı ilk tohumlar muhabbetini geçeceksiniz bi kere birader.. Bursaspor ilk maçta pkk dışarı diye bağırmış.. Bunu hakaret olarak algılayan, olayların başı olarak gösteren zihniyete göre ne demek bu ?
Ortada bi hakaret veya tahrik söz konusu. E o zaman bu maçta bunları yapmasaydınızda üzerinize alındığınızı gösterseydiniz. Ortada bi gocunma söz konusu ki o söylemler d.bakır' ı tetiklemiş.. Şu cümlemden dolayı ne kadar eksi gelir, ne kadar tepki alırım bilmem ama açıkçası pek umrumda da değil: Bugunkü tepileriyle d.bakır taraftarı, Bursalıların ilk maçtaki "pkk dışarı" sloganının aslında ne kadar doğru ve yerinde olduğunu göstermiştir !

Biz bi b.k yedik, anlık hırsa kapıldık diyeceklerine daha hala futbocusu çıkmış bilmemkaç sene önc gs-fb maçı neden iptal edilmedi diyor. Lan orda atılan suydu, su şişesiydi.. iyiydi demiyorum asla ! oda bi hataydı belki ama amaç tepki koymaktı, "teröristspor" taraftarı gibi can almak değildi. Adamlar resmen kaya attı sahaya kaya..

Ve bunların hepsinden önce daha maç başında istiklal marşımızı ıslıklayan bi zihniyet.
Lan seversin sevmezsin, okursun okumazsın, okumak zorunda değilim dersin eyvallah ama, o marşa sıka sıka (?) SAYGI GÖSTERMEK ZORUNDASIN.. Bu ülkede yaşadığın sürece, bu bayrak altında olduğun sürece o marşada o bayrağada saygı göstereceksin. Gerçi bunları "sayın" dedikleri bi it soyuna tabii olanlardan beklemek ne kadar akıl erdirilebilir bir olaydr bilemem ama..

Şu saatten sonra oraya gitmeyiz diyen hiçbi takıma federasyon dayatma yapmaz, yapamaz ! O tribünde oturan o taşı atan insanlık ziyanının kandil'de elinde keleşle bekleyen teröristten hiçbir farkı kalmamıştır şu olaydan sonra. ( Hoş benim gözümde önceden de bi farkları yoktuya, neyse.. )

Diyarbakır hükmen yenilcekmiş şöyle olcakmış böyle olcakmış.. Hadi ya ? Lutfettiniz sanki. Şu zihniyetin bu ligde barındırılması bile hatayken puan kaybından bahsediliyor. Ben Türkiye Cumhuriyetinde yaşıyorum. Türk Bayrağının altındayım. Galatasaray taraftarıyım ama ona rağmen göğsünde ay yıldız olduğu sürece fenerbahçede beşiktaşta denizlide antepte benim ülkemin bi parçasıdır. Ama sezon başından beri stadında bir defa bile doğrudüzgün istiklal marşı okunamayan, diyarbakır futbol forumlarında bu maçtan önce kürdistan-türkiye maçı diyalogları yaşanan, söylenen teröristler ne benim ülkemin takımı olmaya layıktır, nede o sözde taraftar insanlar bu ülkede rahat nefes alma hakkına sahiptir.

Daha 2 gün önce boynunda diyarbakırspor atkısı şalı olan kadınlar, çocuklar hesapta dünya kadınlar gün bahanesiyle ölen bi terörist kadının mezarını ziyaret ettiler.. Bu ve bunun gibi o kadar örnek varki herkesin bildiği.. Bu olayın bursa-diyarbakır müsabakası sadece uçlarından biri. ilk yarıda bursalılar pkk dışarı diyince "ırkçı bursa taraftarı" oluyorlar ama bugun bu kadar taş atıp adam öldürmeye teşebbüs edenler "bir avuç taşkın" oluyor öylemi ? Türk medyası sapıtma ! bu olayı , bu organize olayı her kim bir taşkınlık yapan insan olarak gösterirse orda o taşı atandan farkı yoktur.

Not: Bu entry anlık sinirle değil sağlam bir ruh hali ve insani hakkım olan tepki mekanizmasıyla yazılmıştır.

hee unutmadan, bi söz vardı nasıldı o, "bir gece ansızın 81 düzce 82 musul 83 kerkük"
Böyleydi dimi ?
Nokta