bugün

doğu otobüslerinin bok gibi kokması

Biraz ağır genelleme olduğu kanaatindeyim.

Uçakla Diyarbakır'a yaptığım ziyarette sesli konuşmalar, acık tutulan cep telefonları gibi olaylarla karşılaştım evet. Ama bunların da kökeni az sonra dile getireceğim gibi eğitimdir.

Yaşadığımız her sorunun sonucu, kaynağı, sebebi bir şekilde bence eğitime uzanıyor.
Sonuçta ben neden eğitimsiz adamla beraber yaşayayım ki? Bunda haklısınız haklıyım herkes haklı. Ama insanların temel hizmetlerinin önünü kesip sonra da laf etmek nedir yahu. Biraz dürüst olmak lazım hayata.

insanları eğitimsiz, hizmetsiz vs vs bırakıp sonra da her adabı bilen insanlar gibi davranmalarını beklemek bence asıl o.ç.'liktir, götlüktür. Kabul etmek lazımdır ki şartlar oldukça farklı.
Ben bu duruma üzülerek yaklaşıyorum. Keşke her anlamda homojen bir insan yapımız olabilseydi. Doğu'da da batı ilindeymiş gibi aynı şartlarla karşılaşabilseydik. Ama maalesef bu treni sanırım uzun zaman önce kaçırdık.

Aynı şartlar derken doğuda da yavşak laz minibüs şöförleriyle karşılaşmak istemiyorum tabii.

Ayrıca genelleme yapmak pek operasyonel değil, bir kere girdiğim caminin ayak kokması bilmiyorum bütün camilerde geçerli mi? Ya da namazdan çıkıp üniversiteli kızın götü kesenler her camide oluyor mu?

Olmuyordur sanırım?

Son olarak doktor teyzeyi ziyaret amacıyla Mardin - Şırnak arası otobüs yolculuğu yapma ihtimalim var. Ordan da size izlenimleri bildiririm. Bundan da doğusu olmaz herhalde.