bugün

roberto carlos

biraz kendini bilmeyen futbolcu.

http://www.milliyet.com.t...01.2010&b=SEVGISIZLIK

Şu açıklamaları yaparak terk etmiş Türkiye'yi. Ben de bunun üzerinden yorumumu yapıyorum;

Fenerbahçe'nin Roberto Carlos'u transfer etmesinin en büyük nedeni zaten para kazanmaktı. Guiza gibi bir futbolcuya o kadar para saçılmasının sebebi de budur. Yani 14 milyon euroluk bir bütçe ayırmışsanız, birkaç seçeneğiniz vardır, ya böyle Guiza gibi La Liga Gol Kralı ve Avrupa Şampiyonu olmuş bir kazmayı alabilirsiniz, ya da ingiltere Liginde orta sıralarda olan bir takımda yer alan veya Almanya-Fransa liginde, brezilyalı geleceğin forveti denilen tipte yetenekli futbolcuları alırsınız. Nasıl ki daha adlarını dahi 2-3 dakika düşünerek anımsayabildiğim, orta sahada oynayan Dos Santos ve Baronio gibi ortalama ancak forma satışı vs. olmayan futbolculara sahipse, o gelecek genç futbolcular da aynı tarz olacaktı.

Roberto Carlos alınırken, sırf bu sebepten alındı ve iyi de paralar kazanılmış. Ancak sen Roberto Carlos'san eğer, ben futboluma baktım deme... Ben Roberto Carlos'un burada olduğu süreçte bir maçta bile üstün bir performans sergilediğini göremedim. Artık Roberto Carlos'u Roberto Carlos eden o fiziğinden yoksunsun. Oynayamıyorsun, bari Fenerbahçe'yi suçlu çıkarma "Onlar para kazandı, ben futboluma baktım ama beni kapı dışına koydular." diye... Ayrıca Fenerbahçe para kazandıysa, sen de kazandın. Brezilya'da hiçbir kulüp hiçbir futbolcusuna 4 milyon euro veremez. Zaten verebilse, gencecik Brezilyalı futbolcular, soluğu Rusya'da almazlar. Sana 4 milyon euro verecek Avrupa Ligleri de kısıtlı. Ya Türkiye'den alırsın, ya Yunanistan'dan vs. Almanlar-Fransızlar-ispanyollar gözünü açalı çok olmuş ve Futbolcu karizmasına ihtiyaçları yok. Roberto Carlos o futbolcu karizması için alındı, formalar satıldı vs. ancak bu olay zaten en fazla 2 sene sürer, ilk sene formaları satarsın alan alır, alamayan bakar. ikinci sene de yine bir yıldız alırsın, onun formasını bulamayan dur yahu Roberto Carlos'un formasını alayım der. Artık 3. sene kabak tadı verir futbolcu...

Ha 3. senenin altın formülü nedir, bu kez de "Futbolu Fenerbahçe'de bırakıyor!" kasıntısı ile forma satarsın "Veda Forması" dersin, ha dönersin formadan da pay istersin gelirinden veya kalan 2 milyonu da alırsın, 3 senede toplam 12 milyon avro ile ömür boyu tatilini yaparsın.

Ancak Roberto Carlos inanılmaz bir ego yapmış ve kendini hala iyi futbolcu sanıyor. Real Madrid'e her fırsatta "onu almayın beni alın" demeler, hala zirvedeyim vs. kasıntıları... Yahu bırak usta işte oynayamıyorsun! Ha bunun o egoyu yapmasında başka nedenler var mı? Var. Mesela bizim Fenerbahçeli taraftarlar... Futbolcunun Türkiye'ye gelmiş en büyük futbolcu olduğundan vs. bahsedenler var... Kariyeri en iyi futbolcu olabilir, ancak Türkiye'de en büyüğü o değildi. Kime ne daha önce nerede oynadığından ne yaptığından? Türkiye'de vasat bir performansı geçemedi... Alex'in Fenerbahçe öncesi kariyerinden bahsederken de en büyük sav "Bu adam Brezilya milli takımı forması giyiyordu!" oluyor, elle tutulur başka bir şey yok, ancak bu Alex'in Fenerbahçe'ye gelmiş geçmiş en başarılı yabancı olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Şimdi Galatasaray'da bir Elano var, her maçında diyoruz ki bu adamdan cacık olmaz, ancak yaz aylarında yapılacak Dünya Kupasında büyük ihtimal Brezilya forması giyecek ve büyük ihtimal şampiyonluk yaşayacak... Şimdi onu da mı Hagi ile yarıştıralım?