bugün

yazlıkları kaldırıp kışlıkları çıkartmak

mevsim sonbahara doğru yaklaştıkça, kısa kollular bir nebze daha idare eder bünyeyi. önce akşamları soğuk olur mevsimlik denilen kıyafetler giyilir akşamları. derken sabahlar da buz kesmeye, öğlen belirli belirsiz açan güneşle hissettirir kendini.

bir süre sonra artık kara kış kendisini göstermeye başlamışken evde de tatlı bir telaş yaşanmaktadır. yaz sıcağında giydiğiniz kısa kollu t-shirt'ler, şortlar, kapriler annenizin özenle kat yapmasıyla dolmaya başlar hurçlara. bu sırada yazlıklar hakkında da kritikler yapılır, bir yandan dedikodu kazanı kaynarken, diğer yandan da eller işlemeye devam eder.

kışlıklar seçilmeye başlanır, kışlıklar çıktıkça sanki o kıyafetinizi ilk defa görüyormuşsunuz gibi yüzünüzde bir tebessüm oluşur. "mevsim değişti yeni kıyafetler, farklı bir tarz..." en çok sevdiğiniz kazağınıza bakarsınız uzun uzun. onunla olan anılarınız canlanır gözünüzde, sevdiceğinizin ördüğü atkıyı dolanırsınız boynunuza bir yandan aynanın karşısında kendinize bakarsınız, yine tebessümle.