bugün

juan figer

endüstriyel futbolun getirisini henuz yetmişli yıllarda anlayan guney amerikali futbolcu menajeridir.

global futbol dunyasindaki cikar catismalari arasinda buyuk patronlarla iliskisi nedeniyle bu kadar buyumus oldugu asikardir. aksi taktirde fifadan yakasini kurtaramadigi gibi hala para kazaniyor olmazdi.

adindan soz ettirmis fuybolculari avrupaya pazarlayan en yetkili kisi oldugundan futbol kulupleri figeri atlatamaz, alex'in fenere gelisinden tutun figonun ze roberto nun buyuk takimlara gelisinde paravanin arkasindaki kisidir.

hakkinda bir suru hikaye ve yolsuzluk haberi dolasadursun en buyuk parsayi heralde turk takimlarindan elde etmistir.

kleberson, bobo, nobre besiktas'a, alex, edu, roberto carlos, lugano, maldonado, deivid fenerbahce'ye gelmisler ve her transfer doneminde sorun cikartmakla kalmayip sudan havadan paralari figerin cebine yollamislardir. bonservisleri ellerinde olacagindna imza parasi adi altinda. bir tek galatasaray burjuvazisi ona bulasmamistir, bulastiysa da yakasini kurtarmis ki medyada halen adi gecen bir futbolcuyu transfer etmemislerdir.

istedigi oyuncuyu getirebilir iddiasi ile fenerbahcenin adinin avrupada duyulmasina olanak sagladigi ve fazladna paralar aktardigi kesindir. fenerbahce nin de isine geliyor cunku taninan futbolculara imza attirdigindan flas transfer olarak yorumlanip vitrinine koymakta sakinca gormuyor ve forma satislari ile kasasini doldurabiliyor.

ayrica her transfer donemi karin agrisi gibi migren gibi bir anda nukseder figer. oyuncular prim yada zam isteyerek performansini dususur, ardindan yeni antlasma ile yine kendini bir sure gosterip yokolurlar taa ki bir dahaki yil yeni zamlar isteyecekelri zamana kadar.

butun guney amerikali transferlerde bunu gorebilirsiniz.

turk takimlarinin en kisa surede baslarindan savmasi gereken menagerlerden birisidir.

besiktasin elindeki nobre, bobo dan bir an evvel kurtulmasi gerekmektedir.

fenerbahce ise hala lugano pesinde kosup alexi el ustunde tuttugu muddetc figeren kurtulamaz.