bugün

bilal in bugün terhis olması

bu sözlükte yazı yazan kimse bana elinde fırsatı olsa dahi askerliğini Bilal Erdoğan'ın yapacağı şekilde yapmayacağını anlatamaz. çünkü bu koca bir yalandan başka birşey olmaz. kimse kimseyi kandırmasın. yok efendim siyasetçi çocukları nerdeymiş, hep bizim çocuklarımızmış falan filan. bunu söyleyenlerin hangisi acaba askerliğin asıl problemlerinden bahsediyor. neden hep kürt çocukların -20 yaşındaki çocuk daha onlar- öldüğünü sorgulamıyor kimse. sadece politikacılar mı..? bugün hangi zenginin, ya da hangi yüksek mertebeliaskerin kendi çocuğu ya da yakını doğuda ya da güneydoğuda askerlid yapmakta..? buraya yazıp serzenişte bulunan kız arkadaşlara da sesleniyorum, yürekli olun ve söyleyin, bugün hanginiz çocuğunu askere göndermek ister..? sorunu yanlış tanılıyoruz. bu ülkenin başbakanına olan sinirlerimizi, onun yakınlarını hedef alarak dizginliyoruz. bu mudur yani..

aslına bakarsak budur, ve bu nedenler bu iktidarın hala böylesine bir çoğunlukla ikitdarda olduğunun da göstergesidir. bilal erdoğan 21 gün askerlik yapan ne ilk insandır ne de son olacaktır. sorunu yüzeysel görmek yerine, artık derinlere inmenin vakti gelmedi mi hala..?

gelelim mümtaz soysal meselesine.. kutsal görevi tam anlamıyla yerine getiren iki tane çocuğu varmış.. tam anlamıyla yerine getirmek sanırım uzun dönem askerlik yapmak anlamına geliyor.. yani kısa dönemleri de atıyoruz burada bir kenara galiba.. herneyse bu saçma yorumdan ziyade benim asıl söylemek istediğim başka. mümtaz soysal bu ülkeye ihanet eden en önemli şahıslardan biridir.. ülkeyi zamanında deli gibi zarara sokan bir devlet kurumu olan türk telekom -o zamanlar ptt çatısı altındaydı- 35 milyar dolar gibi bir rakama satılacaktı, ve bu mümtaz soysal tarafından anayasa mahkemesine verilerek
iptal ettirildi. ne oldu, bundan bir kaç yıl sonra ecevit iktidarı satmayı denedi, yok fiyatına satmayı bile beceremedi, bir kaçyıl önce de 11,5 milyar dolara satıldı. üstelik beklenmediği kadar yüksek bir fiyat dendi. bu adam çocuklarını uzun dönem askerlik yapmaya gönderse ne olur göndermese ne olur..? türkiye'ye böylesine zarara uğratan bir insan çocuklarını askere göndererek mi aklanacak gözümde..?

oldu canım..