bugün

ölen amcasını kredi için bankaya getiren kadın

tıpkı etinden sütünden faydalanmak mı dersiniz, sinekten yağ çıkarmak mı dersiniz, her kuşu silkti, gözünü leyleğe dikti mi dersiniz ne derseniz deyin aynı bu durum...

ülkemizde seçimlerden sonra seçimi kaybeden belediye başkanın ertesi gün yeni belediye başkanının mazbatasını alıp göreve başlaması arifesinde milyonluk ihaleler, milyonluk satın almalar, satılan belediye arsaları-arazileri...
örn: Yerel seçimlerin tamamlanmasının ardından AK Parti'den CHP’ye geçen belediyelerden olan (veya herhangi bir partiden başka bir partiye geçen) Tuzla Belediyesi'nde devir teslim töreni gerçekleşmedi.

CHP listesinden seçimi kazanan yeni başkan Eren Ali Bingöl’e mazbatası henüz verilmezken Tuzla Belediyesi, resmi gazetede yayımlanan ilana göre Aydınlı Mahallesi, Zuhal Sokak’ta bulunan belediyeye ait taşınmaz mal varlığını satışa çıkardı.

https://www.gazeteduvar.c...ihale-yapti-haber-1681691

ister brezilya ister türkiye fark etmiyor.
din dil ırk kültür ideoloji fark etmiyor.
yaşanan insanlık adına tüm acılar yanlışlara bakınca insan kanun-yasalara ve din veya ahlak ettik kurallara uyacağına bu değerleri kendine uydurmasından problemler çıkıyor.