bugün

hamas israil i perişan ediyordu ne oldu

yukarıda ki entrylerde belirtilen ters propaganda gibi aslında kaybeden kazanan algınızı biçimleyenler kazananlardır.
dün abd kaybetti diye, bugün israil kaybetti diye size ters propaganda yapılıyor. üstelik bu propaganda abd ve israilliler tarafından yapılıyor. rusya örneği gibi, ukrayna kazanıyor ve rusya kaybediyor diye siz sevinç çığlığı attıkça rusya kazanıyor.
rusya kaybediyor dedikçe rusya'da Putin, israil kaybediyor dedikçe israil'de Netanyahu koltuğunu sağlamlaştırıyor. en muhalif olan bile, ona karşı gösteri yapan halk bile netanyahu putin etrafında saf tutup devletinden yana oluyor.
yüzlerce milyon dolar harcayarak, çatışma esnasında milyarlarca doları bulan füze kalkanını destekleyenler haklı çıkmak için israil'in kazanması değil de kaybetmesi gerekirdi.
israil'in uyguladığı çağ dışı zorba insanlığa sığmayan politika eylemleri desteklemek ve israil'in haklı çıkması için kaybetmesi gerekirdi.

evet, Hamas kazanıyor. israil kaybediyor. füzeleri atan hamas israil'in yaptığı yapacağı milyarlarca dolarlık harcamayı haklı çıkardı.
balık tutmaya gittiğinizde oltaya takılan yem gibi 3-5 tankın zırhlı aracın piyade desteği olmadan meskun mahalde öylece hedef olması yok edilmesi sonunda hamas kazanıyor ama uydular insansız hava araçları ile o bölgede bilinmeyen yeraltı tünellerinden çıkan hamas teröristlerinin kullandığı tunel giriş-çıkışı ağı da o bölgede belli oluyor. böylelikle ağın genişliği uzantıları giriş çıkış noktaları aralıkları ve hacmi (su veya kimyasallar basılması için) hesaplanıyor.

hamas kazanıyor. israil'in şiddetini haklı çıkarmak için hamas kazanıyor demek. eğer bir daha böyle bir eylem olursa israil ne yapacağını hafızanıza işlemek için hamas kazanıyor söylemi yapılmalı.
artık milyonlarca insanın oturacağı evi yok. ne içme suyu, ne banyo etme, ne tuvalet ihtiyacını giderme ne de yaşama barınma alanı kalmadı.

hamas kazanıyor ve ölen her israilliye karşı 10 filistinli ölme-öldürme istatiğini 1'e karşı 15'lere çıkaran israile bu şiddetinde gerekçesini gerekliliğini veren hamas.

hamas kazanıyor. hamas biraz daha kazansa ve dayansa inanın ne kudüs ne gazze vb yerlerde 1 tane filistinli kalmayacak şekilde sürgün göç (etnik temizlik) yer değiştirmeyi israil yapacak. konteynerlere gemilere komyonlara yüklediği filistinlileri ya müslüman ülkelere ya da birleşmiş milletlerin kapısına götürüp alın siz bakın diye bırakacak.

evet, hamas kazanıyor. böyle davam edin.
o kadar cahiller var kiyaptığı propaganda söylemin, ortaya koyduğu eylemin kime ne yarar sağlayacağını neler kazanıp neler kaybedeceğini bilmiyor.
https://www.youtube.com/watch?v=pM8evaAjez0
kadın çoluk çocuk demeden katleden hamas...

https://www.youtube.com/watch?v=l22xdnWsNiI

arabanın içinde kadın çocuk var mı yok mu bakmadan sırf öldürmek için ateş açan kassam tugayları denen insanlık düşmanları.

ve yapılan hamas kazanıyor, direniyor, israil'e kayıp verdiriyor açıklamaları. sadece israil tarafından gösterilen şiddet ve daha çok kadın çocuk ölümünün gerekçesine haklılığına gerekliliğe zemin yaratmaktır. bu söylemler israile hareket sahası e gerekliliğine zemin hazırlıyor. gazzeye daha fazla bomba daha fazla ölüm getiriyor. bu söylem e propaganda kimin işine yarıyorsa bu propaganda kaynağı orasıdır.