bugün

nişanlım namaz kılmıyor oruç tutmuyr kafir olabilr

nişanlını bilmem ama senin namaz kıldığın oruç tuttuğun için kafir olma ihtimalin var.
öyle ya...
kafir olmak için ilk önce allah'a, kitaplarına, peygamberlerine, ahiret gününe, öldükten sonra dirilmeye-hesap vermeye, cennet cehenneme vb inanıp önce müslüman olman lazım.
namaz kılman oruç tutman lazım.
sora tüm bunların üzerine kendini allah yerine koyman ve insanların inançlarını yargılaman, değiştirmen, kendini allah yerine koyup hüküm vermen, insan ilişkilerinde (evlilik, ticaret, siyaset, idare, arkadaşlık, sevgili, komşuluk, akrabalık vb) din inanç temelli yaklaşman seni kafir edebilir.

nereden mi biliyorum?
eğer allah varsa, eğer kur'an allah'ın kelamı ise, eğer islam dininde adı geçen peygamberler doğru ise ve onlar hakkında allah'ın söylediği yanlış değil ise...
nuh peygambere karısı oğlu inanmıyordu.
lut peygambere karısı inanmıyor ve erkek erkeğe cinsel ilişki kuranlar tarafındaydı.
ibrahim peygambere babası inanmıyordu.
yunus peygamberi kardeşleri öldürmeye kalktı.
peygamber efendimiz kızlarını kendine düşman olan islam dinine düşman olanlara verdi ki; ilk müslümanlardan peygamberin eşi ve büyük kızıdır. peygamberin büyük kızı medineye peygamberle gelmedi, ilk müslümanlardan olan peygamberin büyük kızı müslüman olmamış kocasının yanında mekke de kaldı. peygamberin kızının kocası peygambere karşı savaştı ve esir düştü. peygamberin kızı annesi hz. hatice'nin düğününde taktığı kolyeyi babasına-peygambere medineye yollamış ve kocamı serbest bırak demiştir.
peygamberimiz diğer iki kızını da allah'ın kızıp sinirlenip beddua ettiği isme özel din düşmanına indirmiş olduğu tebbet suresinde "elin kurusun" diye beddua ettiği ebu leheb denen kafirin oğullarna vermiştir.
ebu leheb'in oğulları da müslüman değildi ve babalarının tarafını tutuyordu.
peygamberin kızlarını babalarının evine yollamış ve senin baban yola gelmez demişlerdir.

tüm bunlara bakarak kur'an da bir satır sen karını boşa, sen evladını ret eyle, sen buna kız verme, sen bununla evlenme, sen bununla dünür-damat-akraba olma vb diye bir satır allah kelamı yoktur.

kısacası allah-islam-din esra erol veya müge anlı değildir.
allah senin eşinle çocuğunla anne babanla arasına girmez.
din tv programı, üye olmayan giremez yazan kanarya severler cemiyeti değildir.

inanın veya inanmayın ama neye inandığınızı inanmadığınızı neyi inkar veya kabul ettiğinizi bilin.
allah'a iftira atmayın.