bugün

siyaset

Hayatımın son bir yılında isteyerek veya istemeyerek uzaklaştığım uğraştır. Evet, bunu paylaşmak istedim. Öncesindeki yıllarım öyle ya da böyle politikayla içli dışlı idi. Köşe yazılarını okur, gündemi takip eder, politik bir sivil toplum örgütünde çalışırdım. Etrafımda da bunları konuşabildiğim insanlar olurdu. Gündemimi ülke gündemi oluştururdu bir bakıma. Hatta aktif siyasete girmek niyetim dahi vardı.

Sonra ne oldu? Okul dönemi bitti hayatımda. iş hayatına girdim ve bütün hikaye değişti. Evvela meşguliyetten zaman kalmadı. Bilhassa ilk aylar fiziken dahi mecalim yoktu. Sonra bir süre böyle geçti. Bir gün herhalde aydınlanma geldi, olmadan da oluyormuş. Bir süre siyasetten uzak durdum, bir parti için gelen teklifi reddettim. Bu işlerin içinde olan ülkede tanınmış gazeteci, yazar, siyasetçilerin olduğu bir platformla yakınlık kurdum istemsizce. Onun da peşine düşmedim. Soyutladım kendimi adeta. Buradan devam etseydim şu an çok farklı bir yerdeydim muhtemelen. Ama olmadı.

Geriye bakınca pek çok artısını gördüm. Daha temiz bir hayatım var. Kafam daha rahat. insanlarsa daha iyi iletişim kurabiliyorum. Siyasetsiz hava alanı kurdum kendime resmen. Öyle ki yanımda fazlaca siyaset konuşulunca canım sıkılıyor, tadım kaçıyor.

Bir ara bunun hayatımda bir boşluğa yol açtığını düşündüm. O ara yerini doldurmak gerekti sanki. Ara ara bir şeylerle ilgileniyorum, güzel geliyor bünyeye. Hayat neler gösterir bilmiyorum ama eskiden tahayyül edemeyeceğim kadar ilgisizim bu işlere. Oturup baştan sona bir Sedat Peker videosu izleyemem mesela, midem kaldırmaz. Memnunum.