bugün

recep tayyip erdoğan ın köşeye sıkışması

çok derin çözümlemelere ihtiyaç yok. en haklı, en pasifist ve her türlü dış müdahalenin kabak gibi ortaya çıktığı; sosyal medyada manipülatörün bol ama trollerin az olduğu gezi direnişi günlerinde nereden itibaren geri adım atıldı, konsolidasyon nerede başladı?

- direnişçiler mağdurluktan çıkıp kibre yönelince, saf duygular az biraz değişiklik için gittikleri ak parti mitinginde kendince fikrini açıklayan dünya güzeli insanlarla alay etmeye başlayınca.
-direnişin ekonomik sorunlar yaratmakta olduğu ve dış lobilerin desteğini aldığı düşüncesi baskın çıkmaya başlayınca.

bugün muhalefetin alay edeceği yer yok çünkü tüm medya internet dahil hükümet ve fonladıklarının elinde. o günkü coşkun kitle tükenmiş durumda, ateşli gençlik fitili ateşlemek için az kalıyor, hareketi görüp bir ucu dışarıdaki halk düşmanlarının fikirlerine meyil edip halktan uzaklaşıyorlar ama muhalif çoğunluğu temsil de etmiyorlar.

ekonomi iyi durumda değil ve ekonominin gündemde öncelikli olması hükümetin kozu değil zayıf karnı.

bu yüzden dikiş tutmuyor ve alanlarını genişletirken kullandıkları yöntemler, genişleyecek alan kalmayınca geri tepiyor. yerlerini alacak bir alternatif olmaması gözüken tek avantaj ama farkına varılması gereken gerçek, her sorulan soruyu evet-hayır a indirgeyip evet kısmına kendisini yerleştirdiğinde baskın gelen rte ye hayır diyen, ama güvenliği için açıktan söylemek istemeyenlerin sayısının seçmenlerin %50 sinden çok geriye düşmüş olduğudur.