bugün

neden iyi erkeklerle tanışamıyoruz

bir soru. bana göre cevabı şu: günümüzde birçok insanın hatası, önceden yaşadığı ilişkilerdeki can acısının intikamını, daha sonra ilişki yaşadıkları insanlardan almaya çalışmak. normal bir şekilde hayatını sürdürenleri tenzih ederim.

yazacaklarım iyi kadınlarla tanışamadığından şikayetçi olanlar için de geçerli.

bazı insanlar ilk ilişkilerinde kötü birine denk geldiklerinde çok yıpranırlarsa, ayrıldıktan sonra bunun etkisini bir türlü üstlerinden atamıyorlar ve karşılarına çıkacak her erkeğin/kadının, kendilerine aynı şeyleri yaşatacağına inanmaya başlıyorlar. kişinin savunma sistemi devreye giriyor ve bundan sonra ben de herkese böyle davranacağım, üzülen olmak yerine üzeceğim demeye başlıyor. sonuç; büyük ihtimalle hak etmeyen birine denk gelip pisi pisine o kişiyi de yıpratmak. sonra da domino etkisi gibi herkesin birbirinden intikam almaya çalışması...

burada da örneklerini her gün görüyoruz hep beraber. birinden ağzı yanan kişiler peş peşe başlıklar açarak ya da entry girerek karşı cinse hakaretler yağdırıyor. karşı cinse bakış açısı böyle olan birinin, karşısına çıkacak herhangi bir insana karşı iyi niyetli olması ve onu mutlu etmesi ne derece mümkün? ortalık böyle insanlardan geçilmediği için de, arada kalan tek tük iyi insanlara denk gelip onlarla tanışmak gittikçe zorlaşıyor.

tüm kadınları para avcısı ruh hastaları sananlar, ben de bundan sonra önüme geleni kullanıp atarım diyerek başlıyor ilişkilerine. kadınlar da aynı şekilde, bütün erkeklerin derdi kullanıp atmak olmuş, ben de o zaman mümkün olduğunca sömürürüm demeye başlıyor. kısır ve yanlış bir döngü bu. herkesin kendine çekidüzen vermesi lazım. hastalıklı bir toplum olup çıktık çünkü.