bugün

hesap işletim ücreti

kesinlikle geri alabileceğiniz bizzat geri alabildiğim ve bankalar tarafından haksız olarak alınmış olan ödemedir. yapmanız gerekenler;

- bankanızın her hangi bir şubesinden 10 yıllık hesap dökümü isteyin. E-mail olarak gönderiyorlar, çıktısını alın ve hesap işletim ücreti olarak çekilmiş bütün verileri işaretleyip (ben fosforlu kalemle çizdim çok karışıyor hesaplarken) toplamını hesaplayın.
- ilçe kaymakamlığı hakem heyetine gidin hemen hazır bir dilekçe veriyorlar 5 dakikalık bir işlem. Banka, şube, isim vs. ve toplamda ne kadar paranın geri ödenmesi gerektiği gibi bilgileri doldurup verin.
- bundan sonra süreç şu; bankanız sizi arıyor, iş ahlakına göre sizi kandırmaya, hakkınızdan feragat etmenize zorlamaya, tehdit etmeye hatta ve hatta hakkınızda dava açacaklarını söylemeye kadar varan türlü numaralar çekeceklerdir. benim sürecimi (bkz: #40629951) tıklayıp okuyabilirsiniz. asla geri adım atmayın ve resmi gazetede yayınlandığını kanunen haklı olduğunuzu bastıra bastıra söyleyin. beni resmen tehdit ettiler sanırsın ben bankadan para çaldım öyle bir çirkeflik. Çok çirkefleşirlerse "açın dava kardeşim kanun var hukuk var" deyip kapatın.
- evet size karşı dava açıyorlar ve %100 kaybediyorlar. net bilgi %100 diyorum bak. açtıkları bu dava "hakkınızdan feragat etmeniz" için. bakın doğru okudunuz "hakkınızdan". sakın paniklemeyin ben panikledim avukatı aradım siz etmeyin. sonuçta mahkeme sizi haklı buluyor.
- hesap numaranıza parayı yatırıyorlar, hatta beni arayıp çok kibar bir şekilde paranızı hesabınıza yatırdık diye haber bile verdiler, gözlerim yaşardı. hepsi bu. öyle mahkemeye gitmek vs yok. sadece korkutma politikası. şahsen 500 liramı çatır çatır aldım. hakkınızı alın, hakkınızı arayın.

edit: daha yakın zamanda yazılmış entryleri okuyunca çok üzüldüm. arkadaşlar 2014 yılında bu ücret alınamaz diye kanun çıktı, imza atmış bile olsanız kanunen haklısınız bu kadar bezgin olmayın. sizin hesabınız olmaz annenizin, babanızın, dedenizin olur onlarında hakkını arayın.