bugün

the witcher

the witcher .. gayet ilgi uyandırıcı bir hikaye .. bir kitap, bir oyun , bir dünya .. şimdi de bir dizi. netflix buna el atınca oldu bu demiştim. sonra cast ı gördüm. acaba bütün bütçeyi cavill e gömdüler de netflix yapımı filmler gibi basit mi olacak şeklinde düşündüm. castı ayrı tutarak söylüyorum ki buna aşağıda değineceğim bu kadar başarılı bir başlangıç yapacaklarını beklemiyordum.

tamı tamına 8 bölüm birden izleyicilerin beğenisine sunuldu. her bölüm ortalama 1 saat. senaryo farklı zaman dilimlerindeki karakter gelişimlerini göstererek başladı. eğer ki efsunger evrenine pek hakim değilseniz anlamanız biraz zor onu baştan yazayım. ana hikayemiz geralt üzerinden ilerlerken yan hikalerimiz yennefer ve ciri üzerinden ilerlemekte. geraltın butcher of blaviken lakabını kazandığı hikaye ile başlıyoruz seriye. ehvenişer - kötünün iyisi - bir seçenekle ; insanların katledilmesindense eski bir prenses ve adamlarının canını alıyor geralt. gayet hareketli bir başlangıç.

hikayenin yennefer tarafında ise yenneferın çirkin ördek yavrusundan -daha az çirkin - bir ördek yavrusuna gidişatını görüyoruz . neden kuğu yerine bunu yazdığımı sorarsanız direk cast ı işaret ederim yennefer için kitaptaki tasvir ve oyundaki canlandırma ve casttaki yennefer ;

gerçek yennefer ;

https://i.pinimg.com/orig...5239d00f9afd5c8646e90.png

netflix yennefer ;

https://i.ytimg.com/vi/duqppgM1NiY/maxresdefault.jpg

yennefer uzun boylu , iri bembeyaz teni üzerinde koyu renkli giyinen güçlü bir kadınken netflixde hindistanlı cılız kara kuru bir tip. her sahnede sırıtıyor açıkçası. yen bir şeye uzanırken bile o kara ince parmakları gözümüze geliyor .

yine casttaki en rezil seçimlerden birisi olan triss.

gerçek triss ;

https://www.madhouse.it/f...les/Foto/53663_358104.JPG

netflix triss ;

https://pbs.twimg.com/media/D_31GLZW4AA2wNY.jpg

bu ne amk ? çiller dışında hiçbir benzerlik yok. tamam ayrım vs olmasın da herkes zenci mi olsun ? bari çinli ginger bulsaymışsınız ?! güzelim turuncu kızı ne şekle sokmuşsunuz, bilgiç mahalle zencisi gibi. dizide bir tane turuncu kız yok ; o zaman bu da ırkçılık bu da ayrımcılık . ginger değilim ama i find this offensive asdf . neyse.

ayrıca siyahi elfler var. elf dediğin bügüne kadar legolas gibi , arwen gibi tasvir edilince alışılması zor oluyor.

bu 2 konuda yanlış yaptılar . peki doğruları ne ki bu kadar beğendim onu söyleyeyim ; hikaye oldukça başarılı aktarılmış. inanılmaz hoşuma gitti. mekanlar , çekim açıları, diyaloglar gayet yerinde. ve hiç ama hiç ummazdım ; Henry Cavill müthiş bir geralt olmuş. orjinal sesinde izleyin ; sesi birebir geralt. tavırlar , giyim, hareketler ; kılıç ustası olması, siklemez tavır vs ekranda süper oturmuş. ana karakter acayip başarılı.

geralt ;

https://giphy.com/gifs/ne...etflix-Ws3XBIIWFqSp1ayZDT

ve ciri. prenses cirella. Heiress to the throne of Cintra. cirinin küçüklük hali tam oturmuş. en az geralt kadar başarılı bir seçim.

cirinin velet hali ;

https://cdn.mos.cms.futur...29UWeYmvivLg2vqcjzQzX.jpg

8. ve son bölüme gelince olay döngüsüne dair bir yazı daha yazacağım. o entryde görüşmek üzere.

edit : daha yazmadan eksi veren hıyar, sana da günaydın !