bugün

finansbank

illallah dedirtmiş bankadır!
yok efendim fatura alıp şubeye gidecekmişim de zart zurt. bilmemne kanunu varmış da.
kardeşim ben belki bir yıldır belki daha fazla senin kartını kullanmıyorum, bi kere olsun şubene gidip hesap açtırmadım, sen bana her allahın günü saçmasapan msn göndermekten başka ne işe yarıyorsun!
ve şu anda telefon bankacılığı dedikleri hedeyle o hesap neyse ve de kullanmadığım kartı kapatmaya çalışıyorum, şimdiden 5 dakika oldu ve hala bekliyorum. başlangıçta güç bela call center'a bağlandım, oradaki hanımefendi burayı aramam gerektiğini söyledi ve şu an altıncı dakika.
burayı öyle ya da böyle içinizden biri okuyacaktır, finansbank uzman(!) bankacıları

evet, on dakika sürdü ama zaten olmayan hesap(bu hesap için sms ve maille benden fatura istiyorlardı) ve kullanmadığım kredi kartı iptal edildi, kapattırdım.
bu ve bunun gibi bankaları (misal hsbc de böyle, müşteriyi rahatsız etmek için her fırsatı kullanıyor) en azından saygılı olmalarını sağlamak için kullanmamayı tercih edersek belki insanca davranmayı da öğrenebilirler.

ve birkaç söz de, müşteri uzmanı unvanlı hanımefendiye: hanımefendi size her şeyden önce bu konuşmanın kaydedildiğini bildiğimi ve söyleyeceklerimin şahsınızla hiçbir ilişkisi olmadığını belirtmeme rağmen size "kartım kapatıldı, artık sms gelmez değil mi?" diye sorduğumda "beyefendi kartınız kapatıldı," demek cevap vermek değildir, çemkirmeye daha yakındır. "evet, artık sms göndermeyeceğiz" diyebilirsiniz, muhtemelen bunu da size belli bir nedenle öğretmiştir banka yönetimi

son sözüm tüm bankalara. anasının nikahı kadar kar açıklıyorsunuz her bilançoda, eşşek yüküyle para kazanıyorsunuz, o halde bize insan gibi davranın, kimse sandığınız kadar saf değil, köylü ahmet amcayı da salak yerine koysanız tepki gösterecektir

bunları alt kademeye söylemiyorum tabii; ceo'sundan başlayıp üst düzeyde bu kurnaz kararları alıp uygulamaya sokan "büyük" yöneticilere. sanmıyorum sadece beni kaybettiğinizi bu şekilde, inceleyin kayıtları istatistikleri ve bugün herkese gönderdiğiniz şubeye gelip fatura ibraz edin bik bik temalı mesajınızın nasıl tepkiler aldığını iptal edilen kartlardan, hesaplardan ve call center kayıtlarından dinleyin.

ve siz en tepedeki ceo, kapitalizmin piri denilebilecek adam smith'in "ahlak olmadan kapitalizm yürümez" dediğini bilmiyorsanız, öğrenin!

yoksa hepiniz tek tek defolup gideceksiniz hayatımızdan, insanları kurnazlıkla, özel hayatlarına istediğiniz gibi karışarak etkileyerek kar artırma çabalarınız elinizde patlayacak.

hadi şimdi çağır alt kademenden birkaç insanı ve fırçala ki o şişkin egona bişi olmasın!

not: bu yazdıklarım bankanın yunan bankası olmasıyla alakalı değildir, hangi banka bana insan gibi davranırsa, kurnazlık yerine dürüstlüğü tercih ederse ben o bankayla çalışırım, isterse ermenistan bankası olsun isterse patagonya.