bugün

fast food

Şu an fast-food zincirlerinde yediğiniz menülerdeki hamburger değil : hamburger ekmeği ve minicik bir köfte, yalandan bir santim marul koyuyorlar bir de.
Pizza zincirlerine hiç değinmeyeyim ama şöyle diyeyim bize yedirdikleri şeyler pizza falan değil. Pizzayı zinciri olmayan nezih bir yerde yiyebilirsiniz ancak. Gitgide kaliteyi düşürdü hepsi.
Yine de insanlar gidiyor mecburen alternatif yok ki?
Bir arkadaşım avm ' de çalışıyor. Ev yemekleri aşırı pahalı.
Fast-food hem lezzetsiz hem çok kilo aldırıyor. Tavuk, iskender, köfte , pide kalıyor geriye. Bunların hepsini birden seven insan nadirdir ki her gün birini seçip yesin.
Iyice yemek kültürümüzü bozdular. Uygun fiyata türk yemekleri veren zincir restorantlar olsa daha iyi olmaz mıydı? Yani 4 çeşit yemek 25 lira olsaydı ? Bazı firmalar mesela ne yaptı? Dana gibi tabaklarla başladılar şimdi tabaklar çay tabağı genişliğinde. Hatta bir tanesi övünüyordu tabak büyüklüğü ile reklamına bile koymuştu. Noldu peki? Hep böyle oluyor.

Şöyle dürüst bir girişimci açabilir bu bahsettiğim zincir restorantı ve eminim ortalığı kasıp kavurur. Köfteci yusuf' ü çok beğeniyorum mesela onlar da avm ' lerde yok işte.