bugün

arabesk

Aşk üzerine yapılan duygusal ve acı verici müzik türü .Bu müzik türü her ne kadar bu milletle özdeşleşmiş olsa ve artık bünyeden söküp atılamayacak olsa da , insan sağlığı açısından bir incelemek gerektiğini düşünüyorum . Zor zamanlarımızda sığındığımız bir liman gibi ancak hali hazırda kötü olayları daha da dramatize ederek berbat bir hale getirme gibi bir özelliği de var .
Bir yandan bakınca evet ortak dertler üzerine yazılmış güzel şarkılar ancak insanı strese sokuyor, yerine göre hayatını mahvediyor.
Arabesk furyasının tutulmaya başladığı zamandan bu yana bu sektör gelişiyor ve diğer alanları da içine almaya devam ediyor. Pop , rap , rock gibi müzik türleri de kendi alanını arabesk şekilde icra etmeye başladı. Sürekli bir acı , sürekli bir dram . Kahve içmeye gitsen aşk şarkısı , yemek yemeye gitsen aşk şarkısı . Tek derdimiz ikili ilişkilerde hakim olan duygular mı ? Neden çözüm odaklı düşünmek yerine her şeyi bu kadar dramatize etme , yelkenleri suya indirme tarafındayız ?
Her zaman pozitif ve mutlu olamayız bu bir gerçek . Hüzün de mutluluk kadar gerçek be samimi bir duygu ve yaşanması da gerekir. Ancak bu hüznü düzenli hale getirmek de , piyasayı domine edenlerin bunu kullanması da doğru değil . Kısacası; yerinde kullanırsan panzehir , fazlasıysa zehirdir .